«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης:  «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους  χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»

«Καταπέλτης» ο Αλ. Κολιάδης: «Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, όμως, μη με προκαλούν»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2813 ΦΟΡΕΣ

Για όλα τα ανοικτά μέτωπα, τα οικονομικά, τις παραλίες, τις εντάσεις των δημοτικών συμβουλίων, τον προκάτοχό του Αντώνη Καμπουράκη, τη μάχη στην καθημερινότητα, τις live μεταδόσεις των συνεδριάσεων, το προσωπικό του δήμου, τη ΔΕΥΑΡ, αλλά και τον Αλέξανδρο Παπουρά, μίλησε ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, σε μία συνέντευξη εφ΄ όλης στη Ρένα Παυλάκη.

Ο δήμαρχος Ρόδου φιλοξενήθηκε στο studio του Real Voice 99.5 για μία ώρα, στην εκπομπή “Πρωινό Εξπρές”.

Ο κ. Κολιάδης, ξεκινώντας, απασφάλισε και ήταν «καταπέλτης» εναντίον του πρώην δημάρχου Αρχαγγέλου Αλέξανδρου Παπουρά, με αφορμή τις πρόσφατες κατηγορίες προς το πρόσωπό του, λέγοντας ότι ο ίδιος άφησε ένα καταχρεωμένο Δήμο. «Αν κάποιος δε δικαιούται να ομιλεί για κατασπατάληση και κακοδιαχείριση είναι ο κ. Παπουράς. Ειδικά εκείνος πρέπει να πάει να κρυφτεί σε καφενείο του Αρχαγγέλου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κολιάδης υποστήριξε, ότι ο Αντώνης Καμπουράκης δεν μπορεί να αποδεχθεί την ήττα του εκλογικού αποτελέσματος, εξήρε την προσπάθεια που έγινε στις θητείες των πρώην δημάρχων Στάθη Κουσουρνά και Φώτη Χατζηδιάκου και πρόσθεσε ότι η νέα δημοτική αρχή καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για να ανταπεξέλθει στο έργο που της έχει αναθέσει ο ροδιακός λαός και επισήμανε ότι:

«Κάνουμε μία τεράστια προσπάθεια. Έχουμε αποδεχθεί τον ρόλο μας, που πρέπει να είναι και είναι σοβαρός και υπεύθυνος. Να δουλεύουμε σκληρά όλοι μας, ακόμη κι αν οι συνθήκες είναι αντίξοες. Δεν μπορούμε να χάσουμε μέρα. Πέντε χρόνια θητείας, χτίζουμε κάθε ημέρα, αλλά οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες. Έχουμε από τους πιο δυνατούς δήμους στην Ελλάδα αυτού του διαμετρήματος και ξεκινάμε με μείον. Υπάρχουν συνθήκες που επηρεάζουν, όπως και πολλοί χρεωμένοι δήμοι (Αρχαγγέλου και Λινδίων) που έφεραν χρέη από κακή διαχείριση που έγιναν στη συγχώνευση.

Επί δημαρχίας Κουσουρνά έγινε καλή διαχείριση και επί Χατζηδιάκου ο τότε Δήμαρχος φρόντισε να υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα για την επόμενη δημοτική αρχή. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις καταστάσεις. Αν κάποιος δε δικαιούται να μιλήσει για κατασπατάληση είναι ο κ. Παπουράς. Ειδικά εκείνος που πρέπει να πάει να κρυφτεί σε καφενείο του Αρχαγγέλου. Πούλαγε για να πάρει την ανάλογη προμήθεια.

Του είπα ότι εγώ δεν παίζω, δεν θα ανοίξω το στόμα μου. Να πάει να κρυφτεί. Έχει απύθμενο θράσος να βγαίνει και να μιλάει για διαχείριση οικονομικών. Χθες (σ.σ. προχθές) πάλι έσπασαν οι καταθλιπτικοί αγωγοί στον Αρχάγγελο. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν μία άλλη διαχείριση, Ποια είναι αυτή; Η απαξίωση. Είναι υποκινούμενος, κάποιος του δίνει κάτι για να πει αυτά που λέει. Το φοβερό είναι ότι πριν μήνες ο ίδιος είπε ότι πρέπει να δώσουμε χρόνο στη νέα δημοτική αρχή. Δεν ξέρω τι έπαθε και είπε αυτά που είπε πριν 3-4 ημέρες. Αν πιστεύει κάποιος ότι κερδίζεις χρήματα από τις εκδηλώσεις, είναι γελασμένος. Θέλω να θυμίσω ότι ο μισθός ήταν 530 ευρώ στον ΔΟΠΑΡ και ήμουν Πρόεδρος ενός Οργανισμού που είχε πάρα πολλά προβλήματα”.

Αναφερόμενος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και την ένταση που κυριαρχεί σε κάθε συνεδρίαση του οργάνου, αφού δεν έχουν καταλαγιάσει τα πάθη των εκλογών, ο κ. Κολιάδης τόνισε ότι «δεν μας τιμά η εικόνα. Κάθε φορά λέμε ότι θα πάμε ήρεμοι. Πάντα κάτι συμβαίνει και μας προβληματίζει έντονα. Όταν λάβαμε το email για «τη ντροπή του κ. Κασάπη», το οποίο λάβαμε 3 ώρες πριν τη συνεδρίαση, από το προσωπικό email του κ. Καμπουράκη, όταν δεν σέβεσαι τον πρόεδρο του οργάνου, δε μπορείς να λειτουργήσεις όπως πρέπει.

Πρέπει ο κ. Καμπουράκης να αποδεχθεί επιτέλους το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να το χειριστείς, όταν δεν είσαι μαθημένος στις ήττες. Πρέπει να αποδεχθούμε τη λαϊκή ετυμηγορία.

Θυμίζω ότι το 2010 ο κ. Χατζημάρκος δέχθηκε την ήττα και τη διαχειρίστηκε όπως έπρεπε, αν και δεν του αρέσουν οι ήττες και μετά κέρδισε τις εκλογές το 2014 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η διαχείριση της ήττας είναι σπουδαίο πράγμα.
Δε μπορεί να αποδεχθεί ο κ. Καμπουράκης ότι θα μπορούσε να χάσει από έναν ξεναγό ή από οποιονδήποτε πολίτη, είναι και κοινωνικό το ζήτημα. Πάμε στην επόμενη ημέρα. Ο ρόλος του ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είναι εξίσου σημαντικός».

Αναφέρθηκε  στα όσα διαδραματίσθηκαν στις εκλογές, επαναλαμβάνοντας τη φράση προειδοποιητικά κι εμφατικά: «Μη με προκαλούν».
«Προσπαθώ να κρατήσω τους τόνους χαμηλά, μη με προκαλούν όμως. Αυτό που είπε ο κ. Βαρέλης ότι χρειαζόμαστε έναν ψυχίατρο μέσα στο Δ.Σ., μάλλον πρέπει να το δούμε σοβαρά», δήλωσε ο Δήμαρχος με σκωπτικό τρόπο.
Ο κ. Κολιάδης αναφέρθηκε και στον κανονισμό λειτουργίας για τις απευθείας τηλεοπτικές μεταδόσεις, λέγοντας ότι και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φλεβάρης το είχε ψηφίσει.

Όσο για τις καταγγελίες που εκτοξεύθηκαν περί εσχάτης προδοσίας της δημοτικής αρχής, είπε ότι είναι απίστευτο, λέγοντας ότι φταίει το Netflix... «Φαντασθείτε να μην είχαμε και το Live Streaming τι θα γινόταν. Όταν θέλουμε να μιλάμε για διαφάνεια, πρέπει να είναι ανοικτές οι συνεδριάσεις. Προετοιμάζομαι σε κάθε Δ.Σ. αλλά δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω όταν ακούω από τον κ. Καμπουράκη ότι δεν μπορεί να… μακιγιάρεται επειδή υπάρχουν κάμερες. Είναι θεμιτό και επιτρέπεται από το νόμο η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων. Οι Ροδίτες θέλουν να βλέπουν να είμαστε πιο παραγωγικοί και πιο υπεύθυνοι».

Στα όσα έχουν ειπωθεί για την αφαίρεση των καμερών από το Δημαρχιακό Μέγαρο με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Κολιάδης υποστήριξε ότι «Έγινε μία κανονική επιχείρηση να αφαιρεθούν οι κάμερες από τις αίθουσα εθιμοτυπίας, τους διαδρόμους, το γραφείο Δημάρχου και την είσοδο του Δημαρχείου. Από ποιους κινδυνεύει ο δήμος και ο δήμαρχος; Από τους πολίτες; Ποτέ κανείς Δήμαρχος δε νομίζω να απειλήθηκε», ενώ υπενθύμισε ότι επί πανδημίας είχαν αποκλεισθεί και τα ΜΜΕ από το Δήμο Ρόδου.

Για τη «μάχη» που δίνεται στην καθημερινότητα, ο δήμαρχος Ρόδου επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα και στο πράσινο. «Θέλουμε και τη βοήθεια των πολιτών και των επιχειρήσεων. Π.χ. στη Μεσαιωνική Πόλη σακούλες πεταμένες με σκουπίδια δίπλα από επιχείρηση στην οδό Σωκράτους. Το πρόστιμο μπήκε. Θα πάω και ο ίδιος να το δω». Για το προσωπικό του Δήμου είπε ότι πρέπει να ξαναχτιστούν οι βάσεις εμπιστοσύνης: «Πρέπει να χτίζουμε κι έναντι των υπηρεσιακών που είχε χαθεί η εμπιστοσύνη και υπολειτουργούσε η μηχανή. Ήμουν κι εγώ στην προηγούμενη δημοτική αρχή, αλλά δεν έπαιρνα εγώ τις αποφάσεις. Ξαφνικά εκτοπίσθηκαν από τις θέσεις τους υπηρεσιακοί και μετακινήθηκαν σε άλλες περιοχές ή υπηρεσίες».

Για τη ΔΕΥΑΡ επισήμανε, ότι δίνει μια τεράστια καθημερινή «μάχη» σε 24ωρη βάση. «Θέλω να πιστεύω ότι σε 2-3 ημέρες θα έχουμε και οριστική λύση στους Πεύκους που έχει και το σοβαρότερο πρόβλημα».

Τέλος, για τις παραλίες δήλωσε ότι: «Οι παραλίες πρέπει να παρέχουν τις υπηρεσίες. Το να πας σε μία παραλία και να μην έχεις μια ομπρέλα ή μία ξαπλώστρα, δεν είναι το ιδανικότερο. Έγινε κατάχρηση από κάποιους επιχειρηματίες αλλά δεν πρέπει να πάμε στο άλλο άκρο. Καλός ο νόμος του κ. Χατζηδάκη, αλλά δεν μπορεί πρώτη η Ρόδος και μόνο αυτή να έχει το πρόβλημα. Είμαστε κατά των άκρων. Πριν 15 χρόνια λέγαμε ότι δεν υπήρχε ένα beach bar στο νησί και πήγαμε στο άλλο άκρο. Είμαι ξεκάθαρος δεν θέλουμε άδειες παραλίες, αλλά παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου