Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 50χρονος για κατοχή ναρκωτικών

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 50χρονος για κατοχή ναρκωτικών

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 50χρονος για κατοχή ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 857 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο 50χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από έλεγχο που έγινε στο σπίτι και στην επιχείρηση του όπου και εντοπίστηκαν ποσότητες μεθαμφεταμίνης, κάνναβης και ηρωίνης!

Ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία προσήχθη, συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Νικήτα Μπόλκα ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου όπου αφού του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο.
Η δίκη έγινε χθες το μεσημέρι και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Νικήτα Μπόλκα, έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο ως τοξικομανή τον κατηγορούμενο.


Ενώπιον του δικαστηρίου ο 50χρονος είπε πως είναι χρήστης εξαρτημένος ναρκωτικών ουσιών από τη δεκαετία του 1990 και πως οι ποσότητες που εντοπίστηκαν προορίζονταν αποκλειστικά και μόνο για να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες τις επόμενες 3-4 ημέρες. Για τον ίδιο λόγο, για να μετράει τη δόση του, κατείχε και τις ζυγαριές ακριβείας, ενώ τόνισε πως διαθέτει επιχείρηση που του επιτρέπει να βγάζει χρήματα για να ζει αλλά και πως έχει το σπίτι και την οικογένεια του.


Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν προχθές (14 Ιουνίου 2024) στις τρεις το μεσημέρι έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη έρευνα, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία και στην επιχείρηση που διατηρούσε ο δράστης, κατά την οποία βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:


• Μεθαμφεταμίνη βάρους 11,5 γραμμαρίων
• Ακατέργαστη Κάνναβη βάρους 2,8 γραμμαρίων
• Ηρωίνη βάρους 2,3 γραμμαρίων
• Ναρκωτική ουσία άγνωστης σύστασης βάρους 4,8 γραμμαρίων
• Έμπλαστρο, χωρίς ιατρική συνταγή


• 3 Ηλεκτρονικές Ζυγαριές ακριβείας
Σε βάρος του συλληφθέντα κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.
Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας – Περισυνελέγησαν 77 άτομα

Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στην Κω

Αθωώθηκε 33χρονος Γερμανός για την κατοχή ναρκωτικών

4.500 ευρώ έκαστος κατέβαλαν 19 αλλοδαποί σε διακινητές για τη μεταφορά τους από την Τουρκία στη Σύμη

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 76χρονος λουόμενος στη Σκάλα Καμείρου

Γεωργιανός ζητά να ανασταλεί η ποινή κάθειρξης 8 ετών

Στο εδώλιο 40χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης στους Πεύκους

Προφυλακίστηκε 24χρονος Παλαιστίνιος που μετέφερε μετανάστες στη Ρόδο