Έπιασαν δουλειά από χθες οι 15 οδηγοί της «ΡΟΔΑ»

Έπιασαν δουλειά από χθες οι 15 οδηγοί της «ΡΟΔΑ»

Έπιασαν δουλειά από χθες οι 15 οδηγοί της «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1724 ΦΟΡΕΣ

Όπως εξήγησε, σε δηλώσεις του, ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος κ. Στέργος Παπαστεργής, οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκείνοι που είχαν προσληφθεί με δίμηνη σύμβαση (πλην δύο) η οποία τελείωσε, και ήρθαν επιπλέον πέντε.

Δηλαδή, χθες ξεκίνησαν να συνδράμουν στο συγκοινωνιακό έργο του δήμου δεκαπέντε οδηγοί των οποίων εργοδότες θα είναι ο σύνδεσμος των ταξί και ο κ. Μαλανδρής που έχει τουριστικά λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαστεργή, ακολουθήθηκε η παραπάνω διαδικασία γιατί είναι πιο ελκυστικοί οι μισθοί από έναν ιδιώτη παρά στο ενιαίο μισθολόγιο του δήμου, ειδικά όταν οι οδηγοί αυτή την περίοδο είναι δυσεύρετη ιδιότητα. Οι συγκεκριμένοι προσελήφθηκαν με ανάθεση μέχρι τα τέλη του μηνός, δηλαδή για δεκαπέντε ημέρες.
Ο νέος διαγωνισμός που προκήρυξε ο δήμος προβλέπει την πρόσληψη 17 οδηγών, δηλαδή θα συνεχίσουν αυτοί οι δεκαπέντε, συν 2 ακόμη, για πέντε μήνες, δηλαδή μέχρι τις 17 Νοεμβρίου.

«Ουσιαστικά, ο διαγωνισμός ακολουθεί την απευθείας ανάθεση. Ήταν ένας τρόπος να κερδίσουμε λίγο χρόνο επειδή μείναμε λίγο πίσω στην προκήρυξη του διαγωνισμού», εξήγησε ο κ. Παπαστεργής.

Σημειώνεται ότι, σήμερα η «ΡΟΔΑ» (σ.σ. ο δήμος πλέον) έχει μόλις δώδεκα οδηγούς με σύμβαση αορίστου χρόνου, οπότε με τις προσλήψεις αυτές ανεβαίνουν στους 29-30. Όσον αφορά στο συγκοινωνιακό έργο που παρέχεται αυτή την περίοδο, όπως είπε ο εντεταλμένος, προσπαθούν να βελτιώσουν τα υπάρχοντα δρομολόγια, είναι όμως πολύ δύσκολη περίοδος και βγαίνουν πολύ δύσκολα-μάλιστα, συχνά, κάποια δρομολόγια ανεκτέλεστα λόγω βλαβών. Κάθε μέρα δηλαδή βγαίνουν οριακά. Επισήμανε, ότι δεν είναι το σύνολο του στόλου σε κακή κατάσταση, όμως θέλει ανανέωση, θέλει συντήρηση και συγκεκριμένα οχήματα παρουσιάζουν συχνά προβλήματα, τα οποία επιλύουν.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν δηλαδή η «ΡΟΔΑ» ήταν «αυτόνομη» επιχείρηση, ο κ. Παπαστεργής είπε ότι τώρα που έχει περιέλθει στον δήμο είναι πολύ πιο χρονοβόρες οι διαδικασίες, π.χ. για την προμήθεια ανταλλακτικών ενώ τα οικονομικά δεν είναι ιδανικά και αυτό έχει επιπτώσεις και στη ΡΟΔΑ. Όπως είπε, παλιά ήταν πιο ευέλικτη ενώ ήταν εντάξει και με τις πληρωμές της.

Χαρακτηριστικό τού προβλήματος που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο, είναι το δρομολόγιο από και προς το Φαληράκι που ενώ τους ενδιαφέρει πάρα πολύ ως γραμμή, δεν το εκτελούν ακόμη, επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότηα. Έτσι, προς το παρόν, έχουν έρθει σε συνεννόηση με το ΚΤΕΛ για να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό και να μην ταλαιπωρείται. 

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου