Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Δόθηκε άμεση λύση για περίπου 650 εργαζόμενους του FTI στην περιοχή μας

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Δόθηκε άμεση λύση για περίπου 650 εργαζόμενους του FTI στην περιοχή μας

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Δόθηκε άμεση λύση για περίπου 650 εργαζόμενους του FTI στην περιοχή μας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2935 ΦΟΡΕΣ

Από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πτώχευση της εταιρίας FTI, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου ήταν σε άμεση επικοινωνία με τους εργαζομένους του Ομίλου αλλά και με την καινούργια εταιρία με την επωνυμία "Τουριστική - Παπαβασιλείου Ανώνυμος Εταιρεία», η οποία αναλαμβάνει τη λειτουργία των ξενοδοχείων της πρώην εταιρίας.

Μέσα από συζητήσεις και διαπραγματεύσεις τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τον Πρόεδρο της νέας εταιρίας, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, καταφέραμε και διασφαλίσαμε εργασία σε περίπου εξακόσιους πενήντα (650) εργαζόμενους.

Με την υπογραφή της νέας σύμβασης που υπέγραψαν οι εργαζόμενοι εξασφαλίζονται, πέρα από τη μισθοδοσία τους, και όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από την προηγούμενη σύμβαση με την προηγούμενη εταιρία. Επισυνάπτουμε και την Υπεύθυνη Δήλωση Εργοδότη όπου αναφέρονται αναλυτικά οι όροι.

Με τη συμφωνία αυτή, παρόλο που δεν ήταν υποχρέωση της νέας εταιρίας, καλύπτονται απαιτήσεις προς τους εργαζόμενους ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Και θα ήταν παράληψή μας εάν σε αυτό το σημείο δεν ευχαριστούσαμε τον Πρόεδρο της Εταιρίας και Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κο Παπαβασιλείου, για την πρωτοβουλία αυτή.

Από τις 7:30 πμ, ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ, Παναγιώτης Εγγλέζος, και ο Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αθανάσιος Σταμούλης, βρίσκονταν στο χώρο του ξενοδοχείου και παρακολουθούσαν τη διαδικασία υπογραφής των νέων συμβάσεων των συναδέλφων, οι οποίοι στο σύνολό τους έχουν υπογράψει πλέον τις νέες συμβάσεις.

Οι «καταδρομικές» παρεμβάσεις του Π.Α.ΜΕ, οι οποίες είναι άνευ ουσίας και αποτελέσματος, καταφέρνοντας μόνο να δυσφημίζουν το τουριστικό προϊόν στους επισκέπτες του νησιού μας, δεν πείθουν ούτε τα μέλη τους. Το Ε.Κ.Ρ και το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θα συνεχίζουν τις παρεμβάσεις τους στους χώρους εργασίας και μέσα από το διάλογο θα προσπαθήσουν να δίνουν πραγματικές λύσεις, όπως και τώρα, στα προβλήματα των εργαζομένων.

Διαβάστε ακόμη

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης θα στεγαστεί η Παιδική Πινακοθήκη

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την αξία ακινήτων στα Μάσσαρι

Γυρίσματα ταινίας θα γίνουν στο νησί μας