Για συκοφαντική δυσφήμιση της εγγονής του, θα δικαστεί 81χρονος

Για συκοφαντική δυσφήμιση  της εγγονής του, θα δικαστεί 81χρονος

Για συκοφαντική δυσφήμιση της εγγονής του, θα δικαστεί 81χρονος

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 892 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου θα καθίσει σήμερα, 81χρονος παππούς, που είχε κατηγορηθεί και διερευνηθεί για γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του, κατηγορούμενος – αυτή τη φορά- για συκοφαντική δυσφήμιση τελεσθείσα δημοσίως και κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορά τη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος του, μία 55χρονη Ροδίτισσα, η οποία στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης τον Νοέμβριο του 2021, για το αν ο 81χρονος έχει τελέσει γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης εγγονής του, κατήγγειλε ότι και η ίδια είχε κακοποιηθεί από τον ηλικιωμένο άνδρα, όταν ήταν ανήλικη.

Σε συνέχεια της κατάθεσης αυτής από την 55χρονη, - σύμφωνα και με το κατηγορητήριο- ο 81χρονος σε δηλώσεις του σε εκπομπές αθηναϊκών τηλεοπτικών σταθμών αλλά και στον τοπικό Τύπο ισχυρίστηκε, ότι δεν γνωρίζει την 55χρονη και πως η τελευταία «προέβη στην κατάθεση σε βάρος του για προσωπικό όφελος, προκειμένου να αποκομίσει κέρδος ένεκα οικογενειακών κτηματικών διαφορών, ότι έχει καταχραστεί την οικογενειακή της περιουσία, ότι έχει κάνει πλαστογραφίες, ότι θέλει χρήματα και προέβη στην κατάθεση της αναφορικά με την σε βάρος της κακοποίηση από αυτόν κατά τον χρόνο της ανηλικότητάς της για να τον εκβιάσει».

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την κατάθεση έγκλησης από την 55χρονη γυναίκα σε βάρος του 81χρονου, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη για συκοφαντική δυσφήμιση τελεσθείσα δημοσίως και κατ’ εξακολούθηση.

Υπενθυμίζεται πως, όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και καταγγέλθηκε στις αρμόδιες Αρχές, η σεξουαλική κακοποίηση ενός –τότε- 8χρονου κοριτσιού. Στο πλαίσιο της διερεύνησης που έγινε, ενεπλάκη και ο παππούς (σήμερα ηλικίας 81 ετών) ο οποίος μάλιστα, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, στις αρχές Νοεμβρίου 2021 κλήθηκε και έδωσε ανωμοτί κατάθεση στην Πταισματοδίκη Ρόδου για τρία αδικήματα σεξουαλικού περιεχομένου, όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος άνδρας ως εν δυνάμει κατηγορούμενος, του ζητήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τους λόγους που ώθησαν τα δύο εγγόνια του να στραφούν εναντίον του και να τον κατηγορήσουν, για το «κατηγορώ» της κόρης του αρχικά, καθώς εν συνεχεία, η ίδια με άλλη κατάθεσή της «πήρε πίσω» τα όσα είχε πει για τον πατέρα της, αλλά και γενικότερα τη συμπεριφορά του στο σπίτι του, όταν ήταν εκεί τα παιδιά.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών αλλά και τα όσα ο 81χρονος και ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής είχαν δηλώσει στη «Ροδιακή», είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση αυτή.

Υπενθυμίζεται πως, τα αδικήματα για τα οποία κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο 81χρονος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε με εντολή της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου ήταν τα εξής:

• Βιασμός
• Αποπλάνηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών και
• Αποπλάνηση ανίκανου.

Η καταγγελία μέσω της «Ροδιακής» από την 55χρονη
«Φοβάμαι να κατέβω στη Ρόδο και να ξαναπεράσω τα σοκάκια του χωριού, με δυσκολεύει πάρα πολύ όλο αυτό να το κάνω! Δεν πιστεύω ότι θα το αντέξω, αλλά θα πρέπει να το “λύσω” και αυτό»!

Με τις φράσεις αυτές, η 55χρονη γυναίκα, που κατήγγειλε δύο φορές την κακοποίησή της από τον 81χρονο παππού που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της 8χρονης στη Ρόδο, «αποτυπώνει» τα «τραύματα» που της έχουν απομείνει από τα περιστατικά που στιγμάτισαν την τρυφερή παιδική της ηλικία και στη συνέχεια όλη τη ζωή της!

Σε μία αποκλειστική συνέντευξη που είχε δώσει στις 5 Νοεμβρίου 2021 στη «Ροδιακή» η 55χρονη είχε περιγράψει συγκεκριμένα περιστατικά κακοποίησης σε βάρος της, με την ελπίδα – όχι με σκοπό να αποκομίσει η ίδια κάτι όπως είχε τονίσει -αλλά προκειμένου να καταφέρει ίσως με την ενέργειά της αυτή να «ανοίξουν» και άλλα στόματα, να ακουστούν και άλλες φωνές κακοποιημένων γυναικών και ίσως τελικά έτσι να σωθούν επόμενα παιδιά!

Η ίδια, μετά τη δημοσιότητα που είχε πάρει εκ νέου σε πανελλαδικό επίπεδο το θέμα αλλά και τις δηλώσεις που είχαν γίνει από την πλευρά του παππού, ξεκαθαρίζει ότι «ουδεμία κτηματική ή άλλου είδους διαφορά υπάρχει μεταξύ τους».

Η 55χρονη στις αποκλειστικές δηλώσεις της στη «Ροδιακή» είχε εξηγήσει αναλυτικά τους λόγους που την ώθησαν να προβεί στη συγκεκριμένη καταγγελία και είχε επισημάνει πως για πρώτη φορά το είχε κάνει στα τέλη Ιανουαρίου 2013.

Ο παππούς αρνείται τα πάντα
Στις 5 Νοεμβρίου 2021 μετά την κατάθεσή του στην Πταισματοδίκη Ρόδου, ο 81χρονος προέβη σε δηλώσεις στη «Ροδιακή», όπου και αρνήθηκε τα όσα του καταλογίζονταν για τα εγγόνια του, ενώ ερωτηθείς για την καταγγελία που έχει κάνει η 55χρονη, η οποία και είχε δηλώσει ότι είχε υποστεί κακοποίηση στην παιδική της ηλικία από εκείνον, είχε απαντήσει:

«Αυτό δεν υπάρχει. Δεν ξέρω ποια είναι. Δεν έχω παρτίδες. Ούτε από μωρό ούτε από οτιδήποτε».
- Δεν τη γνωρίζετε λέτε;
«Την είχα δει μία φορά που ήρθαν από την Αμερική, από τον Καναδά δεν θυμάμαι, και είχαν ένα παιδί «προβληματικό» ήταν υπέρβαρο και διανοητικό, αυτό το παιδί ξέρω. Και το είχαν πάρει στα Κολύμπια και σε δύο χρόνια είχε πεθάνει από ασιτία, από πείνα δεν ξέρω...

Την υπόθεση αυτή δεν την ξέρω. Καταρχήν που λέει τα χρόνια αυτά... Όταν λέει το 1978-1982 εγώ ήμουν αντιπρόεδρος στο(...), δεν βρίσκαμε καιρό εκείνα τα χρόνια, δεν κοιμόμασταν, στο μεγαλύτερο γραφείο της Ρόδου..

Κάναμε 60-70.000 χιλιόμετρα τη σεζόν και λέει τώρα ανοησίες αυτή. Πού, πότε, πώς;
Αλλά ξέρω αυτή που κατηγορεί που λένε τώρα, ότι είχε κάνει πλαστογραφία και «έφαγε» της μάνας της και της γιαγιάς της όλα τα χωράφια και τα σπίτια, τα πούλησε. Είναι άνθρωπος που θέλει όλο λεφτά. Ίσως να μου το κάνει για εκβιασμό. Εκεί υποπτευόμαστε γιατί είχαν διένεξη οι δύο αυτές οικογένειες...

Και έφαγε ό,τι έφαγε και βγήκε τώρα σου λέει ευκαιρία... Αυτά ξέρω, δηλαδή τα έμαθα τώρα τελευταία και εγώ, δεν τα ήξερα τόσο καιρό... δεν ήξερα ούτε το όνομά της.

- Σήμερα (5 Νοεμβρίου 2021) δώσατε ξανά κατάθεση
«Έδωσα κατάθεση ξανά, το μόνο μέλημά μας και οι ελπίδες μας και όλα είναι για τα παιδιά, τίποτα άλλο δεν σκέφτομαι εγώ, τα άλλα είναι: έχει ουρανό, έχει Θεό, έχει τα πάντα. Σκέφτομαι τα παιδιά γιατί ήταν λεύτερα παιδιά. Τα έβαλες τώρα σε μία δομή- φυλακή! Μακριά από τα ποδήλατά τους, από τα αγγλικά τους, τους χορούς τους, κατηχητικό και πού δεν πήγαιναν! Όσο και να ‘ναι παράδεισος εκεί μέσα, έχουν κλειστεί.


Εγώ μόλις με βλέπανε, κλαίγανε όταν ήμουν σε δυσμενείς συνθήκες και ήμουν λίγο στεναχωρημένος, ή λίγο κουρασμένος».

Διαβάστε ακόμη

Δύο Ιρακινοί και ένας Παλαιστίνιος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Με δύο πήλινους αμφορείς στην κατοχή του εντοπίστηκε ο 56χρονος που αναζητούσε χρυσό και αρχαιότητες σε υπαίθριο χώρο στην Κάλυμνο

Συνελήφθη 24χρονος που κυκλοφορούσε στη Ρόδο με το διαβατήριο του δίδυμου αδελφού του

Έκλεψαν πορτοφόλι από ξενοδοχείο

35χρονη έκλεψε 4 χρυσές αλυσίδες

Διακινητές μεταναστών επιχείρησαν να εμβολίσουν περιπολικό του λιμενικού στη Ρόδο

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εναντίον 25χρονου για μεταφορά αλλοδαπών