Αμφίρροπες παρτίδες στους διεθνείς σκακιστικούς αγώνες Ρόδου

Αμφίρροπες παρτίδες στους διεθνείς σκακιστικούς αγώνες Ρόδου

Αμφίρροπες παρτίδες στους διεθνείς σκακιστικούς αγώνες Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 606 ΦΟΡΕΣ

Τα πάνω κάτω ήρθαν στην ανοιχτή κατηγορίας μέχρι 18 ετών, όσον αφορά τις διεθνείς διοργανώσεις σκάκι στο Rodos Palace, μετά τη νίκη της Πολωνίας επί της Αρμενίας με 3-1.

Ν’ αναφερθεί ότι το Ισραήλ επικράτησε της Γερμανίας, η Σλοβενία κέρδισε την Τουρκία και η Αυστρία τη Ρουμανία. Εκτός αυτών, το 14χρονο παιδί – «θαύμα» της Ρουμανίας, FM Henry Edward Tudor βρίσκεται σε πολύ κακή φόρμα, συγκριτικά με τα αποτελέσματα που έχει συνηθίσει τα τελευταία δυο χρόνια και δεν έχει καταφέρει να ενισχύσει την ομάδα του.

Η κατάταξη μετά τον 5ο γύρο διαμορφώνεται ως εξής για την ανοιχτή κατηγορία των 18: 1η-2η θέση Πολωνία, Ισραήλ (8 βαθμοί), 3η θέση-4η θέση Αρμενία, Σλοβενία (7 βαθμοί).

Ανακατατάξεις, όμως, υπήρξαν στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 18 ετών, μετά τον 5ο γύρο, με την Πολωνία να νικά την Ουκρανία 2-0, ενώ η Ρουμανία επικράτησε της κατά πολύ ισχυρότερης Γερμανίας Ι με το ίδιο σκορ. Επίσης, το Ισραήλ κέρδισε τη Γερμανία ΙΙΙ με αποτέλεσμα να αλλάξει η τριάδα της κορυφής και να διαμορφωθεί ως εξής: 1η θέση Πολωνία (8 βαθμοί), 2η-5η θέση Ισραήλ-Μπλε, Ρουμανία, Γερμανία ΙΙ (7 βαθμοί).

Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 12 ετών, Πολωνία και Τουρκία συνεχίζουν ακάθεκτες, αυξάνοντας τη διαφορά από την 3η θέση, μετά το... στραβοπάτημα της Ρουμανίας ενάντια στην Τουρκία. Με τη νίκη του Ισραήλ επί της Ουκρανίας η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Πολωνία (10 βαθμοί – η μοναδική ομάδα με 5 στα 5), 2η θέση Τουρκία (8 βαθμοί) και στην 3η θέση ισοβαθμούν πέντε ομάδες (Ισραήλ, Ρουμανία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κροατία) με 6 βαθμούς.

Σε μάχη μέχρι... τελικής πτώσης εξελίχθηκε το ματς Ρουμανία-Τουρκία, το οποίο διήρκεσε 5 ώρες και 30 λεπτά, ενώ παίχτηκαν συνολικά 242 κινήσεις και στις δυο παρτίδες. Η ισοπαλία μεταξύ Neris Hatuk και Ema Cretescu συμφωνήθηκε μετά το αίτημα για 50 κινήσεις (χωρίς πάρσιμο ή σπρώξιμο πιονιού) αν και στην παρτίδα υπήρξαν 9 διαφορετικές τετραπλές επαναλήψεις στις οποίες, βέβαια, δεν μπορεί να παρέμβει ο διαιτητής (πρέπει να είναι πενταπλή) άνευ αιτήματος της παίκτριας.

Με τη νίκη της η Ρουμανία... εκθρόνισε την Τουρκία από την 1η θέση και η βαθμολογία μετά τον 5ο γύρο διαμορφώνεται ως εξής: 1η θέση Ρουμανία (9 βαθμοί), 2η θέση Γερμανία (8 βαθμοί), 3η-4η θέση Τουρκία και Πολωνία (7 βαθμοί).

Στην κατηγορία κοριτσιών μέχρι 12 ετών, η Ρεγγίνα Κακά και η Μυρτώ Κορινιώτη συνεχίζουν την εκπληκτική τους πορεία και μετά τη νίκη επί των αδελφών Λαμπριανού βρίσκονται ισόβαθμες στην 4η (!) θέση της κατηγορίας τους.

Η «ανατρεπτική» Γεωργία Μαλαμούση κέρδισε την Πρωταθλήτρια Κύπρου Ραφαέλλα Νικολάου και ήρθε να επιβεβαιώσει πως το σύστημα «σκακιστική θυσία» της Βενιαμίν όλων των Πρωταθλημάτων Ευανθίας Μαλαμούση ήταν ολόσωστο και αποφέρει καρπούς.

Ο Ροδόλφος Σταματίου λύγισε τον αήττητο μέχρι τον 3ο γύρο Ουκρανό FM Maksym Dubnevych (elo: 2293) και δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Στην ανοιχτή κατηγορία μέχρι 18 ετών η ομάδα του Ιππότη Γ’ κέρδισε την ομάδα Δ’.

Ελληνικό χρώμα αποκτά η κορυφή μετά την ολοκλήρωση του 4ου γύρου στο «7ο Διεθνές Τουρνουά Σκακιού-Summer Cup 2024». Στην 1η θέση βρίσκεται ο FM Αλέξανδρος Παπασημακόπουλος μετά τη νίκη του επί του Γεωργιανού IM Giorgi Sibashvili και ακολουθεί με 3,5 βαθμούς (μετά από ισοπαλία με τον Σέρβο GM Luka Budisavljevic) o Πολυπρωταθλήτης Βασίλης Κοτρωνιάς. Στην 3η θέση ισοβαθμούν 12 άτομα και ο 5ος γύρος θα ξεδιαλύνει τα πράγματα.

Στη γυναικεία κατηγορία, η GM Antoaneta Stefanova βρίσκεται στην 1η θέση με 3 βαθμούς και ακολουθεί η WFM Ζέττα Γράψα με 2,5 βαθμούς και οι WFM Wafia Darwish AlMaamari, Amit Baruch και Bozhena Dobrovolska–Rakhnina με 2 βαθμούς.

Το Ευρωπαϊκό Νεανικό Ομαδικό Πρωτάθλημα αποτελεί διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ECU) με συνδιοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου ενώ το Διεθνές Τουρνουά “Summer Cup 2024” έχει διοργανωτές τον Σκακιστικό Όμιλο Ρόδου «Ιππότης», την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Το οριστικό πρόγραμμα στο Rodos Cup 2024 του ΑΣΙΑΘ Ρόδου

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στη σφαίρα η Μαρία Μαγκούλια από την Κάλυμνο

Δεύτερο "χτύπημα" του Κολοσσού H Hotels Collection με Φράνσις Οκόρο

Ο.Φ. Ιστρίου: Παρέμειναν και οι Μετσάι και Σίνα

Νέος πρόεδρος στον ΠΣΑΤ ο Βαγγέλης Ιωάννου

Γ' Εθνική Κατηγορία: Άκαρπη η Γενική Συνέλευση της Ρόδου

ΑΕΡΑ: «Τέλος» Γκέτσι, Νόνη και Κουτσιανικούλης

Παναγιώτης Σπάρταλης: « Όλοι μαζί για το καλό του Διαγόρα!»