Γ. Χατζημάρκος: Προχωρά το σχέδιο για την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Δωδεκανήσου

Γ. Χατζημάρκος: Προχωρά το σχέδιο για την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Δωδεκανήσου

Γ. Χατζημάρκος: Προχωρά το σχέδιο για την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κο Θόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης, κος Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα που αφορούν την Ηλεκτρική Διασύνδεση των νησιών και τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια.

Σ’ ό,τι αφορά την Ηλεκτρική Διασύνδεση της Δωδεκανήσου, έγινε γνωστό, ότι το έργο συνεχίζεται, ενώ ο σχεδιασμός τού υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος στη Ρόδο, προχωρά επίσης κανονικά.

Σχετικά με τη συνάντηση στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ο κος Χατζημάρκος δήλωσε τα εξής:
«Tο υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, η ζωή η ίδια, το έφερε στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Σε όλο τον πλανήτη, τα περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα ήρθαν στην πυραμίδα των προκλήσεων.

Σε όλο τον πλανήτη και τα νησιά μας. Μικρά οικοσυστήματα, τα νησιά, που είναι ευάλωτα, είναι ο κίνδυνος, μικρά οικοσυστήματα στα οποία οι παρεμβάσεις μας μπορούν να παράξουν γρηγορότερα αποτελέσματα, είναι η ευκαιρία. Και εμείς πάντα την ευκαιρία αναζητούμε, σε όλη την πολιτική μας.

Καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια ή παθητικά μπροστά στον κίνδυνο; Όχι
Με μια σειρά από δράσεις, έργα και πρωτοβουλίες, δίνουμε τον αγώνα μας και σε κάποιες περιπτώσεις και το παράδειγμα.

Υπάρχουν έργα αειφορίας στα νησιά μας, για τα οποία, αν μιλούσες γι’ αυτά πριν μερικά χρόνια, θα σου έλεγαν ότι αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα. Από τα νησιά μας ξεκίνησαν τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια που συνιστούν ιστορικό άλμα για την πατρίδα μας και σε νησιά μας θα ολοκληρωθούν τα πρώτα στη χώρα. Γιατί δεν έγιναν δεκαετίες πριν; Γιατί είχαν, και εξακολουθούν να έχουν, πολιτικό κόστος.

Έχουμε άγνοια, πολιτικού, κινδύνου σήμερα;
Όχι. Έχουμε αυξημένο αίσθημα καθήκοντος.

Στη χθεσινή (σ.σ. 25.06.2024)συνάντησή μου με τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Θόδωρο Σκυλακάκη, με χαρά διαπίστωσα, ότι το σχέδιο της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης της Δωδεκανήσου προχωρά στις Κυκλάδες, το αντίστοιχο έργο είναι ήδη σε πολλά νησιά σε λειτουργία, και ο σχεδιασμός του υβριδικού σταθμού παραγωγής ρεύματος στη Ρόδο, όπως εξαγγέλθηκε στις 28 Μαρτίου, προχωρά επίσης κανονικά. Όπως και τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια και Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, που το υπουργείο, σε συνεργασία με το ΤΕΕ, εκπονεί.

Η εποχή απαιτεί να αγνοήσουμε κάθε έννοια πολιτικού κόστους και να προχωρήσουμε μπροστά. Και εμείς, όπως και τα νησιά μας, αυτή την κατεύθυνση μόνο αγαπάμε.»

Διαβάστε ακόμη

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου

Μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα στο περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου