Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Ρόδου

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Ρόδου

Λαμπερή η τελετή αποφοίτησης της Γ’ τάξης του 3ου ΓΕ.Λ. Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5126 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο (15 Ιουνίου) στο ξενοδοχείο των Ρόδων η λαμπρή τελετή αποφοίτησης της Γ΄ Τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου («Καπνοβιομηχανία»).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το σχολικό έτος και να παραλάβουν το απολυτήριό τους μέσα σε φάκελο, ειδικά κατασκευασμένο για την τελετή αυτή.

Ο φάκελος περιελάμβανε στοιχεία από την ιστορία του εμβληματικού κτηρίου της Καπνοβιομηχανίας, εκεί δηλαδή όπου σήμερα στεγάζεται το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου.

Τα απολυτήρια κλήθηκαν να απονείμουν οι καθηγήτριες και καθηγητές: Νικόλαος Υψηλάντης, Θέμις Μαστροσάββα, Βασιλική Καραΐσκου, Ευαγγελία Χασιώτου, Αθανάσιος Ζαγγάτσης και η υποδιευθύντρια Όλγα Καλιόζη. Την εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό της η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Ειρήνη Μανινάκη, που συνεχάρη τους αποφοίτους και ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου και τους εκπαιδευτικούς για την αγαστή συνεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Στους αποφοίτους μίλησε επίσης ο πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου κ. Μανώλης Θεουλάκης.

Ο διευθυντής του 3ου ΓΕΛ Ρόδου κ. Αναστάσιος Χαμουζάς, απευθυνόμενος στους αποφοίτους, αφού ευχαρίστησε τους Γονείς και Κηδεμόνες και τον Σύλλογο Διδασκόντων/-ουσών είπε μεταξύ άλλων:

«Αγαπητές πρώην μαθήτριες και αγαπητοί πρώην μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, μέλλουσες φοιτήτριες και μέλλοντες φοιτητές, σήμερα είναι μια μέρα γεμάτη συγκίνηση, υπερηφάνεια και επιτυχία.

Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και αγώνα, φτάσατε στο σημείο αυτό, στο τέλος ενός σημαντικού κεφαλαίου της ζωής σας. Και κλείνετε τώρα ένα κεφάλαιο γεμάτο αναμνήσεις, που θα σας συντροφεύουν για πάντα...

Σήμερα γιορτάζουμε την επιτυχία σας, τη διάκρισή σας και την προσπάθειά σας. Είστε η νέα γενιά που πρέπει να φέρει τη φωτιά της γνώσης, της δημιουργικότητας και της αλλαγής σε έναν κόσμο που την έχει απόλυτη ανάγκη. Σας εύχομαι να συνεχίσετε να εξελίσσεστε, να μαθαίνετε συνεχώς και να αγωνίζεστε για τα όνειρά σας...

Το μότο του 3ου Γενικού Λυκείου Ρόδου το καθιερώσατε να είναι πράγματι "res non verba", έργα όχι λόγια! Σε λίγα χρόνια θα κληθείτε να αναλάβετε το τιμόνι αυτής της χώρας, αυτού του κράτους.

Λέγεται ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει, αν αυτοί που εκφράζουν την επιλογή τους δεν είναι προετοιμασμένοι να επιλέξουν με σύνεση. Και η πραγματική εγγύηση της Δημοκρατίας, επομένως, είναι η Εκπαίδευση.

Έχει ειπωθεί εύστοχα ότι κανένα σύστημα διακυβέρνησης δεν δίνει τόσα πολλά στο άτομο και δεν απαιτεί τόσα πολλά, όσο η Δημοκρατία. Από το εκπαιδευτικό μας σύστημα πρέπει να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η διαιώνιση των θεσμών πάνω στους οποίους στηρίζεται η ελευθερία και η ασφάλειά μας.

Για να προετοιμάσουμε κάθε πολίτη να επιλέγει με σύνεση και ικανότητα να επιλέγει ελεύθερα είναι πρωταρχική λειτουργία του σχολείου σε μια Δημοκρατία. Αυτό το κάνουμε πράξη στο 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, το Σχολείο που γίνεται με τα έργα και τις επιτυχίες του παράδειγμα για όλους! Έχετε μάθει εδώ να αναπτύσσετε την κριτική σας σκέψη, να αγωνίζεστε με πείσμα ενάντια σε κάθε αντιξοότητα.

...Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε μαζί μας αυτή τη στιγμή και σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Συνεχίστε να ονειρεύεστε, να επιδιώκετε και να επιτυγχάνετε. Το μέλλον ανήκει σε εσάς! Συγχαρητήρια και καλή σας επιτυχία»!

Διαβάστε ακόμη

Διάκριση για το ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου

Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

Το 5ο Δ.Σ. Πόλεως Καλύμνου βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας

Γυμνάσιο Κρεμαστής: Πανελλαδική διάκριση για καινοτόμο εκπαιδευτική δράση

2o Θερινό Σχολείο για τη Δημοσιονομική και Φορολογική Πολιτική στην ΕΕ – Sociotax 2024

Διεθνική μετακίνηση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ρόδου

Βραβεύτηκαν μαθήτριες και μαθητές που διακρίθηκαν σε μαθητικούς διαγωνισμούς από τα Εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία»