Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο οι Τούρκοι τουρίστες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1252 ΦΟΡΕΣ

Δεν θα χάσουν τις διακοπές τους στη Ρόδο όσοι Τούρκοι τουρίστες έκαναν κράτηση στα ξενοδοχεία του νησιού μας αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν βίζα, λόγω καθυστέρησης στη διαδικασία έκδοσής της.

Μάλιστα, η Ένωση ξενοδόχων Ρόδου διευκρινίζει, ότι όσοι είχαν ήδη προπληρώσει τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία μας, για το Μπαϊράμι, την προηγούμενη εβδομάδα, μπορούν είτε να μεταφέρουν τη διαμονή τους για τους μήνες Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, ανάλογα με την διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου τους ή μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Ένωσης, κος Γιάννης Παπαβασιλείου, επισημαίνει, ότι η τούρκικη αγορά είναι σημαντική για το νησί μας και εκφράζει την ελπίδα η κατάσταση να ομαλοποιηθεί σύντομα. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρονται τα εξής:

«Η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, προσπαθώντας να διευκολύνει στο μετρό των δυνατοτήτων της την απρόσκοπτη είσοδο και διαμονή των επισκεπτών από την Τουρκία στη Ρόδο, ενημερώνει όσους δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο νησί για τις διακοπές τους στο πρόσφατο Μπαϊράμι, λόγω καθυστερήσεων στην έκδοση της βίζας τους, και οι οποίοι είχαν ήδη προπληρώσει τη διαμονή τους στα ξενοδοχεία του νησιού, ότι μπορούν είτε να μεταφέρουν την διαμονή τους για Σεπτέμβριο/Οκτώβριο, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ξενοδοχείου τους ή εναλλακτικά συνιστάται η επιστροφή των χρημάτων τους.

Ήδη, η ΕΞΡ έχει ενημερώσει σχετικά το τουρκικό προξενείο στη Ρόδο, στο οποίο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν τα στοιχεία τους μαζί με την απόδειξη κράτησης. Αφού λάβει όλα τα σχετικά στοιχεία, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, θα αποστείλει σε όλους ενημέρωση για τη σχετική διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κος Γιάννης Παπαβασιλείου: «Η τουρκική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Ρόδο και η επιθυμία όλων μας είναι η διαδικασία εισόδου των Τούρκων επισκεπτών να πραγματοποιείται όσο πιο απρόσκοπτα γίνεται. Ευελπιστούμε, ότι σύντομα θα εξομαλυνθεί, με την υποστήριξη του κράτους και των αρμόδιων Αρχών. Μέχρι τότε, θα κάνουμε από πλευράς μας, ως ΕΞΡ, ό,τι είναι δυνατόν, για την υποστήριξη των επισκεπτών του νησιού μας».

Όπως είχε γράψει πρόσφατα η «Ροδιακή», σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα φαίνεται ότι βρίσκεται το ενδιαφέρον για ταξίδια προς τα νησιά από τους Τούρκους τουρίστες, και μάλιστα το ενδιαφέρον αυτό εκτινάσσεται στα ύψη τις μέρες κατά τις οποίες υπάρχουν γιορτές και αργίες στη γειτονική χώρα.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε και πριν από μία εβδομάδα, κατά το Μπαϊράμι, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν οι αστυνομικές Αρχές στη Ρόδο να εξυπηρετήσουν όλους εκείνους που επιθυμούσαν να επισκεφτούν το νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή», εκτιμάται, ότι πάνω από 1.000 άτομα δεν κατάφεραν τελικά να έρθουν με τα πλοία της γραμμής από την Τουρκία στη Ρόδο, για ολιγοήμερες διακοπές ,στο πλαίσιο του νέου ειδικού καθεστώτος χορήγησης βίζας, καθώς υπήρξε πληθώρα αιτήσεων που δεν πρόλαβαν οι ελληνικές Αρχές να εξετάσουν. Αυτό ήταν φυσικό να προκαλέσει αναστάτωση αλλά και παράπονα, καθώς, πολλοί Τούρκοι τουρίστες είχαν κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία του νησιού μας και τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν τη βίζα για να κάνουν διακοπές.

Παράλληλα, το πρόβλημα όξυνε και το γεγονός, ότι στη Ρόδο κατέπλευσε το κρουαζιερόπλοιο Blue Sapphire, τουρκικών συμφερόντων, μεταφέροντας Τούρκους πολίτες, οι οποίοι είχαν κι εκείνοι καταθέσει αίτημα χορήγησης βίζας, όχι όμως μέσα στο χρονικό περιθώριο που προβλέπει ο νόμος, τις 24 ώρες πριν, με αποτέλεσμα, να παρατηρηθεί μεγάλη καθυστέρηση στη διεκπεραίωση.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκική... απόβαση στα ελληνικά νησιά | Πάνω από 50.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις τουρισμού στη Ρόδο για προσωπικό

Airbnb: Προσέφυγαν στο ΣτΕ οι εταιρείες βραχυχρόνιας μίσθωσης

Αρκετά καλά εξελίσσεται η σεζόν στο νησί της Ρόδου

Kαμπάνια για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε Αγγλία και Γερμανία

Στη Ρόδο η Διευρυμένη Συνεδρίαση της ΚΕΕΕ με θέμα τον νησιωτικό τουρισμό

407 θαλαμηγοί κατέπλευσαν μέχρι τις 10 Ιουνίου στη Ρόδο

Πώς έκλεισε ο Μάιος σε ότι αφορά τις αφίξεις τουριστών στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας»