Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

Το Κουρμπάν Μπαϊράμ γιορτάστηκε από τους Μουσουλμάνους της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2338 ΦΟΡΕΣ

Το πρωί της Κυριακής λειτούργησαν και τα δύο τζαμιά

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, οι εορτασμοί της μουσουλμανικής κοινότητας Ρόδου για το Κουρμπάν Μπαϊράμ, τη δεύτερη μεγαλύτερη Μουσουλμανική εορτή μετά το Ραμαζάνι.

Το πρωί της Κυριακής λειτούργησαν και τα δυο τζαμιά της Ρόδου αφού, πέραν του Ιμάμη της Ρόδου Χασάν Καρααλή, στο νησί βρέθηκε και ο Ιμάμης Αθηνών. Το απόγευμα, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, γιορτάστηκε η μεγάλη γιορτή των Mουσουλμάνων παρουσία πλήθους μελών της μουσουλμανικής κοινότητας, θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και θρησκευτικών.

Από την πλευρά του Βακούφ Ρόδου ο πρόεδρος Σαλή Βιντιμή, καλωσόρισε τους επίσημους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο γεγονός της «ειρηνικής συνύπαρξης στον τόπο που γεννηθήκαμε και όλοι αγαπάμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Χαιρετισμό απηύθηναν τόσο ο Ιμάμης Ρόδου, όσο και ο Ιμάμης Αθηνών Τάχαμ Τελχαλίμ, η πρόεδρος του Βακούφ Κω Ελβάλ Κοτζαογλάν, αλλά και η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Ρόδου «Αδελφοσύνη» Μπεχιτζέ Σελλαβτζή ενω στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. κ Κύριλλος τόνισε το γεγονός «της καλής συμβίωσης, και της καλής πορείας σε κλίμα ειρήνης» και αναφέρθηκε και στην καλή συνεργασία χρόνων με τον Ιμάμη Ρόδου.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας τόνισε ότι τα Βακούφ Ρόδου και Κω αποτελούν «τη γέφυρα και τον παράγοντα για την αδελφοσύνη, τη φιλανθρωπία και την αγάπη».

Χαιρετισμούς απηύθηναν ο αναπληρωτής περιφερειάρχη, Αποστόλης Ασπράκης, και ο αντιδήμαρχος Ρόδου Νίκος Τσούλος.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους η «Ανάδοχη Αγκαλιά» δια της προέδρου της, Κατερίνας Βολονάκη και η «Φλόγα» δια της προέδρου της, Τουλάι Αϊντενίζ. Τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε η γραμματέας του Βακούφ Ρόδου, Χρυσούλα Κονισσή.

Ο Mητροπολίτης Ρόδου με τους Ιμάμηδες Αθηνών (αριστερά) και Ρόδου
Ο Mητροπολίτης Ρόδου με τους Ιμάμηδες Αθηνών (αριστερά) και Ρόδου

Διαβάστε ακόμη

Σε πρόσληψη νοσηλευτή/-τριας θα προχωρήσει το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη

Εξοπλισμός για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων

Ημερίδα για την πολιτική άμυνα από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Νικητής από την εντατική μονάδα του Νοσοκομείου της Ρόδου βγήκε μετά από 70 μέρες 42χρονος συμπολίτης μας

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τελική πρόταση του σχεδίου νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Διευκρινήσεις από την ΕΞΡ για τη μεταφορά της διαμονής των Τούρκων επισκεπτών λόγω προβλημάτων στη διαδικασία έκδοσης βίζας

Συμφωνεί με την αύξηση των ανταποδοτικών τελών ασφαλείας στο λιμένα Κω η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Ο Παναγιώτης Εγγλέζος αναδείχθηκε πρόεδρος ξανά στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου