Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Κάθειρξη έξι ετών σε 24χρονο για τη μεταφορά 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 416 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 24χρονος για τη μεταφορά στο νησί μας, 2.686 γραμμαρίων ηρωίνης, σε πέντε συσκευασίες που βρέθηκαν κρυμμένες μέσα στις πόρτες του αυτοκινήτου του, ενώ αθώοι κρίθηκαν οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε στον 24χρονο ποινή κάθειρξης 6 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2.000 ευρώ, ενώ απάλλαξε από τις κατηγορίες τούς δύο άλλους συγκατηγορούμενούς του, τον 29χρονο που είχε συλληφθεί μαζί του και έναν ακόμη άνδρα που είχε συλληφθεί στα Τρίκαλα, κρίνοντάς τους αθώους.
Σημειώνεται πως εξ αρχής, ο 24χρονος, τόσο προανακριτικά όσο και κατά την απολογία του στη Ρόδο, είχε αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τα ναρκωτικά.


Ο 24χρονος και ο 29χρονος είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πριν από ενάμιση χρόνο και μόλις λίγες ώρες αφότου οι δύο άνδρες είχαν αφιχθεί στο νησί μας, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, ο 24χρονος και ο 29χρονος, ήρθαν στο νησί μας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023, με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά. Μαζί τους είχαν και το αυτοκίνητό τους στο οποίο επιβιβάστηκαν και άρχισαν να κινούνται με κατεύθυνση τη δυτική πλευρά του νησιού μας.


Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ακινητοποίησαν το όχημα με τον 29χρονο και τον 24χρονο και σε ενδελεχή έλεγχο που έκαναν, βρήκαν διαμοιρασμένα και κρυμμένα τα ναρκωτικά στις πόρτες του αυτοκινήτου, μέσα από τις ταπετσαρίες!
Ειδικότερα εντοπίστηκαν:
• Ηρωίνη συνολικού βάρους 2 κιλών και 686 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε πέντε ισοβαρείς συσκευασίες, επιμελώς κρυμμένη στο εσωτερικό του οχήματος.
• Δύο κινητά τηλέφωνα.
• Αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.


Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν.
Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών, ουσιών που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.
Συνοδευόμενοι από τους συνηγόρους τους, κ.κ. Γιώργο Πατρινό και Ιωάννη Καλογριδάκη, οι δύο συλληφθέντες είχαν προσαχθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου για να απολογηθούν.


Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο είχαν επαναλάβει τα όσα προανακριτικά είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς και ειδικότερα, ο 24χρονος δήλωσε, ότι εκείνος έφερε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της μεταφοράς των ναρκωτικών, τονίζοντας ότι ο 29χρονος δεν είχε γνώση επ’ αυτού. Τους ισχυρισμούς αυτούς επανέλαβε και ο 29χρονος.
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και ανακριτή και οι δύο εμπλεκόμενοι είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά