Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο  Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Αποφοίτηση από το Εργαστήριο Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, η εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών του Εργαστηρίου Κινηματογράφου 2024 Cine Chavalier, με εκπαιδευτή τον δικηγόρο-σκηνοθέτη Γιώργο Τζεδάκη. Το εργαστήριο κινηματογράφου λειτουργεί εδώ και οκτώ χρόνια με απόλυτη επιτυχία.

Μετά από μια σύντομη εισαγωγή από τους ομιλητές Πέτρο Σπανό, εκπαιδευτικό, πρόεδρο του Ομίλου Cine Εκπαίδευση, Δημήτρη Κόκκινο, καθηγητή Παν. Αιγαίου, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Ιδρύματος, Νίκο Τζεδάκη, δικηγόρο και μοντέρ, αλλά και τον ίδιο τον Γιώργο Τζεδάκη, ξεκίνησε η προβολή.

Τα μέλη του εργαστηρίου είχαν ετοιμάσει δικές τους ταινιούλες, οι οποίες προβλήθηκαν και, πραγματικά, ήταν όλες αξιοθαύμαστες.

Στο τέλος της εκδήλωσης, έγινε η πρώτη προβολή της καινούριας ταινίας μυθοπλασίας, η οποία αποτελεί συμπαραγωγή του Ιδρύματος Σταματίου, του Ομίλου Cine-Εκπαίδευση και του καναλιού «Μια σταγόνα Ροδιακής Ιστορίας», με τίτλο «Αν φυτρώσουν λουλούδια στις πόρτες μας», και έχει σαν θέμα την απελευθέρωση της Ρόδου μας από τη γερμανική κατοχή και την ενσωμάτωσή της με την Ελλάδα.

Πρόκειται για ταινία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Γιώργου Τζεδάκη, μοντάζ του Νίκου Τζεδάκη, μουσική του Νίκου Κυπουργού και όπου πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Χαρτοφύλης, η Βάσω Αγγελάκου και η μικρή Σοφία Σαμπάνη.

Η συγκίνηση ήταν μεγάλη, λόγω του θέματος της ταινίας, καθώς μιλάει κατευθείαν στην ψυχή του θεατή και ιδιαίτερα των ανθρώπων που είτε έχουν αμυδρές μνήμες από τα γεγονότα εκείνης της εποχής είτε τα γνωρίζουν από αφηγήσεις.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο γνωστός δημοσιογράφος και σύμβουλος παραγωγής της ταινίας Γιώργος Ζαχαριάδης, ο οποίος μίλησε για τις ιστορικές πηγές πάνω στις οποίες στηρίχθηκε ο σεναριογράφος Γιώργος Τζεδακης για να γράψει το σενάριό του.

Η ταινία θα ξεκινήσει το ταξίδι της τον Οκτώβριο, καθώς θα προβληθεί στα πλαίσια του διαγωνιστικού φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “Micro μ Festival 2024”, το οποίο διεξάγεται ταυτόχρονα σε 7 ελληνικές πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Ρέθυμνο, Βέροια, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα) και 2 του εξωτερικού (Κοπεγχάγη και Παρίσι) και στο οποίο το Ροδιακό κοινό θα έχει την ευκαιρία, όχι μόνο να παρακολουθήσει την ταινία αλλά και να την ψηφίσει για να αναδειχθεί ως η αγαπημένη ταινία του κοινού.

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή των Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στα μέλη του εργαστηρίου και με την υπόσχεση το Cine Chevalier να συνεχίσει την πλούσια και ενδιαφέρουσα δραστηριότητά του.

Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Τζεδάκης, Βούλα Γιορδαμνή, Ελένη Γιαννά.

Διαβάστε ακόμη

Καταδίωξη και σύλληψη δυο διακινητών από το Λιμεναρχείο Ρόδου

Ξεναγοί: «Σθεναρό όχι» στο νομοσχέδιο που υποβαθμίζει το επάγγελμα

Σε λειτουργία το «Ψηφιακό Μητρώο Μελών Λεσχών Φιλάθλων»

Διαγωνισμός για την προστασία των ακτών σε Σορωνή και Καλαβάρδα

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας