Αντ. Αποστολίδης: Προβληματισμός και έκπληξη για τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Αποστολίδης: Προβληματισμός και έκπληξη για τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Αντ. Αποστολίδης: Προβληματισμός και έκπληξη για τα θέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 484 ΦΟΡΕΣ

«Με μεγάλο προβληματισμό και έκπληξη παρακολουθώ την επικαιρότητα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αντώνης Αποστολίδης, τονίζοντας τα εξής:

«Όταν έγινα μέλος στο ΣΥΡΙΖΑ, το μακρινό πια 2012, το έκανα όπως και πολλοί συμπολίτες μου για να αντιδράσω στις χρεοκοπημένες πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και να συμβάλω στην εξεύρεση λύσεων σε χρόνια προβλήματα της Ρόδου, της Δωδεκανήσου, της χώρας.

Την περίοδο 2015-2019 κάναμε πολλά. Με μπροστάρη τον αείμνηστο Νεκτάριο Σαντορινιό πρωταγωνιστήσαμε ως Δωδεκανήσιοι κυρίως στη Νησιωτική Πλιτική, αλλά και αλλού.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, οι μονάδες αφαλάτωσης σε όλα τα νησιά, τα ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα υποδομών για τα νησιά μας συνολικού ύψους 1 δις €, το πρόγραμμα Φιλόδημος Ι και ΙΙ για τους δήμους, είναι τα κυριότερα που καταφέραμε.

Έκτοτε, μέχρι το 2023, το κόμμα αποδείχτηκε πως δεν έμαθε από τα λάθη του. Αντί να λύσει τα όποια δομικά και λειτουργικά του προβλήματα, θεώρησε πως όλα θα λυθούν εν ευθέτω χρόνο.

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2023, το εκλογικό αποτέλεσμα έκλεισε τον κύκλο του κόμματος όπως το γνωρίζαμε. Ακόμα είναι σε φάση μετασχηματισμού.

Έως και σήμερα, ως ένα περιφερειακό στέλεχος με συχνή επικοινωνία/επαφή με το κεντρικό κόμμα και τα κορυφαία στελέχη του, ποτέ δεν αντιλήφθηκα ή έστω να έχω ενδείξεις για κάτι τέτοιο (ύπαρξη μαύρου χρήματος στο κόμμα). Η οικονομική στενότητα, ακόμα και για να εξασφαλιστούν αστεία ποσά, της τάξης των 100 €, ήταν καθημερινότητα για μας και το θεωρούσαμε τιμή μας. Μόνο με ρεφενέ γίνονται όλα.

Όποιος έχει επισκεφτεί τα γραφεία μας στη Ρόδο το καταλάβαινε αμέσως. Σε αυτά στεγάζαμε και τους βουλευτές μας.
Η άποψη πως στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπήρχαν “μαύρα χρήματα”, που εκφράστηκε πρώτα από τον σ. πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη, και η ενίσχυση της από τον σ. Αποστολάκη, μου προκαλεί τουλάχιστον έκπληξη ως το περιεχόμενο, τη χρονική συγκυρία και τη σκοπιμότητα. Αναρωτιέμαι, τι μπορεί να εξυπηρετεί σήμερα όλο αυτό;

Προσωπικά δεν μπορώ να τη δεχτώ, με προσβάλλει.
Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος ενός κόμματος να αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, και να υποστηρίζεται από στενούς του συνεργάτες.
Ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εφόσον έχουν στοιχεία και αποδείξεις, να τα καταθέσουν στα αρμόδια όργανα του κόμματος και τον Εισαγγελέα, αυτά είναι πολύ σοβαρά ζητήματα για να τίθενται σε δημόσιο διάλογο με τον τρόπο που τέθηκαν.
- Αν όντως ισχύουν, οι υπεύθυνοι να βρεθούν στη δικαιοσύνη.
-Αν δεν ισχύουν τι θα γίνει όμως; Η ζημιά έγινε.

Ένα βασικό επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι διαχρονικά πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν φάγαμε ούτε ένα ευρώ», και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό.
Αυτό το βίωμα δεν μπορεί να το λερώσει κανείς.
Δεν το τόλμησε ούτε η μονταζιέρα της ΝΔ.»

Διαβάστε ακόμη

K. Σκανδαλίδης: Προφανώς ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ευθύνη για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Προβλήματα από την τιμολόγηση του νερού στο Αιγαίο

Η Ελλάδα στην πεντάδα με τις πιο φιλόξενες χώρες στον κόσμο

Έρευνα για τους τουρίστες στην Κάρπαθο

Αυστηρότερα τα όσα ισχύουν για κάθε είδους παραβάσεις

Διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι γιατροί συμμετέχουν στο παγκόσμιο συνέδριο χειρουργικής από χθες στη Ρόδο

Ταμπλό με σχέδιο του Ίκαρου σε είσοδο της Παλιάς Πόλης

Σύσκεψη στο υπουργείο Τουρισμού με εκπροσώπους από προξενικές Αρχές