Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και  Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

Διάκριση των Ομάδων του Εργαστηρίου Τεχνολογικής Καινοτομίας και Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 548 ΦΟΡΕΣ

Με ιδιαίτερη χαρά, το Ίδρυμα Υποτροφιών Ε. & Μ. Σταματίου στη Ρόδο, ανακοινώνει την επιτυχία των μαθητικών ομάδων του, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση.

Τρεις από τις ομάδες του Ιδρύματος διακρίθηκαν με τα έργα τους, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την τεχνολογική αριστεία:
• Αυτοκίνητο με ειδικό κάθισμα για άτομα με κινητικά προβλήματα: Ένα πρωτοποριακό όχημα που διευκολύνει την προσβασιμότητα και την καθημερινότητα ατόμων με κινητικές δυσκολίες, ενσωματώνοντας έξυπνες λύσεις για την αυτονομία τους (Κατηγορία Γυμνασίου).

• Prevent Fire: Ένα αυτόματο σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης και πρόληψης πυρκαγιών στα δάση, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή φυσικών καταστροφών (Κατηγορία Γυμνασίου).

• Έξυπνη Φάρμα: Ένα σύστημα που αξιοποιεί αυτοματισμούς και επιτρέπει την αυτόματη διαχείριση απεγκλωβισμού των ζώων σε περίπτωση φυσικών καταστροφών και την εξοικονόμηση νερού και τροφών σε έκτακτες καταστάσεις (Κατηγορία Δημοτικού).

Ο φετινός διαγωνισμός, με κύριο θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη, στόχευε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων μαθητών και εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη λύσεων μέσω ανοιχτού κώδικα και ανοιχτών τεχνολογιών. Συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πειραματίστηκαν και ανέπτυξαν πρωτοποριακές λύσεις, χρησιμοποιώντας Ανοιχτές Τεχνολογίες.

Στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 2.000 μαθητές και 360 εκπαιδευτικοί με 173 ομάδες από όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο κύριος στόχος του διαγωνισμού ήταν ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τα σχολεία και ευρύτερα στην κοινωνία.

Τα έργα που διακρίθηκαν ξεχώρισαν για την καινοτομία, την υλοποίησή τους και τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής και χρήσης, που τους δίνουν τη δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα και από άλλα σχολεία.

Το Δ.Σ. του Ιδρύματος Ε. & Μ. Σταματίου και η Επιτροπή Νεολαίας, ευχαριστούν θερμά όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους μέντορες που συμμετείχαν, αναγνωρίζοντας τη δημιουργικότητά τους και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση μιας κοινότητας με πρωταρχικό μέλημα την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση.

Με αυτές τις διακρίσεις, το Ίδρυμα Σταματίου επιβεβαιώνει την προσήλωσή του στην προσφορά προς τους νέους και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την προετοιμασία τους για την την ενήλικη ζωή.

Η επιτυχία των μαθητικών ομάδων αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης τού Ιδρύματος να καλλιεργεί ένα περιβάλλον μάθησης και δημιουργίας, ενθαρρύνοντας τους νέους να θέτουν στόχους με κοινωνική ευαισθησία και ενσυναίσθηση για ένα καλυτερο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό βραβείο Περιβάλλοντικής Συνείδησης στο ΕΠΑΛ της Κω

Συγχαρητήριο μήνυμα στην Άννα Αγγελή για την επιτυχία της στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των πανελληνίων εξετάσεων

Δύο νέες ειδικότητες από φέτος στο ΠΕΠΑΛ Ρόδου

Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Δωδ/νήσου Γιάννη Παππά για τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη για τους επιτυχόντες στις Πανελλαδικές εξετάσεις

Διάκριση για το ΕΠΑ.Λ. Παραδεισίου

Το 5ο Δ.Σ. Πόλεως Καλύμνου βραβεύτηκε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοζωίας