Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

Πτώχευση FTI | Ακυρώθηκαν όλα τα ταξίδια από τις 6 Ιουλίου και μετά- δεν βρέθηκε λύση- εξασφαλισμένα τα χρήματα των πελατών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 7550 ΦΟΡΕΣ

Η FTI Touristik GmbH ακυρώνει όλα τα ταξίδια με ημερομηνίες αναχώρησης από το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 και μετά. Συνολικά, η FTI θα ακυρώσει πλέον περίπου 175.000 πακέτα διακοπών, που είχαν κρατηθεί πριν από την αίτηση πτώχευσης. Η επιτροπή πιστωτών ενέκρινε την πρόταση του προσωρινού διαχειριστή αφερεγγυότητας στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως αναφέρεται, παρά τις εντατικές προσπάθειες και τις διαπραγματεύσεις με αρκετούς τουριστικούς οργανισμούς στη γερμανική αγορά, δεν βρέθηκε ικανοποιητική λύση για την ανάληψη των υπόλοιπων οργανωμένων εκδρομών που έχουν ήδη κλείσει.

Μετά την απόφαση της επιτροπής πιστωτών το απόγευμα της Παρασκευής, η εταιρεία άρχισε να ενημερώνει τους επηρεαζόμενους πελάτες και τους συνεργάτες εξυπηρέτησης της FTI, όπως ταξιδιωτικά γραφεία και ξενοδόχοι, για τις ακυρώσεις.

Επηρεάζονται όλα τα οργανωμένα πακέτα διακοπών και ορισμένες μεμονωμένες υπηρεσίες για τις οποίες έχουν κάνει κράτηση οι πελάτες για αναχωρήσεις από τις 6 Ιουλίου 2024 και μετά μέσω των αφερέγγυων εταιρειών FTI Touristik GmbH και BigXtra Touristik GmbH καθώς και μέσω της 5vorFlug.

O προσωρινός διαχειριστής αφερεγγυότητας της FTI, Axel Bierbach. δήλωσε χθες Παρασκευή:

"Σε στενή συνεργασία με την FTI και το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης DRSF, εργαστήκαμε πολύ σκληρά τις τελευταίες δέκα ημέρες για να βρούμε μια καλή λύση προς το συμφέρον των πελατών και των συνεργατών της FTI. Κάναμε τα πάντα για να πραγματοποιηθούν τα πακέτα διακοπών που έχουν κλεισθεί.

Το DRSF ήταν έτοιμο να διευθετήσει τις υφιστάμενες απαιτήσεις επιστροφής χρημάτων σε συνεργασία με έναν ή περισσότερους από τους ανταγωνιστές που θα αναλάμβαναν αυτά τα ταξίδια. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων, δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση".

Έτσι, για να δοθεί τελικά στους πελάτες η απαραίτητη ασφάλεια προγραμματισμού πριν από την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών και για να μπορέσουν να κλείσουν αμέσως το ταξίδι τους με άλλο πάροχο, έπρεπε να ληφθεί η απόφαση να ακυρωθούν όλα τα εναπομείναντα ταξίδια. Με την ακύρωση όλων των οργανωμένων πακέτων διακοπών, οι συνεργάτες ταξιδιωτικών πρακτορείων της FTI έχουν πλέον την ευκαιρία να προσφέρουν στους πελάτες τους εναλλακτικές λύσεις.

"Τις τελευταίες ημέρες, ένας μεγάλος αριθμός τοπικών εταιρειών του FTI που φροντίζουν ξενοδοχεία και μεταφορές στους προορισμούς διακοπών έχουν αποσυρθεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα ήταν πλέον δυνατό να πραγματοποιηθούν τα πακέτα διακοπών όπως είχαν αρχικά προγραμματιστεί", είπε ο Bierbach. Συγκεκριμένα, πολλά ξενοδοχεία δεν ένιωθαν πλέον δεσμευμένα από τις συμφωνίες με την εταιρεία λόγω της αφερεγγυότητας.

Ο κ.Bierbach επιβεβαίωσε ότι όλες οι καταθέσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και τυχόν προκαταβολές από ταξιδιώτες πακέτων θα επιστραφούν από το Γερμανικό Ταμείο Ταξιδιωτικής Ασφάλισης. Κανένας ταξιδιώτης δεν χρειάζεται να φοβάται ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του. Από την άλλη πλευρά, οι πελάτες που έχουν κάνει κράτηση για μεμονωμένες υπηρεσίες, όπως πτήσεις, ξενοδοχεία και μεταφορές μέσω FTI, δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων για τις πληρωμές που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί από το DRSF.

Στο πλαίσιο της προσωρινής διαδικασίας αφερεγγυότητας, ο Bierbach σταθμίζει επίσης προσεκτικά όλες τις επιλογές για το μέλλον των θυγατρικών του Ομίλου FTI. Οι πρώτες επιτυχίες έχουν επιτευχθεί: έχει ήδη βρεθεί μια καλή λύση για τους Γερμανούς συνεργάτες franchise της Touristik Vertriebsgesellschaft mbH (TVG). Η Raiffeisen Vertriebs GmbH αναλαμβάνει το μερίδιο 50 τοις εκατό του FTI GROUP στην TVG, καθιστώντας τον μοναδικό ιδιοκτήτη. Αυτό εξασφαλίζει το μέλλον των περίπου 230 ταξιδιωτικών γραφείων TVG στη Γερμανία. Η επιτροπή πιστωτών ενέκρινε τη συμφωνία την Παρασκευή.

«Συνεχίζουμε να διερευνούμε όλες τις επιλογές αναδιοργάνωσης εντός του FTI GROUP και επί του παρόντος βρισκόμαστε σε πολυάριθμες συζητήσεις», δήλωσε ο Axel Bierbach.

Πηγή: tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Οι 4 επιδόσεις που δείχνουν τον δρόμο για το φετινό ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις στον τουρισμό

Ο. Κεφαλογιάννη: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για τον ελληνικό τουρισμό των επόμενων δεκαετιών»

Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών

Bloomberg: Έτοιμος ο Μητσοτάκης να μειώσει τα κρουαζιερόπλοια στα δημοφιλή ελληνικά νησιά

Ποιες ευρωπαϊκές χώρες ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα για τον Τουρισμό πέρυσι;

Γενική Συνέλευση ΣΕΤΕ | Γ.Παράσχης: Όχι σε νέες επιβαρύνσεις στα ξενοδοχεία- 5,1 δισ. ευρώ τουριστικές επενδύσεις το 2023

Κρουαζιέρα: Τρίτη η Ελλάδα στη Μεσόγειο

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Βρετανοί ταξιδιώτες το 2024