ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 129 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 18 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3959

 

ΕΦΘΑΣΕ ΧΘΕΣ
Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
ΔΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑΝ ΤΑΙΝΙΑΝ
Δια του ατμοπλοίου «Φίλιππος» αφίκοντο εις Ρόδον ο σκηνοθέτης της νέας εγχρώμου ελληνικής ταινίας «Το δόλωμα» Αλέκος Σακελλάριος, ο εκπρόσωπος της Εταιρίας «Φίνος Φιλμ» κ. Μπακ, καθώς και ηθοποιοί και συνεργείον τεχνικών. Ως εγνώσθη εις την ταινίαν θα πρωταγωνιστήσουν τόσον ο Αλέκος Αλεξανδράκης όσον και ο Ντίνος Ηλιόπουλος.
Δια του αεροπλάνου της γραμμής αφίκετο χθες την εσπέραν εις Ρόδον η πρωταγωνίστρια της ταινίας Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία έτυχε θερμοτάτης υποδοχής εκ μέρους των θαυμαστών της.
Το γύρισμα της ταινίας εις Ρόδον θα διαρκέση επί 15θήμερον ελήφθησαν δε ήδη τα πρώτα πλάνα εις την πύλην ντ’ Αμπουάζ.

ΑΓΟΝΟΣ ΑΠΕΒΗ ΧΘΕΣ ΠΑΛΙΝ
Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΡΟΔΟΥ
ΟΥΔΕΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ
Άγονος απέβη και χθες διαγωνισμός δια την ανάδειξιν εργολάβου προς εκτέλεσιν του έργου της α’ φάσεως της μελέτης Πίππα διά την κατασκευήν νέου Λιμένος εις Ρόδον.
Η αρμοδία επιτροπή ευρίσκετο κατά την προκαθορισμένην ώραν εις την θέσιν της περιέργως όμως ουδείς εργολάβος ενεφανίσθη και ουδεμία προσφορά κατετέθη.
Σημειωτέον ότι διά δευτέραν φοράν αποβαίνη άγονος ο διαγωνισμός τούτο δε προεκάλεσε διαφόρους σκέψεις μεταξύ των οποίων και η άποψις ότι η αποχή είναι ηθελημένη.

ΤΟ ΚΤΙΡΙΟΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΡΟΔΟΥ Θ’ ΑΝΕΓΕΡΘΗ
ΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΟΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ «ΣΑΤΩ ΦΛΕΡΙ»
Αφίκετο εις Ρόδον ο Πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Καραπαναγιώτης, προς επιτόπιον εξέτασιν του ζητήματος του νέου κτιρίου του Οργανισμού ενταύθα. Ο κ. Καραπαναγιώτης είχε χθες συνεργασίαν μετά του Δημάρχου.
Κατά σχετικάς πληροφορίας ο ΟΤΕ προσανατολίζεταιήδη προς την άποψιν όπως μη θιγή το κτίριον του Κτηματολογίου Ρόδου, αλλ’ ανεγερθή νέον ειδικόν κτίριον διά τας υπηρεσίας του επί του οικοπέδου έναντιτου«Ανθισμένου Πύργου» με κάλυψιν και εις το οικόπεδον του γηπέδου του ΑΟΝ εις τον οποίον θα προσφερθή μεγάλον ποσόν ως αποζημίωσις. Με τον τρόπον αυτόν δεν θα θιγούν το Κτηματολόγιον και η Λέσχη Προσκόπων.
Επίσης εξετάζεται η σκέψις όπως ολόκληρον το δίκτυον του ΟΤΕ εις Ρόδον ανακατασκευασθή υπογείως διά λόγους αισθητικής.
Ο κ. Καραπαναγιώτης συνεργάσθη χθες και μετά του Νομάρχου κ. Παπακώστα.

ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΑΦΗ
ΔΙΗΛΘΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ
Αντιτορπιλλικά και οπλιταγωγό
Επιβάται του ατμοπλοίου Ελλάς ανέφερον χθες ότι ενώ το πλοίον διήρχετο μεταξύ Σύμης καιΤήλου αντελήφθησαν τέσσερα τουρκικά αντιτορπιλλικά τα οποία συνώδευον οπλιταγωγόν σκάφος πλήρες στρατιωτών.
Τα τουρκικά σκάφη, τα οποία κατηυθύνοντο προς Ανατολάς παρηκολουθούντο εις μικράν απόστασιν από ελληνικόν αντιτοριπιλλικόν.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΝ
Εις τον υποστάντα επιτυχώς δοκιμασίαν επί διδακτορία διευθυντήν της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου χειρουργόν κ. Εμμανουήλ Σταματιάδην, ο οποίος πληροφορούμεθα ηρίστευσεν, η «Ροδιακή» εκφράζει τας καλυτέρας των ευχών της διά την λαμπράν εξέλιξιν του νέου επιστήμονος.

ΤΗΝ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 7 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΩΝ Η.Π.Α.
Την 2αν Ιουλίου αναμέονται να καταπλεύσουν εις Ρόδον 7 Αμερικανικά πολεμικά της δυνάμεως του 6ου Στόλου της Μεσογείου δι’ επίσκεψιν 4-7 ημερών. Των εν λόγω σκαφών θα επιβαίνουν 3.000 άνδρες του Ναυτικού των Η.Π.Α.
Χθες αφίχθη εις Ρόδον Ναυτικός Ακόλουθος της Αμερικανικής Πρεσβείας πλοίαρχος Σίνκλαιρ διά την ρύθμισιν ωρισμένων διατυπώσεων.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες μαθηταί του Οικονομικού Γυμνασίου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι αριστεύσαντες και οι απολυόμενοι, εξεδόθησαν τα αποτελέσματα των σχολείων μέσης εκπαιδεύσεως

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εξεδόθησαν χθες τα αποτελέσματα της παιδαγ. ακαδημίας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον