Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης

Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου  για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης

Καταγγελία δημάρχου Καλύμνου Γ. Μαστροκούκου για δολιοφθορά στο δίκτυο ύδρευσης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 424 ΦΟΡΕΣ

Στον φακό του Kalymnos News μίλησε από την πλατεία του Αγίου Βασιλείου, ο δήμαρχος της Καλύμνου, Γιάννης Μαστροκούκος, την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, με αφορμή μία σοβαρή ζημιά που παρουσιάστηκε στο δίκτυο υδροδότησης της περιοχής του Αγίου Βασιλείου.

Πρωτόγνωρες Ζημιές
Ο δήμαρχος Γιάννης Μαστροκούκος, όπως χαρακτηριστικά είπε, «γίνονται πρωτόγνωρα πράγματα που δεν είναι φυσιολογικά» και εξήγησε ότι αυτή την εβδομάδα είναι η 4η φορά που διαλύεται το δίκτυο της περιοχής του Αγίου Βασιλείου, κάτι που δεν έχει προηγούμενο. «Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Κάτι δεν πάει καλά», δήλωσε. Οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ εργάζονται αδιάκοπα για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις της περιοχής υποφέρουν από την έλλειψη νερού.

Αιχμές για δολιοφθορά
H έρευνα αποκάλυψε, ότι οι ζημιές δεν είναι τυχαίες. Κάποιος με γνώση του δικτύου έκλεισε μια βάνα, προκαλώντας υπερπίεση που διέλυσε τους σωλήνες. «Είναι σίγουρα χέρι, και όχι του Θεού,» τόνισε ο δήμαρχος, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για δολιοφθορά. Η Αστυνομία και οι κάμερες ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του δράστη. «Ποιος είναι αυτός θα δούμε. Θα έρθω σε επαφή και με την Αστυνομία», πρόσθεσε ο Γιάννης Μαστροκούκος.

Οι επιπτώσεις
Συνεχίζοντας, ο Γιάννης Μαστροκούκος τόνισε: «Η Κάλυμνος δεν χρωστάει σε κανέναν για να μπαίνει σε τέτοιου είδους περιπέτειες. Όποιος το έκανε δεν είναι πατριώτης». Η έλλειψη νερού όχι μόνο επηρεάζει την καθημερινή ζωή των κατοίκων, αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να λειτουργήσουν χωρίς την απαραίτητη υδροδότηση. Οι ζημιές έχουν αφήσει την κοινότητα χωρίς νερό, προκαλώντας μεγάλες δυσκολίες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ιδιαίτερα σε μια περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Προστασία του δικτύου
Ο Γιάννης Μαστροκούκος επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι «η ζημιά οφείλεται σε ανθρώπινο χέρι και είναι τσεκαρισμένο». Για την αποφυγή μελλοντικών δολιοφθορών, είπε ότι η ΔΕΥΑΚ θα λάβει μέτρα ασφαλείας, όπως το κλείδωμα των κρίσιμων σημείων του δικτύου. «Δημιουργούμε την αντίστοιχη υποδομή ώστε να κλειδώσει», προσθέτοντας ότι τα συνεργεία εργάζονται από τις 7 το πρωί για την αποκατάσταση της υδροδότησης και διαβεβαίωσε ότι «Πολύ σύντομα θα έχουν νερό». Κλείνοντας τόνισε, την ανάγκη για ενότητα και συνεργασία στην αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων και ανέφερε: «Πάντως δεν αξίζει σε κανέναν μας να κάνουμε τέτοιου είδους πράξη.

Οποιοσδήποτε κι αν είναι ο λόγος για τον οποίο τον κάνουμε. Από βλακεία έως το χειρότερο που μπορεί να σκεφτεί κανείς», καλώντας τους κατοίκους να συμβάλουν στην προστασία των κοινών υποδομών και να αποφεύγουν πράξεις που βλάπτουν.
Πηγή: Kalymnos-news.gr

Διαβάστε ακόμη

Νικητιάδης προς ΝΔ: Δε θα κάνετε το λιμάνι της Καλύμνου νεκροταφείο σκαφών

Συνελήφθη 56χρονος στην Κάλυμνο που αναζητούσε χρυσό και αρχαία με ανιχνευτή μετάλλων

Άσκηση πυρόσβεσης στην Ψέριμο με τον εξοπλισμό που δώρισε ο Δήμος Βάρης-Βούλας- Βουλιαγμένης

Στην Κάλυμνο το 5ο «Μικρό Θερινό» στις 22-25 Αυγούστου

Το 5ο Δ.Σ. Πόλεως Καλύμνου βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας

Το πιο οικονομικό ελληνικό νησί για διακοπές

Το Αστεροσκοπείο σε Λέρο, Λειψούς και Κάλυμνο

Το «Μουούρι» της Καλύμνου στο Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς