Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Αλλαγή ηγεσίας στον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2426 ΦΟΡΕΣ

Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός πραγματοποίησε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Rhodes Bay, Πανηγυρική συνεστίαση επί τη ευκαιρία της αλλαγής ηγεσίας του Ομίλου.

Πριν την τελετή παράδοσης, η απερχόμενη πρόεδρος Βάσω Μουτάφη έκανε έναν σύντομο απολογισμό των δράσεων του Ομίλου για τη Ροταριανή Χρονιά 2023-2024 και εξήρε το έργο του Διοικητικού Συμβουλίου, των προέδρων των Επιτροπών καθώς και όλων των μελών.

Ειδικότερα, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής, κάνοντας έναν «μίνι» απολογισμό των πεπραγμένων του Ομίλου, αναφερόμενος εκτενώς και στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της νέας ηγεσίας:
«Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός πραγματοποίησε 40 εκδηλώσεις, 31 δράσεις και 9 ομιλίες.

Όλα τα μέλη του Ομίλου συμμετείχαν σε τουλάχιστον μία δράση και προσέφεραν πάνω από 200 ώρες εθελοντικής εργασίας!
Μέσω του Ομίλου δόθηκαν συνολικά σε δωρεές και δράσεις πάνω από 30.000 € από δικά του χρήματα, από δωρεές των μελών του, από το Fundraising που πραγματοποίησε, από το πρόγραμμα Disaster Response Funt που εντάχθηκε και το District Grant που ολοκλήρωσε. Για τη Ροταριανή χρονιά 2023-2024, 8 μέλη του Ομίλου έλαβαν την αναγνώριση Paul Harris Fellow.

Για όλες αυτές τις δωρεές και τις δράσεις ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός τιμήθηκε με 8 βραβεία από την 2475 Περιφερεια του Διεθνούς Ρόταρυ και τον διοικητή της Δημήτρη Μπέκο, μεταξύ των οποίων του Ομίλου με το Μεγαλύτερο Συνολικό Έργο για τη Ροταριανή χρονιά 2023-2024 και το βραβείο για τη μεγαλύτερη συνεισφορά στο Ροταριανό Ίδρυμα από όλους τους Ομίλους της Ελλάδας.

Ο Όμιλος για την Ροταριανή χρονιά 2023-2024 δρομολόγησε τις δράσεις και προσανατόλισε το έργο του, ώστε να βοηθήσει την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν. Συνεχίζοντας στα χνάρια των προ προέδρων του Ομίλου, στήριξε τις δομές της τοπικής κοινωνίας, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, το 1ο Ειδικό σχολείο Ρόδου, το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών, το Ορφανοτροφείο θηλέων Ρόδου, το Χαραλάμπειο γηροκομείο, το Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Ρόδου. Με ενθουσιασμό, αισιοδοξία, αποφασιστικότητα και συναδελφικότητα, έδωσε ουσιαστικό και χειροπιαστό περιεχόμενο στο Ροταριανό ιδεώδες, δημιούργησε Ελπίδα στον κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της Πανηγυρικής συνεστίασης πραγματοποιήθηκε μία νέα εισδοχή μέλους, της Διευθύντριας Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της AVON HELLAS Ελένης Τερεζάκη στην επαγγελματική κατηγορία των: Διευθυντών Προώθησης Προϊόντων.

Το νέο μέλος του Ομίλου εκτός από την επιτυχημένη της επαγγελματική πορεία, διαθέτει και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο, το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς και της συμπόνιας για τον συνάνθρωπο. Για έναν χρόνο συμμετείχε ανελλιπώς σε όλες τις εκδηλώσεις και προσέφερε τις υπηρεσίες της για τους σκοπούς του Ομίλου.

Ακολούθησε η απόδοση της διάκρισης Paul Harris Fellow σε δύο εξαιρετικά μέλη του Ομίλου τον Μανώλη Αχλαδιώτη και τον Γιάννη Αχλαδιώτη. Ο προ διοικητής της 2470 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Τάκης Δαλίανης απέδωσε το pin και την πιστοποίηση στους Ροταριανούς συναδέλφους, δύο επαγγελματίες με ήθος και συνέπεια που με το παράδειγμά τους αποτελούν πρότυπο εθελοντισμού και προσφοράς.

Ο Όμιλος τίμησε για το έργο και την προσφορά του, έναν πολύτιμο συνεργάτη και φίλο του Ομίλου, τον επιπυραγό Δημήτρη Μελεμενλή.

Ο διοικητής της 11ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων Ρόδου ήταν ο πολύτιμος βοηθός στη σύνταξη και στήριξη του αιτήματος, του απερχόμενου διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου κ. Νικήτα Βενιού προς τον Όμιλό μας. Η βοήθειά του είχε ως αποτέλεσμα τη δωρεά εξοπλισμού αξίας 12.000 € στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ρόδου και στους εθελοντές δασοπυροσβέστες από την 2475 Περιφέρεια του Διεθνούς Ρόταρυ, μέσω του προγράμματος Disaster Response Funt.

Η συνεισφορά του ήταν πολύτιμη και στην ολοκλήρωση του Application, της νέας δωρεάς που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα στο Αυτοτελές Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρόδου. Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός τον ευχαριστεί για τη συνεργασία.

Πριν την παράδοση, η απερχόμενη πρόεδρος τίμησε για το έργο τους, τον προ διοικητή και ιδρυτή του Ομίλου Τάκη Δαλιάνη, τον βοηθό διοικητή του Ομίλου Αλέξανδρο Παπούλη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους προέδρους των Επιτροπών και όλα τα μέλη που παρευρίσκονταν στην εκδήλωση.

Η εισερχόμενη πρόεδρος του Ομίλου Μαίρη Αγιακάτσικα, στην ομιλία της ευχαρίστησε και συνεχάρη την απερχόμενη πρόεδρο Βάσω Μουτάφη και το Διοικητικό Συμβούλιο ενώ καλωσόρισε και ευχήθηκε καλή θητεία στην εισερχόμενη Βοηθό διοικητή και προ πρόεδρο Έλενα Γιαννίκη.

Όπως τόνισε η νέα πρόεδρος, στη φετινή Ροταριανή χρονιά έχουμε την τύχη να συμπληρώνονται 120 χρόνια από την ίδρυση του Ρόταρυ. Ενός οργανισμού επαγγελματιών που βασίζεται στη συναδέλφωση, στην οικοδόμηση της καλής θέλησης, της ειρήνης στον κόσμο και στην προσφορά στον πλησίον. Παρουσίασε και ανέλυσε το πρόγραμμα της Ροταριανής χρονιάς 2024-2025 και μας παρουσίασε το νέο σύνθημα της χρονιάς που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ Stephanie Urchick:
“The Magic of Rotary” – Η μαγεία του Ρόταρυ

Η μαγεία που δημιουργείται μέσα από τις μικρές και μεγάλες πράξεις προς τον άνθρωπο και την κοινωνία. Με κάθε έργο που ολοκληρώνουμε, με κάθε ποσό που δωρίζεται και κάθε νέο μέλος που φέρνουμε κοντά μας.
Κλείνοντας, η πρόεδρος Μαίρη Αγιακάτσικα παρουσίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Ροταριανή Χρονιά 2024-2025.
“Αυτό που δημιουργεί τη μαγεία του Ρόταρυ είναι οι άνθρωποί του,
Είμαστε όλοι Εμείς”, ανέφερε».

 

Διαβάστε ακόμη

Σώθηκε και είναι καλά το μικρό αλεπουδάκι που βρέθηκε με θερμοπληξία στη Ρόδο

Ανασυγκροτήθηκε το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων

Σε Διεθνές Βυζαντινομουσικολογικό Συνέδριο πρωτοψάλτης της Ρόδου

Λειτουργεί (επιτέλους) ιατρείο στην Ακρόπολη της Λίνδου

Κ. Νικολαΐδου: Είναι πολιτική απόφαση του περιφερειάρχη να ενσωματωθούν οι προκλήσεις της εποχής στο Οργανόγραμμα της ΠΝΑι

Κατά της προτεινόμενης τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η παράταξη της Χρύσας Καραγιάννη

Συνάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νότιας Δωδεκανήσου με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συνάντησε χθες στο Δημαρχείο ο Αλέξανδρος Κολιάδης