Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1486 ΦΟΡΕΣ

Προκηρύχθηκε από τον δήμο Ρόδου ο ανοιχτός διαγωνισμός για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 263.720,26€ (χωρίς ΦΠΑ 24%).

Όπως αναφέρεται στη σχετική προκήρυξη, που υπογράφει ο καθ’ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Κώστας Χαλκιάς, κριτήριο κατακύρωσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομικής άποψης προσφορά, βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή) τηρουμένων των τεχνικών προδιαγραφών της μελέτης της υπηρεσίας.

Η συνολική προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 327.013,12€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 %.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό υποβάλλεται μαζί με την προσφορά και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, εγγυητική επιστολή συμμετοχής 2% χωρίς ΦΠΑ.

Η ισχύς της σύμβασης ορίζεται σε τέσσερις μήνες και 15 ημέρες (4,5) μήνες από την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος και καταληκτική ημερομηνία είναι η 26η Ιουνίου.

Το έργο
Πρόκειται για τις γραμμές:
- Γραμμή: Ρόδος – αεροδρόμιο και αντίστροφα. Για το χρονικό διάστημα από 01/07/2024 έως 14/10/2024

- Γραμμή: Ρόδος – αεροδρόμιο και αντίστροφα. Για το χρονικό διάστημα από 15/10/2024 έως 15/11/2024

- Γραμμή: Ρόδος – Φαληράκι και αντίστροφα. Για το χρονικό διάστημα από 01/07/2024 έως 14/10/2024

- Γραμμή: Ρόδος – Φαληράκι και αντίστροφα. Για το χρονικό διάστημα από 15/10/2024 έως 15/11/2024

Η δημοτική αρχή
Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού αποφασίστηκε πρόσφατα από τη δημοτική επιτροπή, με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Κολιάδη, και τον κ. Χαλκιά να δίνουν το «στίγμα» της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο δήμος για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, μετά την εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση των νομικών προσώπων των ΟΤΑ και τη σχετική απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου για την κατάργηση της «ΔΕΣ ΡΟΔΑ».

Όπως εξήγησαν λοιπόν, η μελέτη αυτή έχει εγκριθεί από τις υπηρεσίες για την κάλυψη των αναγκών που έχει αυτή τη στιγμή ο δήμος για να εκτελέσει το επιβατικό μεταφορικό έργο και που συνίστανται, ως επί το πλείστον, σε οδηγούς και ελεγκτές.

Αυτή τη στιγμή, η ΡΟΔΑ, έτσι όπως περιήλθε στον δήμο, έχει λεωφορεία τα οποία υπερβαίνουν τα 30 και οδηγούς 12 άτομα.

«Αντιλαμβάνεσθε, λοιπόν, ότι εξαιτίας αυτής της αναντιστοιχίας και εξαιτίας της έλλειψης εγκρίσεων για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού, είναι αδύνατη η εκτέλεση του οδηγικού επιβατικού έργου. Το έργο αυτό για να εκτελεστεί, μιας και υπάρχει αδυναμία προσλήψεων αυτή τη στιγμή, μπορεί να γίνει μέσω του 4412», είχε πει στην Επιτροπή.

Ο διαγωνισμός αυτός, λοιπόν, είναι επιτακτική ανάγκη να διενεργηθεί ώστε να μπορέσει να εκτελεστεί το μεταφορικό έργο από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών πλέον του δήμου, είχε επισημάνει ο κ. Χαλκιάς και ανέφερε ότι θα προσληφθούν 16 άτομα, οδηγοί και ελεγκτές.

Με αυτό τον τρόπο, έστω και πρόσκαιρα, καλύπτουν τις ανάγκες και εφόσον εγκατασταθεί ο ανάδοχος ευελπιστούν μέσα στο 2024 να δώσουν οριστική λύση.

Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιά, θα δουν πως εκτελείται η υπηρεσία, θα καταγράψουν τις ανάγκες και από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο-Οκτώβριο θα επανέλθουν με μία πολυετή σύμβαση και όχι μονοετή όπως αυτή, έχοντας ως στόχο να καλύψουν με τρόπο οριστικό τις ανάγκες εκτέλεσης του επιβατικού έργου.

Αλλά και ο δήμαρχος είχε πει: «Το σίγουρο είναι ότι δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό τη χρονική αυτή στιγμή αλλά βλέποντας το πως θα πάει και το φετινό καλοκαίρι να είστε σίγουροι ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο-Νοέμβριο θα καθίσουμε σε ένα τραπέζι να συζητήσουμε σοβαρά με ποιον τρόπο θέλουμε να παρέχουμε αυτή την υπηρεσία για να είναι σωστή και τουλάχιστον ως υπηρεσία να μην έχουμε τα θέματα που έχουμε αυτή τη στιγμή. Γιατί υπάρχουν ζητήματα σοβαρά σε ό,τι έχει να κάνει με τη λειτουργία του ΡΟΔΑ».

Κλείνοντας το θέμα, είχε πει ο κ. Χαλκιάς:

«Θεωρούμε ότι η διατήρηση του επιβατικού μεταφορικού έργου από τον δήμο Ρόδου είναι για εμάς αναγκαιότητα. Η αστική και η υπεραστική συγκοινωνία είναι κάτι το οποίο δεν διαπραγματευόμαστε. Θέλουμε να διατηρηθεί και να συνεχίσει να εκτελείται από εμάς.

Έτσι, όπως ήρθαν τα πράγματα αυτή τη στιγμή, που καταργήθηκε το ΡΟΔΑ και ήρθε στον δήμο Ρόδου, θα δώσουμε μάχη για το ζήτημα το συγκεκριμένο και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να το εκτελούμε όσο το δυνατόν καλύτερα».

Διαβάστε ακόμη

Κλιμάκια ελέγχου για τους μελισσοκόμους

Συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

"Ανάψανε φωτιές στις γειτονιές" απόψε για το έθιμο του Άη Γιάννη Κλήδονα (Καλαφουνιάρη)

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τη λειτουργία της ΔΕΗ Σορωνής

Αρκετά θέματα στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ρόδου

Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις για τη διάβρωση των παραλιών

Αρκετά αιτήματα για παράταση μουσικής

Δεν προσέγγισε τη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Silver Moon