Την κοινότητα Γενναδίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της «Κολοσσός 2047»

Την κοινότητα Γενναδίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της «Κολοσσός 2047»

Την κοινότητα Γενναδίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της «Κολοσσός 2047»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 721 ΦΟΡΕΣ

Την κοινότητα Γενναδίου επισκέφθηκε ο πρόεδρος της «ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2047 Α.Ε.», κος Βάιος Καλοπήτας, όπου πραγματοποιήθηκε και συζήτηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου Γενναδίου, για διάφορα θέματα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, στις επενδύσεις, το περιβάλλον και την πράσινη ενέργεια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, και τα αναπτυξιακά έργα.

«Μαζί θα δημιουργήσουμε τη Ρόδο της επόμενης μέρας. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στην αλληλεπίδραση με την κοινωνία της Ρόδου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της με εξωστρέφεια. Ο δήμος λοιπόν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από συντονισμένη ανάπτυξη και για τον λόγο αυτό, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να λειτουργήσουμε ως καταλύτης προόδου των εμπλεκομένων δομών και υπηρεσιών του δήμου. Να διακρίνουμε πού υπάρχουν ελλείψεις και με τα εργαλεία που μας δίνει η νομοθεσία, να τις εκσυγχρονίσουμε», δήλωσε ο κος Καλοπήτας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην τεχνική βοήθεια προς τον δήμο για την αξιοποίηση των ακινήτων του, αφού ο Αναπτυξιακός Οργανισμός έχει μία αποστολή: «Να δημιουργήσει τον οδικό χάρτη ανάπτυξης για τον δήμο της Ρόδου για την επόμενη πενταετία, καθώς το τρένο έχει ξεκινήσει και πρέπει να επιβιβαστούμε σε αυτό.»

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ετήσιο Αναπτυξιακό Συνέδριο με θέμα «Το Μέλλον της Ρόδου και Προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο (και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο) και θα φιλοξενήσει ομιλητές από διάφορους τομείς. Κάθε πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει με προτάσεις στις δεξαμενές σκέψεων που θα δημιουργηθούν.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα αναλυθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής μας, όπως η ενέργεια, τα απόβλητα και το περιβάλλον, καθώς και οι προκλήσεις στον τομέα των μεταφορών.

Ο κος Καλοπήτας μίλησε επίσης και για την Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης: «Τεχνική βοήθεια στον δήμο Ρόδου, για υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων δήμου Ρόδου» και για τη στήριξη των φιλόζωων με τροφές για τα ζώα συντροφιάς και με κτηνιάτρους. 

Διαβάστε ακόμη

Έπρεπε να τροποποιηθεί ο Οργανισμός της περιφέρειας

Ακαθάριστα οικόπεδα: Πάνω από 515.000 δηλώσεις καθαρισμού στη σχετική πλατφόρμα

Συναγερμός στη Ρόδο: Εξαφανίστηκαν 3 παιδιά από χώρο φιλοξενίας

Η συντονισμένη επίθεση Σαμαρά και Καραμανλή και η αντίδραση της κυβέρνησης

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κω. Επιστρέφουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους κάτοικοι κι επισκέπτες

Σε «κοινή γραμμή» βρίσκονται δήμος και Ένωση Ξενοδόχων

Γ. Χατζημάρκος: «Η Χρ. Καραγιάννη να καταθέσει στοιχεία αλλιώς θα προσφύγουμε εμείς στη δικαιοσύνη»

Μετάλλια και ρεκόρ από τους Δωδεκανήσιους στο Πανελλήνιο στίβου Ανδρών-Γυναικών στον Βόλο