Ανατροπές στις διεθνείς διοργανώσεις σκάκι της Ρόδου

Ανατροπές στις διεθνείς διοργανώσεις σκάκι της Ρόδου

Ανατροπές στις διεθνείς διοργανώσεις σκάκι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 457 ΦΟΡΕΣ

Συνέχεια στο σκακιστικό φεστιβάλ της Ρόδου με σημαντικές παρτίδες κι επιδόσεις από τους συμμετέχοντες στην αίθουσα του Rodos Palace.

Ο No1 της αρχικής κατάταξης - της ανοιχτής κατηγορίας μέχρι 18 ετών - Αρμένιος GM Emin Ohanyan, έδειξε τις απίστευτες ικανότητές του, κερδίζοντας ένα εξαιρετικά δύσκολο και ισόπαλο φινάλε, αφού ανέτρεψε το Ισραήλ από την κορυφή.

Σε συνδυασμό με τις νίκες της Πολωνίας και της Γερμανίας, η τριάδα διαμορφώνεται ως εξής μετά τον 4ο γύρο: 1η θέση Αρμενία (αήττητη με 7 πόντους), 2η θέση – 4η θέση (ισόβαθμοι) Πολωνία, Ισραήλ, Γερμανία (6 πόντοι). Το απόλυτο νικών, μάλιστα, διατηρεί ο FM Hussain Besou, η 2η σκακιέρα της Γερμανίας.

Στα κορίτσια μέχρι 18 ετών, οι αδελφές Peglau της Γερμανίας I παραμένουν στην πρώτη θέση αήττητες, μετά την ισοπαλία με το Ισραήλ, ενώ οι αδελφές Trunz της Γερμανίας II ηττήθηκαν από τις Πολωνές. Σε συνδυασμό με τη νίκη των Ουκρανών επί της ομάδας Ισραήλ/Μπλε, η τριάδα της κορυφής αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται με τριπλή ισοβαθμία στους 6 πόντους που έχουν οι Γερμανία I, Πολωνία και Ουκρανία.

Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, όλα κύλησαν χωρίς απρόοπτα, με τα φαβορί να επικρατούν και να ξεκαθαρίζει η εφταπλή χθεσινή ισοβαθμία. Η Πολωνία (1η ομάδα της αρχικής κατάταξης) παραμένει αήττητη στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς (κέρδισε τη Γερμανία) και ακολουθεί τριπλή ισοβαθμία: Τουρκία (νίκη 4-0 επί της Σλοβενίας), Ρουμανία (νίκη 4-0 επί της Ουκρανίας), Κροατία (νίκη 3-1 επί της Κύπρου). Το απόλυτο νικών εδώ διατηρεί ο Κύπριος Χριστόδουλος Δανιήλ στην 4η σκακιέρα.

Όλο εκπλήξεις είναι ο κάθε γύρος της κατηγορίας κοριτσιών μέχρι 12 ετών. Η συνάντηση κορυφής ανάμεσα σε Γερμανία και Ρουμανία έληξε ισόπαλη που σε συνδυασμό με τη νίκη της Τουρκίας επί της Εσθονίας διαμόρφωσε την τριάδα. Στην 1η και 2η θέση βρίσκονται Τουρκία και Ρουμανία (7 πόντοι – αήττητες και οι δυο ομάδες) και στην 3η θέση η Γερμανία, επίσης αήττητη με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Το απόλυτο σε νίκες με 4 στα 4 διατηρεί η πρώτη σκακιέρα της Τουρκίας με την Tuana Abak, ενώ Κακά και Κορινιώτη ισοβαθμούν στην 4η θέση!

Να σημειωθεί ότι η Ρεγγίνα και η Μυρτώ συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία και μετά τη νίκη επί των αδελφών Λαμπριανού βρίσκονται ισόβαθμες στην 4η (!) θέση της κατηγορίας τους.

Επίσης η «ανατρεπτική» Γεωργία Μαλαμούση κέρδισε την Πρωταθλήτρια Κύπρου Ραφαέλλα Νικολάου και ήρθε να επιβεβαιώσει πως το σύστημα «σκακιστική θυσία» της …Βενιαμίν όλων των Πρωταθλημάτων Ευανθίας Μαλαμούση, ήταν ολόσωστο και αποφέρει καρπούς.

Ο Ροδόλφος Σταματίου λύγισε τον αήττητο μέχρι τον 3ο γύρο Ουκρανό FM Maksym Dubnevych (elo: 2293) και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών η ομάδα του Ιππότη Γ’ κέρδισε την ομάδα Δ’.

Στον 3ο γύρο για το «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού –Summer Cup 2024», ο GM Grzegorz Nasuta με τον FM Florian Mostbauer και η GM Antoaneta Stefanova με τον δικό μας FM Δημήτρη Λαδόπουλο έκαναν, σχετικά, γρήγορες ισοπαλίες. Στη συνέχεια οι IM Giorgi Sibashvili, GM Βασίλης Κοτρωνιάς και FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος κέρδισαν συμπληρώνοντας έτσι την 1η τριάδα του τουρνουά, το οποίο έχει ακόμα πολύ μέλλον μπροστά και όλα μπορούν να αλλάξουν από τον έναν γύρο στον άλλον.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου, ενώ το Διεθνές Τουρνουά “SummerCup 2024” έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Σε συζητήσεις για τις ανανεώσεις o Διαγόρας

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Kick Boxing ο «Μαχητής Ρόδου» με έξι αθλητές

Σημαντική παρουσία του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στο Πανελλήνιο στίβου Κ18

«Βλέπει» και Σπάρταλη ο ΑΕΡΑ

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣΔ: Ενίσχυση με Αγκόλι για τον Αστέρα

Δύο ακόμα ανανεώσεις από τον ΟΦ Ιστρίου

O Παούλιους Ντανουσεβίτσιους άνοιξε τον... χορό των μεταγραφών στον Κολοσσό H Hotels Collection

Οι νικητές στο Ευρωπαϊκό Ομαδικό Πρωτάθλημα σκάκι Εφήβων στη Ρόδο