Προφυλακίστηκε 28χρονος Λιβανέζος που μετέφερε 20 μετανάστες στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 28χρονος Λιβανέζος που μετέφερε 20 μετανάστες στη Ρόδο

Προφυλακίστηκε 28χρονος Λιβανέζος που μετέφερε 20 μετανάστες στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 516 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 28χρονος αλλοδαπός από το Λίβανο, ο οποίος συνελήφθη ως ο χειριστής ταχύπλοου σκάφους με το οποίο μεταφέρθηκαν στο νησί μας από τη γείτονα χώρα, 20 άτομα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή το πρωί στη θαλάσσια περιοχή της Παναγίας Τσαμπίκας στη Ρόδο, όπου 28χρονος διακινητής κατηγορείται ότι αποβίβασε 20 άτομα προερχόμενα από τα τουρκικά παράλια και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει στην Τουρκία. Τελικά, το σκάφος του 28χρονου προσάραξε στην παραλία και ο ίδιος τράπηκε σε φυγή για να συλληφθεί τελικά από τους λιμενικούς.


Σε βάρος του αλλοδαπού από το Λίβανο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Δέσποινα Κοκκάρη, προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος ισχυρίστηκε πως δεν ήταν εκείνος ο κυβερνήτης του σκάφους αλλά άλλο άτομο το οποίο και στη συνέχεια κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στα τουρκικά παράλια. Ο αλλοδαπός από το Λίβανος, δήλωσε πως είναι και ο ίδιος μεταφερόμενος και μάλιστα έχει πληρώσει αδρά στα κυκλώματα στα γειτονικά παράλια, για τη μεταφορά του στη χώρα μας.


Ωστόσο οι όποιοι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν Εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη έκριναν προσωρινά κρατούμενο τον 28χρονο, στέλνοντάς τον στη φυλακή.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες στις 21 Ιουνίου 2024, όταν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή «ΤΣΑΜΠΙΚΑΣ» της Ρόδου, εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) φουσκωτό σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς τη Ρόδο.


Στη περιοχή έσπευσε και έτερο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής. Το Τ/Χ αποβίβασε στην ανωτέρω παραλία τους αλλοδαπούς και στη θέα των περιπολικών σκάφων ανέπτυξε ταχύτητα, προσπαθώντας να διαφύγει προς την Τουρκία. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο χειριστής πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια προσγιαλώθηκε στην παραλία, εγκαταλείποντας το σκάφος. Κατόπιν χερσαίων περιπολιών, εντοπίστηκαν συνολικά 20 άτομα (11 άντρες, 04 γυναίκες και 05 ανήλικα).


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενήργησε την προανάκριση, συνελήφθη ο 28χρονος αλλοδαπός από το Λίβανο ως ο διακινητής των υπολοίπων, για παράβαση του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 «Κώδικας μετανάστευσης», ενώ το σκάφος μεταφοράς κατασχέθηκε.
Σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

27χρονος εισέβαλε σε σπίτι και επιχείρησε να ασελγήσει σε 12χρονo

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία