Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο

Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας  μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο

Υπεγράφη η άδεια λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης στην Πάτμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 557 ΦΟΡΕΣ

«Υπεγράφη η άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μιας μονάδας αφαλάτωσης, δυναμικότητας 600 m³/ημέρα, στη θέση «Πούντος του Φτερη» της νήσου Πάτμου, για λογαριασμό του δήμου Πάτμου από τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Στέφανο Γκίκα. Μεγάλη ημέρα σήμερα για το νησί μας», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο δήμαρχος Πάτμου, Νικήτας Τσαμπαλάκης.

Ο δήμαρχος ευχαριστεί τον τ. υφυπουργό Γ. Παππά και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, αναφέροντας τα εξής:

«Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από το υπουργείο Ναυτιλίας. Προκηρύξαμε διαγωνισμό, αδειοδοτήσαμε και σε λίγες μέρες θα κάνουμε τα εγκαίνια της νέας μονάδας αφαλάτωσης, δυναμικότητας 600 κυβικών μέτρων την ημέρα.

Ευχαριστώ θερμά τον τέως υφυπουργό Ναυτιλίας, Ιωάννη Παππά, τον γενικό γραμματέα, κύριο Μανώλη Κουτουλάκη και απ’ την τεχνική υπηρεσία του δήμου μας την κυρία Μαργαρίτα Ασωνίτη για την αμέριστη βοήθειά τους, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο στο νησί μας.

Με αυτό το σημαντικό έργο, δίνουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Πάτμος. Η νέα μονάδα αφαλάτωσης θα εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες νερού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της περιοχής. Η συνεργασία και η υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων φορέων ήταν καθοριστική για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για το νησί μας».

 

Διαβάστε ακόμη

«Πέτρα»: Η συγκλονιστική παραλία της Πάτμου με τα κρυστάλλινα νερά

Υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου του Δικτύου Αποχέτευσης Ομβρίων Σκάλας Πάτμου

Γ. Νικητιάδης: Στη Βουλή η ανεκπλήρωτη προεκλογική πρωθυπουργική υπόσχεση για κλειστό γυμναστήριο στην Πάτμο

Πώς ψήφισαν στο νησί της Πάτμου (τελικό αποτέλεσμα)

Πώς ψήφισαν σε ένα από τα έξι εκλογικά τμήματα της Πάτμου

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΥΠΠΟ και περιφέρειας για τη συντήρηση των τριών ανεμόμυλων της Χώρας Πάτμου

ΥΠΕΝ: «Ασπίδα» πυροπροστασίας για το Ασκληπιείο Κω και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο

Νικηφόρος Παπανικόλας: Να συμπεριληφθεί η Πάτμος στην εφαρμογή της express visa