Στο εδώλιο 40χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης στους Πεύκους

Στο εδώλιο 40χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης στους Πεύκους

Στο εδώλιο 40χρονος που συνελήφθη κατόπιν καταδίωξης στους Πεύκους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 913 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί για να δικαστεί, 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι μετέφερε και αποβίβασε σε ακτή στους Πεύκους στη Λίνδο της Ρόδου, 14 άτομα και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει στα τουρκικά παράλια!

Ο αλλοδαπός καταδιώχθηκε από τους λιμενικούς, στους οποίους αντιστάθηκε ακόμη και όταν τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν!

Σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του οδηγήθηκε στη φυλακή, όπου συνεχίζει να βρίσκεται έως και σήμερα.

Η δίκη του θα γίνει την 1η Ιουλίου από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι τα εξής:

• Ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση.

• Παράνομη μεταφορά, από κυβερνήτη πλωτού μέσου, από το εξωτερικό στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών χωρίς δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος, πράξη τελεσθείσα κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και εκ κερδοσκοπίας.

• Παράνομη κατοχή όπλου.

• Παράνομη είσοδος στη χώρα.

• Απείθεια.

• Βία κατά υπαλλήλων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, πρωινές ώρες έγινε ενημέρωση από το στρατιωτικό παρατηρητήριο για την ύπαρξη σκάφους στην περιοχή των Πεύκων.

Έτσι, περιπολικό σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που μετέβη εκεί, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με κατεύθυνση προς τις ακτές της Ρόδου και να αποβιβάζει σημαντικό αριθμό ατόμων στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ» της Ρόδου.

Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς και αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη και ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους.

Ο 40χρονος αλλοδαπός χειριστής του σκάφους δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του πληρώματος, προβάλλοντας αντίσταση, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και τη σύλληψή του.

Από ξηράς εντοπίστηκαν από στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου στην περιοχή «ΓΚΙΝΑ», δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί (8 άνδρες, 5 γυναίκες, 1 κορίτσι), όλοι καλά στην υγεία τους, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, κατασχέθηκε το συγκεκριμένο ταχύπλοο σκάφος, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Για συκοφαντική δυσφήμιση της εγγονής του, θα δικαστεί 81χρονος

Ρόδος: Βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη την ώρα που αυτή έκανε μπάνιο

Στη φυλακή 27χρονος Τούρκος για τη μεταφορά αλλοδαπών

Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο για υπόθεση διακίνησης μεταναστών

Προφυλακίστηκε 28χρονος Λιβανέζος που μετέφερε 20 μετανάστες στη Ρόδο

Τρία άτομα στο εδώλιο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Συνελήφθησαν 3 άτομα για παράνομη διαμονή στη χώρα

Ελεύθεροι οι 4 Παλαιστίνιοι που φωτογράφισαν ναυτική βάση