Επιστρέφουν οι Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου - Ολόκληρο το πρόγραμμα

Επιστρέφουν οι Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου - Ολόκληρο το πρόγραμμα

Επιστρέφουν οι Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου - Ολόκληρο το πρόγραμμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1087 ΦΟΡΕΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Ρόδου διοργανώνει τις Ετήσιες Καλοκαιρινές Συναυλίες των Σπουδαστών του στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου για να γιορτάσει το κλείσιμο της Μουσικής σχολικής χρονιάς. Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Σάββατο 22 Ιουνίου

Στις 17.00 η τάξη κιθάρας του Γιάννη Γιακουμάκη.

Στις 19.00 οι τάξεις φλάουτου Εύης Κατσαρά, κλαρινέτου Παναγιώτη Παπαδημητρίου, κόρνου Αναστάσιου Νάνου, σαξοφώνου Ιωάννη Χατζηδιάκου, τρομπέτας Στέλιου Καμπουράκη, λύρας Σμάρως Ντουμάνη, μπουζουκιού Α. Νάνου καισαντουριού Π. Παπαδημητρίου.

Σάββατο 29 Ιουνίου

Στις 17.00 η τάξη πιάνου της Σεβαστής Χατζηστρατή, η τάξη μονωδίας της Ελευθερίας Ζαράκη και το τμήμα της Μουσικής Προπαιδείας της Μαρίας Κατσιδώνη.

Παρουσίαση του EyeHarp από τη Δρ. Βαρσαμά Μαρία, Πρέσβειρά του στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρόδου.

Για πρώτη φορά στα Δωδεκάνησα θα έχουμε τη χαρά μαθητές από το ειδικό σχολείο, να παίξουν μουσική με τα μάτια με το επαναστατικό λογισμικό EyeHarp* και να συμπράξουν με παιδιά του Δημοτικού Ωδείου Ρόδου στο πιάνο και την φωνή.

*Το ψηφιακό μουσικό όργανο EyeHarp, δημιουργήθηκε από τον Δρ. Ζαχαρία Βαμβακούση και παρέχει τη δυνατότητα σεάτομα με κινητικές αναπηρίες, όπως σπαστική τετραπληγία ή εγκεφαλική παράλυση, την μουσική έκφραση μέσω τηςόρασης και συγκεκριμένα μιας τεχνολογίας παρακολούθησης της κίνησης του ματιού.

Με πρωτοβουλία της Δρ. Βαρσαμά, ξεκίνησε η αξιοποίηση του Ηλεκτρονικού Μουσικού Οργάνου EyeHarp στη ΔημόσιαΕκπαίδευση με προσανατολισμό την συμπεριληπτική εκπαίδευση. Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στηνεκπαίδευση που βελτιώνει την μαθησιακή εμπειρία και την υποστηρίζει την ισότιμη και ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών.

Στις 19.00 η τάξη πιάνου της Άντζελας Σπανού, βιολιού της Αναστασίας Καλοπέτρη και η τάξη βιολοντσέλου της Οξάνα Γλούσκοβα.

Τετάρτη 3 Ιουλίου

Στις 17.00 η τάξη κιθάρας του Γιάννη Κατσιμπρή.

 

Διαβάστε ακόμη

17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Κρεμαστή - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Μεσαιωνική Γιορτή στο Κάστρο Κρητηνίας το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου

Ματαιώνεται τελικά η Γιορτή Χρυσόμηλου στ' Αφάντου

«Αθλητικά Μονοπάτια»: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση σε έντεκα νησιά

Ημερίδα με θέμα «Νησιωτικότητα και Βιωσιμότητα: Νησιά στο μεταίχμιο»

Στις 13 Ιουλίου η 16η Γιορτή Καρπουζιού στην Απολακκιά

Σε διεθνή διαγωνισμό τέχνης στη Ν. Υόρκη η αγιογράφος Μαρία Απορέλη από Κάλυμνο

Ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων