Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για την ελληνική διασπορά

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για την ελληνική διασπορά

Διεθνές συνέδριο στη Ρόδο για την ελληνική διασπορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 472 ΦΟΡΕΣ

Διεξάγεται το ερχόμενο Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο, το 4ο Διεθνές Συνέδριο Συγχρονικές και διαχρονικές τάσεις της Ελληνικής Διασποράς IV/4th International Conference on the Hellenic Diaspora – Perspectives on the Hellenic Diaspora IV.

Θα είναι η δεύτερη μέρα των εργασιών του συνεδρίου, που ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2024 στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin της Αυστραλίας ενώ η τρίτη και τελευταία μέρα των εργασιών θα είναι η 12 Ιουλίου, με την αυλαία να πέφτει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Οι σκέψεις για την υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, που έχει ως στόχο τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού και το οποίο θα προωθούσε την ακαδημαϊκή συνεργασία, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, καρποφόρησαν το 2007, όταν το πρώτο προσχέδιο ενός τέτοιου σχεδίου, μια πρωτοβουλία συνεργασίας, υπεγράφη από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Ελλάδα και το Πανεπιστήμιο Charles Darwin στην Αυστραλία (CDU, 2016).

Ακολούθησε ένα χρόνο αργότερα στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο, η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο αυτών ιδρυμάτων. Η συμφωνία έθεσε στο επίκεντρό της την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των πρωταρχικών στόχων της προώθησης νέων τρόπων διδασκαλίας/μάθησης, ενσωμάτωσης ως πυρήνα της πρωτοβουλίας, ενημερωμένων τεχνολογικών πλατφορμών και εργαλείων και την ενίσχυση της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στη διασπορά.

Το 2014, με ανάλογο προσανατολισμό και φιλοσοφία, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας συμπεριλήφθηκε η διεπιστημονική συνεργασία και ένα διεθνές εναρκτήριο συνέδριο που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο Charles Darwin και συνεχίστηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Λεπτομέρειες Συνεδρίου:
Σάββατο 29 Ιουνίου 2024
Τόπος: Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Αμφιθέατρο 1ου ορόφου “John Dewy”, Κτήριο Κλεόβουλος, Δημοκρατίας 1, Ρόδος
Ώρα: 9:15 - 14:30
και διαδικτυακά, Webinar link (Register for Zoom): https://charlesdarwinuni.zoom.us/webinar/register/WN_5zZ56z_3SrmplLE
4HyLuIg

Διαβάστε ακόμη

Στα χέρια των λιμενικών της Λίνδου δύο διακινητές - Επιχείρησαν να αποβιβάσουν στη Ρόδο 30 άτομα

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη