Πάμε σαν άλλοτε; Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Πάμε σαν άλλοτε;  Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση  των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Πάμε σαν άλλοτε; Μουσικοχορευτική Θεατρική Παράσταση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 869 ΦΟΡΕΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία με χαρά σας προσκαλούν στην παράσταση του σπονδυλωτού μουσικοχορευτικού θεατρικού έργου με τίτλο «Πάμε σαν άλλοτε;», που θα παρουσιαστεί στο ειδυλλιακό περιβάλλον του Θεάτρου Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», την Παρασκευή, 21 Ιουνίου. Ώρα έναρξης: 8:30 μ.μ.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η παράσταση «Πάμε σαν άλλοτε;» είναι ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν που ζωντανεύει επί σκηνής τις μνήμες και τις μουσικές από τον ασπρόμαυρο κινηματογράφο, τα αγαπημένα σενάρια της ελληνικής τηλεόρασης και κλασικά θεατρικά κείμενα. Μέσα από μια πλούσια ποικιλία τραγουδιών και χορευτικών της εποχής, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη ζωντάνια και την ομορφιά μιας άλλης εποχής, μεταφερμένη με την αγάπη και την αφοσίωση των μαθητών μας.

Από τo «Τραμ το τελευταίο» μέχρι το" Mambo brazilero ", ετοιμαστείτε να θυμηθείτε «Περασμένες αγάπες» και να χορέψετε με μελωδίες που ξυπνούν τις πιο γλυκές αναμνήσεις. «Έχουμε ραντεβού, λοιπόν, ραντεβού στο θέατρο Μεσαιωνικής τάφρου με όλους εσάς», για μια βραδιά γεμάτη μουσική και νοσταλγία.

Η παράσταση βασίζεται στην ιδέα της Εκπαιδευτικού Θεάτρου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», Ρένας Ορφανού, η οποία έχει επιμεληθεί τη σκηνοθεσία, τη συρραφή του θεατρικού κειμένου, την εμψύχωση των μαθητών και έχει φροντίσει κάθε λεπτομέρεια για να προσφέρει στο κοινό μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Τη μουσική επιμέλεια της Ορχήστρας έχει ο Διευθυντής του «ΡΟΔΙΩΝ ΩΔΕΙΟΝ» και μουσικός, Γιώργος Ξανθόπουλος, με την καθοδήγηση του οποίου μαθήτριες και μαθητές με έγχορδα, πνευστά και κρουστά θα επενδύσουν τη βραδιά με γλυκιά νοσταλγία και πολύ κέφι.

Στη διεύθυνση της χορωδίας βρίσκεται ο μουσικός του σχολείου μας, Γιάννης Χατζής, εμπνέοντας για άλλη μια χρονιά τις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, με τις φωνές και τις κινήσεις τους.

Τα χορευτικά σύνολα των παιδιών καθοδηγούνται από τα χορευτικά βήματα της Μαρίας Λεβέντη. Μέσα από τις ιδιαίτερες χορογραφίες της μικροί και μεγάλοι θα θυμηθούμε πώς χόρευαν… άλλοτε, λικνιζόμενοι στον ρυθμό του σήμερα.

Οι εκπαιδευτικοί των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», μπροστά, πίσω και πάνω στη σκηνή, θα βρίσκονται εκεί, να εμψυχώνουν τα παιδιά, συνδημιουργώντας εμπειρίες και χτίζοντας αναμνήσεις.

Συμμετέχουν:

Χορωδία: Μαθήτριες και μαθητές των Εκπαιδευτηρίων μας, που θα αποδώσουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

Ομάδα Χορού: Νεαρές χορεύτριες και νεαροί χορευτές που θα ζωντανέψουν τη σκηνή με εντυπωσιακές χορογραφίες.

Ορχήστρα «Ροδίων Ωδείον»: Ένα σύνολο από ταλαντούχους μουσικούς που θα συνοδεύσουν ζωντανά την παράσταση.

Θεατρικός Όμιλος: Οι μαθητές μας που θα υποδυθούν τους ρόλους με πάθος και αστείρευτη ενέργεια.

Εκλεκτές Καλεσμένες: Μαίρη Πρωτόπαπα, Leida Tajirai

Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί σε μια εποχή που «τ’ άγριο τ’ αγέρι, τύλιγε» το όνειρο κάθε νεανικής καρδιάς. Κι αν θέλετε, «αφήστε τα μαλλάκια σας ανακατωμένα», για να βιώσετε την εμπειρία στο έπακρο.

Σας περιμένουμε όλες και όλους να απολαύσουμε μαζί αυτό το ξεχωριστό θεατρικό ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις και συναισθήματα! Μην χάσετε αυτή την ευκαιρία να απολαύσετε μια νοσταλγική βραδιά με τις πιο όμορφες στιγμές του παρελθόντος να ζωντανεύουν στη σκηνή.

Σας περιμένουμε!

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Οι Χαΐνηδες στη Ρόδο

17ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στην Κρεμαστή - Αναλυτικά το πρόγραμμα

Η Μεσαιωνική Γιορτή στο Κάστρο Κρητηνίας το σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου

Ματαιώνεται τελικά η Γιορτή Χρυσόμηλου στ' Αφάντου

«Αθλητικά Μονοπάτια»: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση σε έντεκα νησιά

Ημερίδα με θέμα «Νησιωτικότητα και Βιωσιμότητα: Νησιά στο μεταίχμιο»

Στις 13 Ιουλίου η 16η Γιορτή Καρπουζιού στην Απολακκιά

Σε διεθνή διαγωνισμό τέχνης στη Ν. Υόρκη η αγιογράφος Μαρία Απορέλη από Κάλυμνο