Αυξημένα τα εισιτήρια στην Καλλιθέα και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Αυξημένα τα εισιτήρια στην Καλλιθέα και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Αυξημένα τα εισιτήρια στην Καλλιθέα και στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1171 ΦΟΡΕΣ

Το πλάνο που έχουν σχεδιάσει μέχρι το Φθινόπωρο, για όλα τα υποκαταστήματα που διαχειρίζεται η ΔΕΡΜΑΕ, ξεδίπλωσε χθες, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρός της, κ. Βαλάντης Λάμπης, ο οποίος κάνει λόγο για μία πολύ καλή εκκίνηση της σεζόν για την Εταιρεία ενώ διαβεβαιώνει, για ακόμα μία φορά, ότι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα βιωσιμότητας.

Καταρχάς, σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση στα υποκαταστήματα που διαχειρίζεται η Εταιρεία βαίνει διαρκώς αυξανόμενη, καθώς ανεβαίνουν οι ρυθμοί, κάτι αναμενόμενο όσο προχωράμε προς τη λεγόμενη high season.
Τόσο η «Κοιλάδα των Πεταλούδων» όσο και οι «Πηγές Καλλιθέας» έχουν αυξημένα εισιτήρια αυτή την περίοδο. Μάλιστα, στην «Κοιλάδα» από τις 14 Ιουνίου έχει μπει το κανονικό εισιτήριο, μιας και έχουν κάνει την εμφάνισή τους οι πεταλούδες, κάτι που συνεπάγεται αύξηση του τζίρου.


«Πιστεύω ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι και θα είναι μία πολύ καλή σεζόν», είπε ο κ. Λάμπης ο οποίος, ανέφερε, ακόμη, ότι οι επισκέπτες είναι περισσότεροι στην «Κοιλάδα» καθώς είναι από τους χώρους που διαχειρίζεται η Εταιρεία με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι, αυτή την περίοδο, την «Κοιλάδα» επισκέπτονται περί τα 2000 άτομα σε καθημερινή βάση ενώ τις «Πηγές» γύρω στα 500-600.


Σημειώνεται ότι τα εμπορικά καταστήματα εντός της «Κοιλάδας» δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αφού προχθές ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών στον ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΡΜΑΕ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.
Ειδικότερα, τα τρία εμπορικά καταστήματα θα δοθούν σε έναν ανάδοχο που θα αναδειχθεί, με το σκεπτικό να αποφευχθεί ο ανταγωνισμός και τα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα δοθούν σε δύο, δηλαδή ένας θα πάρει αυτό στην Καλόπετρα και ένας τα άλλα δύο. Για τα εμπορικά καταστήματα κατέθεσαν προσφορά δύο εταιρείες και για τα υγειονομικού μία εταιρεία. Αυτές τις ημέρες ελέγχουν τα δικαιολογητικά τους για να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό.


Υπενθυμίζεται ότι, στις «Πηγές» ανάμεσα στις υποχρεώσεις του αναδόχου είναι να εκπονήσει τη μελέτη και να κάνει τα ιαματικά λουτρά ενώ στην «Κοιλάδα» η μελέτη για τη λειτουργία του Μουσείου, το οποίο είναι κλειστό και θα πρέπει να την εκπονήσουν μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο και του χρόνου να το λειτουργήσουν. Όπως είπε ο κ. Λάμπης, υπάρχουν κάποιες προτάσεις από παλαιότερα και τώρα θέλουν να δουν μία νέα μελέτη και να την προχωρήσουν. Σημείωσε, ακόμη, ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για πρόσβαση σε ΑμεΑ και ηλικιωμένους. Στην «Κοιλάδα» τα έσοδα της Εταιρείας από όλα τα καταστήματα θα ανέλθουν περί τα τα 250 χιλιάδες ευρώ.


Στις «Πηγές», η ΔΕΡΜΑΕ είχε πληρώσει μία μελέτη και με βάση και τη νέα θα εξετάσουν πώς θα αξιοποιηθούν οι ιαματικές πηγές ,ώστε να ξαναποκτήσουν νερό και ο στόχος τους είναι σε βάθος τριετίας να γίνει η πλήρης αξιοποίηση του Μνημείου. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λάμπης, οι ιαματικές πηγές δεν έχουν λειτουργήσει ως τέτοιες εδώ και πενήντα χρόνια και βάσει του masterplan και το Μνημείο θα λειτουργήσει σωστά, και τα εμπορικά καταστήματα και τα υγειονομικού, τους γάμους τους τελεί ο δήμος ο οποίος παίρνει και τα εισιτήρια.
Μετά από την «Κοιλάδα» σειρά παίρνει η αξιοποίηση του πάρκου του Ροδινιού ενώ στο τέλος της χρονιάς θα καταπιαστούν και με το παλαιοντολογικό μουσείο.


«Ό,τι υπάρχει στην κατοχή της ΔΕΡΜΑΕ αυτή τη στιγμή, θα αξιοποιηθεί», διαβεβαιώνει ο πρόεδρός της. Για το Ροδίνι βρίσκονται στο στάδιο της μελέτης, την οποία θα επεξεργαστούν ο δήμαρχος, Αλέξανδρος Κολιάδης, και η δημοτική αρχή. Στόχος τους είναι τα επόμενα δύο χρόνια ντόπιοι και επισκέπτες να έχουν ένα πάρκο που να είναι επισκέψιμο, να μπορεί να φιλοξενεί δραστηριότητες πολιτιστικές, αθλητικές κ.λπ. και να έχει 24ωρη φύλαξη.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία ολοκληρωμένη αξιοποίησή του την οποία θα παρουσιάσουν σύντομα καθώς μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν τελειώσει τα σχέδια. «Θέλουμε να κάνουμε μία ουσιαστική αξιοποίηση του Ροδινιού, ώστε να αποκτήσει αυτή την αίγλη που είχε παλαιότερα», είπε και ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες προτάσεις. «Τις αξιολογούμε και θέλουμε να προχωρήσουμε στην τελική, που θα γίνει, την οποία φυσικά παρουσιάσουμε», είπε και ανέφερε ότι αυτό θα γίνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Για το πάρκο του «Θέρμαι», όπως είπε το καθαρίζουν, κάνουν αποψιλώσεις και γενικά τη συντήρηση μιας και επί δημαρχίας του αείμνηστου Φώτη Χατζηδιάκου σταμάτησε η χρήση του. Και γι’ αυτό, προσανατολίζονται να γίνει ένας χώρος με κοινόχρηστο χαρακτήρα στον οποίο θα φιλοξενούνται εκδηλώσεις και εκείνο που θέλουν είναι προτάσεις από συλλόγους και φορείς, τις οποίες θα στηρίξουν.

Αμέσως μετά τα παραπάνω, θα ασχοληθούν με την επέκταση του κλειστού της Καλλιθέας, με εντολή δημάρχου, ώστε ο Κολοσσός να μπορεί να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Με την επέκταση, η χωρητικότητά του θα φθάσει στις 3000, δηλαδή ακριβώς ο αριθμός που χρειάζεται για να συμμετάσχει

Το έργο «θα βγει» σε διαγωνισμό άμεσα, μέσα στον μήνα θα έχουν τελειώσει με τη μελέτη, την οποία ανέλαβε η ομάδα ο εξ ολοκλήρου και σύμφωνα με τον κ. Λάμπη συνεργάζονται και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, έχοντας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται.

Κατά τον ίδιο, μάλιστα, αυτό είναι το πιο σημαντικό έργο, καθώς θα έρχονται εδώ ευρωπαϊκές ομάδες και δη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό. «Θα είναι τεράστιο κέρδος για το νησί», είπε.
Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την οικονομική κατάσταση της ΔΕΡΜΑΕ, ο κ. Λάμπης επανέλαβε ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μετά τον Σεπτέμβριο και το πρόβλημα είναι λογιστικό, διαβεβαιώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα βιωσιμότητας της Εταιρείας, απλά πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες.


Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος πάει πολύ καλά ενώ το 2023 ήταν μείον καθώς οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο «Θέρμαι» την πήγαν πίσω αλλά δεν κινδυνεύει με τις κινήσεις που κάνουν και ήδη έχουν μπει οι βάσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Διαβάστε ακόμη

Θ. Νικηταράς: «Βγήκαμε κερδισμένοι παρά το αρνητικό αποτύπωμα της πυρκαγιάς»

Σε εξέλιξη έργα από τον δήμο Ρόδου που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Φαληράκι

Νίκος Λυμπερόπουλος: Aσυνείδητοι καθαρίζουν τα οικόπεδά τους και πετάνε τα σκουπίδια στα ρέματα

Αδ. Γεωργιάδης: «Αδιανόητο να έχουμε προκηρύξει 14 φορές, 4 θέσεις για παθολόγους στο νοσοκομείο της Κω»

Δ. Γάκης: «Να καταδικάσουμε το ΕΓΩ, να αναδείξουμε το ΕΣΕΙΣ»

Παππάς: «Δεν θα αφήναμε την Κω στην τύχη της»

Υβριδικός Σταθμός Ηλεκτρικής Ενέργειας θα γίνει στη Ρόδο