Υπέγραψε τη σύμβαση για την καθαριότητα ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς

Υπέγραψε τη σύμβαση για την καθαριότητα ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς

Υπέγραψε τη σύμβαση για την καθαριότητα ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 434 ΦΟΡΕΣ

Μετά από δικαστική ταλαιπωρία 5 μηνών και δικαίωση του δήμου Κω

Επτά (7) απορριμματοφόρα οχήματα θα ενισχύσουν άμεσα το έργο του Δήμου Κω για τη βελτίωση της καθαριότητας του νησιού, με την υπογραφή της σύμβασης από τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά και την εργολήπτρια εταιρεία «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Ε.» που ανέλαβε το έργο.

Η συνεργασία του Δήμου με τον ιδιώτη ξεκινά από σήμερα, μετά από έναν πολύ δύσκολο και μεγάλο αγώνα για την «δικαστική» απεμπλοκή της διαγωνιστικής διαδικασίας, που προκάλεσαν ενστάσεις κατά του διαγωνισμού από ανταγωνίστριες εταιρείες.

Οι χρονοβόρες διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην υπογραφή της σύμβασης, παρότι ο σχετικός διαγωνισμός είχε ξεκινήσει από πέρυσι το φθινόπωρο.

Πρόκειται για τη μίσθωση επτά απορριμματοφόρων οχημάτων με προσωπικό, που θα ενισχύσουν επί εξάμηνο την αποκομιδή αστικών απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών του Δήμου Κω, συνολικής δαπάνης 1.355.211€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 17%).

Ο ανάδοχος, με το προσωπικό του, αναλαμβάνει το έργο διαχείρισης των απορριμμάτων σε συγκεκριμένες διαδρομές των τριών Δ.Ε. του Δήμου Κω, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στην αποκομιδή των αστικών αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τουριστικά καταλύματα (Ξενοδοχεία), επιχειρήσεις και κατοικίες και μεταφορά τους στο Χ.Υ.Τ.Α..

Για την εκτέλεση των εργασιών θα διατεθούν δύο (2) απορριμματοφόρα οχήματα ωφέλιμης χωρητικότητας ίσης και μεγαλύτερης των 16 κυβικών μέτρων και πέντε (5) απορριμματοφόρα οχήματα ωφέλιμης χωρητικότητας ίσης και μεγαλύτερης των 20 κυβικών μέτρων, με σύστημα συμπίεσης τύπου πρέσας και μηχανισμό ανύψωσης κάδων 240lt, 660lt και 1100 lt, με κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσό βραβείο Περιβάλλοντικής Συνείδησης στο ΕΠΑΛ της Κω

Συνάντηση του δημάρχου Κω και συνεργατών του, με διευθυντές ξενοδοχείων για θέματα καθαριότητας

Στην Κω για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία στην Κω

Έναν 60χρονο επιβάτη ιστιοφόρου μετέφεραν εκτάκτως στο νοσοκομείο της Κω οι λιμενικοί

Η. Παπαποστόλου (Πρόεδρος Αγροτικού Σ/γου Κω): Πώς η κλιματική αλλαγή μπορεί να επηρεάσει και την παραγωγή στην Κω

Διεθνής διάκριση με πρωτιά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα δημόσια σχολεία της Κω!

Στην Κω το Διοικητικό Συμβούλιο του Οδοντιατρικού Συλλόγου