Θ. Σωτρίλλης: Ο τομέας πρόνοιας συνεχίζει το σημαντικό του έργο

Θ. Σωτρίλλης: Ο τομέας πρόνοιας συνεχίζει το σημαντικό του έργο

Θ. Σωτρίλλης: Ο τομέας πρόνοιας συνεχίζει το σημαντικό του έργο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 497 ΦΟΡΕΣ

Παρά τις αντιξοότητες, ο τομέας πρόνοιας του δήμου της Ρόδου, εξακολουθεί και επιτελεί τον ρόλο του, διαβεβαίωσε χθες, σε δηλώσεις του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και αλληλεγγύης κ. Θωμάς Σωτρίλλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα τμήματα, όπως ο ξενώνας ημερήσιας φροντίδας, που παρέχει υπηρεσίες σε συμπολίτες μας με προβλήματα στέγασης (σ.σ. στην πλατεία Φώκιαλη), λειτουργεί με εξειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να προσφέρει βοήθεια για την καθαριότητα και την ψυχαγωγία των ωφελούμενων ενώ στελεχώνεται και από κοινωνική λειτουργό αλλά και νοσοκόμα για ό,τι χρειαστεί ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται και ο ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες, κάπου στη Ρόδο. Ως γνωστόν, οι γυναίκες αυτές μπορούν να έχουν μαζί τους και τα παιδιά τους, και με τη βοήθεια κοινωνικών λειτουργών, νοσοκόμων αλλά και την παροχή νομικής υποστήριξης, εφόσον τους χρειάζεται, τους δίνουν τις κατευθύνσεις για να μπορέσουν να ξανασταθούν στα πόδια τους. Σημειώνεται ότι, εφόσον χρειαστεί να παραμείνουν στον ξενώνα, τους παρέχουν και τρόφιμα και ό,τι χρειάζεται για τη φροντίδα των παιδιών τους και τα ετοιμάζουν οι ίδιες.

Μάλιστα, συχνές είναι και οι χορηγίες σε διάφορα είδη, όπως αυτή που ανέφερε ο αντιδήμαρχος, η οποία έγινε από τον κ. Ασπράκη, που προσέφερε τρόφιμα που θα χρησιμοποιήσουν στον ξενώνα.

Όσον αφορά στο σύστημα τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι, αυτό που έχουμε συνηθίσει να λέμε «βραχιολάκι» για ηλικιωμένους συμπολίτες μας που διαμένουν μόνοι και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος, για τα πρώτα εκατό άτομα σε όλη τη Ρόδο, οι θέσεις έχουν καλυφθεί. Μάλιστα, η υπηρεσία έχει τακτική επαφή μαζί τους, εφόσον χρειάζεται ο ωφελούμενος να μιλήσει με κάποιον υπεύθυνο. Μέχρι τώρα, μόνο ικανοποιημένους χρήστες έχει το πρόγραμμα αυτό και επίσης ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο συμβάν.

Έτσι, πιστεύουν, ότι εφόσον έχουμε θετικά αποτελέσματα, του χρόνου θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν ακόμη εκατό άτομα στο νησί, τόσο στην πόλη όσο και τα χωριά, όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα, μιας και υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι μόνοι τους.

«Όσον αφορά στο συσσίτιό του, σύμφωνα με τον κ. Σωτρίλλη, σταθερά οι ωφελούμενοι είναι 170-190 άτομα που σιτίζονται καθημερινά ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι ποιοτικά το φαγητό που παρασκευάζεται είναι πολύ καλό. Και στη δομή αυτή υπάρχει κοινωνική λειτουργός και διαιτολόγος που επιμελείται την ποιότητα του φαγητού. Εκείνο που τους προβληματίζει είναι η διανομή, διότι τελευταία είχαν κάποια προβλήματα αλλά θα τα διευθετήσουν σύντομα.

Ο κ. Σωτρίλλης ανέφερε ακόμη, ότι είναι αρκετές οι προσφορές στο συσσίτιο από συλλόγους, εταιρείες αλλά και ξενοδοχεία και αυτή την περίοδο είναι πλήρεις και, βέβαια, ευχαρίστησε όλους τους συμπολίτες μας που κάνουν προσφορές όλο τον χρόνο, όχι μόνο Χριστούγεννα και Πάσχα.

«Υπάρχει μία προσφορά από τους Ροδίτες, τους συνδημότες μας, τους συμπατριώτες μας και πιστεύω, ότι αυτό το συναίσθημα αλληλεγγύης δεν είναι πλασματικό, είναι πραγματικό», είπε καταλήγοντας ο κ. Σωτρίλλης.

Διαβάστε ακόμη

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης

Εργολάβοι διεκδικούν 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τη ΔΕΥΑΡ χωρίς να υπάρχουν συμβάσεις

Ρόδος: Αρνήθηκε ο 45χρονος ότι βιντεοσκοπούσε τη θετή του κόρη στο μπάνιο

Πώς έγραψαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι/-ες από τα σχολεία της Ρόδου

Μεγάλη παραγωγική δραστηριότητα στο περιφερειακό φυτώριο Νοτίου Αιγαίου