Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 120 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Κυριακή 21 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3962

ΡΟΔΙΟΙ ΗΓΟΡΑΣΑΝ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΝ
ΠΛΟΙΟΚΤΗΤΑΙ ΟΙ κ.κ. Π. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ - ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΗΓΟΡΑΣΑΝ ΤΟ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΝ «ΚΟΝΝΥ»
Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΟΡΗΓΗΣΕ ΔΑΝΕΙΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝ
Ως πληροφορούμεθα εξ εγκύρου πηγής αι συμπολίται μας κ.κ. Παράσχος Χρυσοχοΐδης, Ν. Χαλκιόπουλος και Κωνστ. Χατζηκωνσταντής προέβησαν προσφάτως εις την αγοράν δεξαμενοπλοίου.

Συγκεκριμένως οι εν λόγω συμπολίται μας δι’ αιτήσεως των προς το υπουργείον Εμπορικής Ναυτιλίας εζήτησαν την σύμφωνον γνώμην του υπουργείου διά να λάβουν δάνειον από την Εθνικήν Τράπεζαν Ελλάδος. Το υπουργείον Εμπορ. Ναυτιλίας δι’ εγγράφου του προς την Τράπεζαν συνεφώνησεν επί της σκοπιμότητος χορηγήσεως του δανείου διά την αγοράν του δεξαμενοπλοίου «ΚΟΝΝΥ», ναυπηγήσεως 1951, ολικής χωρητικότητος 500 κόρων.

Κατά τας πληροφορίας μας έναντι της συνολικής αξίας του πλοίου εκ 4.000.000 δραχμών περίπου, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος εχορήγησεν εις τους αγοραστάς του πλοίου δάνειον 2.100.000 δραχμών, λαβούσα προς τούτο όλα τα διασφαλιστικά μέτρα ως γίνεται συνήθως διά την χορήγησιν τοιούτων δανείων.

Διά του εν λόγω σκάφους θα μεταφέρωνται υγραέρια εξ Αθηνών διά τας ανάγκας της Δωδεκανήσου.
Σημειωτέον ότι ο κ. Ν. Χαλκιόπουλος είναι, πλοίαρχος και πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου ο κ. Π. Χρυσοχοΐδης έχει την αντιπροσωπείαν υγραερίων και ο κ. Χατζηκωνσταντής είναι ως γνωστόν μεγαλοεπιχειρηματίας.

ΕΙΣ ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΙ ΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ
Την προσεχή Κυριακήν αρχίζουν αι διοργανούμεναι υπό της Εργατικής Εστίας εκδρομαί προς ψυχαγωγίαν των ησφαλισμένων εργαζομένων και των οικογενειών των. Η πρώτη εκδρομή θα πραγματοποιηθή την Κυριακήν εις τας τοποθεσίας «Τσαμπίκα» και «Χαράκι» Μαλώνας.
Οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν εισιτήρια δέον όπως απευθύνωνται εις την ενταύθα Επιθεώρησιν Εργασίας κομίζοντες μεθ’ εαυτών τα ατομικά και οικογενειακά των βιβλία ασθενείας, καθημερινώς και από της 4:30 μ.μ. έως 7ης μ.μ.

Η εξέτασις Συνταξιούχων υπό Υγειονομικών Επιτροπών
Δι’ αποφάσεως του ΙΚΑ εξαιρούνται της επανεξετάσεως παρά των υγειονομικών επιτροπών ωρισμέναι κατηγορίαι συνταξιούχων εφ’ όσον συντρέχουν ειδικαί προϋποθέσεις.
Το μέτρον τούτο ελήφθη διά την εξυπηρέτησιν των συνταξιούχων οι οποίοι εμφανίζουν αμετάβλητον την αναπηρίαν και ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος διακοπής της συντάξεως.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ
Διά του ατμοπλοίου «Στέλλα Μάρις» αφικνούται σήμερον την πρωΐαν εις Ρόδον 300 ξένοι περιηγηταί. Ούτοι θα αναχωρήσουν τας απογευματινάς ώρας.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΩΝ
Σήμερον συνέρχονται εις γενικήν συνέλευσιν τα μέλη της Ενώσεως Κρητών Ρόδου «το Αρκάδι» προς εκλογήν νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. ΚΑΒΑΛΛΑΚΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑΝ
Αναχωρεί σήμερον δι’ Αθήνας και εκείθεν εις Ιταλίαν διά δωδεκαήμερον εκπαιδευτικήν επίσκεψιν της εν Αγκώνι αλιευτικής εκθέσεως ο Τεχνικός Επόπτης Αλιείας κ. Γ. Καβαλλάκης.

ΕΠΕΣΚΕΦΘΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗΝ
Τον Νομάρχην κ. Παπακώσταν επεσκέφθησαν χθες επί τη αναλήψει των καθηκόντων του ο Προϊστάμενος της Καθολικής Ενορίας Ρόδου Πατήρ Τσέζαρε, ο Διευθυντής της Γαλλικής Σχολής των Φρερ πατήρ Πολύκαρπος και ο Εισαγγελεύς Πρωτοδικών Ρόδου κ. Ιωάν. Γεωργακάς.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν