Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών στην προστασία της Caretta caretta!

Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών στην προστασία της Caretta caretta!

Καθοριστική η συμμετοχή των πολιτών στην προστασία της Caretta caretta!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 855 ΦΟΡΕΣ

Καθοριστική για την προστασία της Caretta caretta φαίνεται πως είναι η συμμετοχή αλλά και η εκπαίδευση των πολιτών για την προστασία και τη διατήρηση του είδους. Όπως γνωστοποίησε ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου με σχετική ανακοίνωση, νέες φωλιές θαλάσσιων χελωνών εντοπίστηκαν πρόσφατα σε ξενοδοχεία του Φαληρακίου και της Λίνδου από προσωπικό των ξενοδοχείων, που έχοντας λάβει τη σωστή εκπαίδευση μέσα στον χειμώνα, έπραξε άμεσα τηρώντας το πρωτόκολλο ενεργειών κατά τον εντοπισμό μιας φωλιάς.  Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Τις τελευταίες εβδομάδες επιβεβαιώθηκε – ξανά - η σημασία της βοήθειας όλων των πολιτών για τη προστασία και διατήρηση ενός είδους!

Νέες φωλιές θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες των ξενοδοχείων Esperos Palace, Esperides Beach Resort και Lindos Princess εντοπίστηκαν από το προσωπικό των ξενοδοχείων και όλες προστατεύτηκαν, με την κατάλληλη σήμανση και περίφραξη!

Το προσωπικό των παραπάνω ξενοδοχείων παρακολούθησε τον Φεβρουάριο εξειδικευμένο σεμινάριο στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου-Ενυδρείο Rhodes Αquarium - Hydrobiological Station - HCMR του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, όπου, μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε για το πρωτόκολλο ενεργειών που πρέπει να ακολουθηθεί σε περιπτώσεις εντοπισμού φωλιών θαλάσσιων χελωνών στις παραλίες.

Η ειδική αυτή επιμόρφωση ήταν μία δράση του δικτύου συνεργασίας που δημιούργησαν ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου/@Hellenic Centre for Marine Research - HCMR (ΕΛΚΕΘΕ), η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Για τη φύση / Common Nature και το Λιμεναρχείο Ρόδου, και υποστηρίζουν το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου και ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Δωδεκανήσου.

Θερμές ευχαριστίες και συγχαρητήρια στους κ. Clairi Joannaki (Esperos Palace & Esperides Quality Manager) και κ. Stavros Deligiannakis (Lindos Princess Hotel Manager) καθώς και σε όλο το προσωπικό που συμμετείχε στη προστασία των φωλιών!

Ραντεβού σε περίπου 2 μήνες, για τα γεννητούρια! 

Διαβάστε ακόμη

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης θα στεγαστεί η Παιδική Πινακοθήκη

Συγκροτήθηκε επιτροπή για την αξία ακινήτων στα Μάσσαρι

Αλ. Κολιάδης: Ξεκινούν διαβουλεύσεις για την ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού