ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Στο Φαληράκι Γερμανίδα ενεφανίσθη με "Γυμνόστηθο", δεν θα το φορέση όμως άλλη φορά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 110 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 27 Ιουνίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3967

ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΕΝΕΦΑΝΙΣΘΗ
ΜΕ «ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΟ» ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΦΟΡΕΣΗ ΟΜΩΣ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Νεαρή Γερμανίδα παραθερίστρια έκανε την εμφάνισίν της εις την πλαζ του «Φαληρακίου» σε κάπως απομεμονωμένο μέρος, με «γυμνόστηθο μαγιώ».


Το γεγονός φαίνεται λίγο απίστευτο και δικαιολογημένα άλλωστε. Γιατί είναι δύσκολο να πιστέψη κανείς ότι την στιγμή που στην Αμερική, απ’ όπου ξεφύτρωσε η μόδα αυτή συζητιέται ακόμη αν θα τολμήση καμμιά να το φορέση βρέθηκε στη Ρόδο η «προκομένη» που το δοκίμασε. Πάντως το γεγονός παραμένει γεγονός αναμφισβήτητο και διαδίδεται από τους ολίγους αυτόπτες μάρτυρες, καθώς και από τον ελληνοσυνοδό της γοητευτικής Φροϋλάιν Φρίντα, ο οποίος προσθέτει ότι το «γυμνόστηθο» το έφτιαξε μόνη της η φίλη του από ένα συνηθισμένου τύπου μαγιώ.


Τέλος ο Έλληνας «Δον Ζουάν» δικαιολογεί την γερμανίδα φίλη του λέγοντας ότι μόνο από απλή περιέργεια για την νέα μόδα ετόλμησε να το φορέση και ότι δεν θα το ξανακάνη. Και αυτό προς μεγάλη λύπη της ροδιακής νεολαίας.


Η ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΠΑΡOΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ
ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΕΙΣ ΠΑΤΜΟΝ
Συμφώνως προς ιδιαιτέρας πληροφορίας η Πανορθόδοξος Διάσκεψις θα συνέλθη εντός του θέρους και πιθανώτατα κατά τον Σεπτέμβριον εις την Ρόδον με συμμετοχήν των αντιπροσωπειών των πατριαρχείων και των Ορθοδόξων Εκκλησιών Αλεξανδρείας, Ιεροσολύμων, Αντιοχείας, Μόσχας, Ρουμανίας, Ελλάδος, Αυστρίας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Πολωνίας κ.λπ. Θέμα της Πανορθοδόξου θα είναι η λήψις αποφάσεων εν σχέσει προς τον τρόπον ενάρξεως διά λόγου με τον Βατικανόν διά την ενότητα της Εκκλησίας.


Κατά σχετικάς πληροφορίας της Πανορθοδόξου Διασκέψεως θα προεδρεύση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Αθηναγόρας ο οποίος επ’ ευκαιρία βάσει παλαιοτέρας υποσχέσεώς του θα ανακηρύξη την Πάτμον εις Ιεράν Νήσον του Χριστιανισμού, εν τελετή εις την νήσον, παρουσία όλων των Προκαθημένων. Σημειωτέον ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει χαρακτηρίσει την Ρόδον ως τόπον των Ορθοδόξων Συνεδρίων και ως δευτέραν έδραν της Ορθοδοξίας.

ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΣΧΟΛΗ ΑΛΙΕΙΑΣ ΕΠΕΣΚΕΦΘΗ ΤΗΝ ΡΟΔΟΝ
Χθες το απόγευμα ανεχώρησαν διά Πειραιά οι αφιχθέντες 40 ισραηλινοί μαθηταί της Σχολής Αλιείας.
Ούτοι εκτελούν εκπαιδευτικόν ταξίδιον ανά την Μεσόγειον διά των δύο πλοΐων-σχολείων «Μβουτ Γιάν» και  «Γβουλούμ». Χθες την πρωίαν οι ισραηλινοί μαθηταί μετά των εκπαιδευτών των επεσκέφθησαν το Μουσείον και το Ενυδρείον του Υδροβιολογικού Σταθμού Ρόδου ξεναγηθέντες υπό του διευθυντού του Σταθμού κ. Ιωάννου.
Οι ξένοι μαθηταί εξέφρασαν τον θαυμασμόν των διά τα σπάνια εκθέματα του Σταθμού.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Από της Πέμπτης αρχίζει η γραμμή Ρόδου Τελ-Αβίβ

Φλας στο παρελθόν, 1964: Διακρίσεις Ροδίου, δύο βραβεία εκέρδισεν ο κ. Κ. Φίνας

Φλας στο παρελθόν, 1964: Η χθεσινή συγκέντρωσις εις το Πίνδος - Πετρίδης: Είμαι ένα οκταπόδι και θα συντρίψω τον αστακό!

Φλας στο παρελθόν, 1964: Εις τα εγκαίνια του εκλογ. κέντρου ο κ. Πετρίδης μεθαύριον θα εκφωνήση λόγον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Οι βιβλιοπώλαι της Ρόδου φοβούνται αφανισμόν - Δεν θα πωλούν σχολικά βιβλία;

Φλας στο παρελθόν, 1964: Ρόδιοι ηγόρασαν δεξαμενόπλοιον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Η πλειοψηφία του Δήμου διεμαρτυρήθη δια την περιφρόνησιν έναντί της

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Έφθασε χθες η Αλίκη στη Ρόδο διά την νέαν ταινίαν