Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Στην Κάσο το Συμπόσιο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1336 ΦΟΡΕΣ

Tο Δ.Σ. της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου ανακοινώνει ότι το ΚΓ΄ Πολιτιστικό Συμπόσιο Δωδεκανήσου θα πραγματοποιηθεί στην Ηρωική Νήσο Κάσο από 28 έως και 30 Ιουνίου 2024, στο Αμφιθέατρο Γυμνασίου Λυκειακών Τάξεων, Φρυ Κάσου.

Το Συμπόσιο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 χρόνων από το Ολοκαύτωμα της Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Συμμετοχή έχουν δηλώσει περισσότεροι από ενενήντα εισηγητές και στο Συμπόσιο θα ανακοινωθούν περισσότερες από εξήντα πέντε εισηγήσεις. Οι εργασίες των εισηγητών, οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρευρεθούν, θα δημοσιευθούν κανονικά στον επόμενο τόμο των «Δωδεκανησιακών Χρονικών».

Προγραμματίζεται, παράλληλα με τις εργασίες του Συμποσίου, να πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Ναυτικό Μουσείο, στο Λαογραφικό Κασιώτικο σπίτι, στην Κάσιος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. κ.α.

Το τηλεοπτικό κανάλι Τ.V. ΙΡΙΔΑ, προσφέρθηκε, να καλύψει τις εργασίες του Συμποσίου και παράλληλα να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ με την ιστορία του νησιού, τα αξιοθέατα, την κοινωνική, πολιτιστική, λαογραφική, γαστρονομική ζωή της Κάσου και τις συνήθειες των μόνιμων κατοίκων της.

Διαβάστε ακόμη

«Τιμώντας έναν ήρωα Κασιώτη στη Φωκίδα»

Δωρεά εικαστικού έργου με την αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα της Κάσου

Κορύφωση εκδηλώσεων της 200ης επετείου του Ολοκαυτώματος της Η.Ν. Κάσου

Επίτιμη Δημότης Κάσου η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προβολή ντοκιμαντέρ σήμερα στην Κάσο

Σκάφη με υγειονομικό εξοπλισμό σε Λειψούς και Κάσο

«Χαραή: 24 σημάδια για την Κάσο»