Ελεύθερος 38χρονος που κατείχε 800 ναρκωτικά χάπια

Ελεύθερος 38χρονος  που κατείχε 800 ναρκωτικά χάπια

Ελεύθερος 38χρονος που κατείχε 800 ναρκωτικά χάπια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 561 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος αφήνεται με απόφαση που έλαβε χθες το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ο 38χρονος αλλοδαπός γεωργιανής καταγωγής που είχε εντοπιστεί με 800 ναρκωτικά χάπια, χωρίς συνταγή, στην κατοχή του και βρισκόταν στη φυλακή.

Όπως είναι γνωστό, ο 38χρονος κρίθηκε ένοχος για την υπόθεση αυτή και καταδικάστηκε στις 10 Απριλίου 2024 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου (πρωτοβάθμιο δικαστήριο). Αν και ο Γεωργιανός δεν εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, εντούτοις, η υπόθεσή του εκδικάστηκε κανονικά, κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κατοχή) από δράστη μη τοξικομανή, και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 30.000 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.


Στη συνέχεια καθώς εκκρεμούσε η απόφαση του δικαστηρίου εντοπίστηκε, συνελήφθη και οδηγήθηκε στη φυλακή για να την εκτίσει. Ωστόσο, με αίτηση που κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δια της δικηγόρου του κας Ελένης Αυγενικού, ζητούσε να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό (έφεση). Η αίτησή του εξετάστηκε χθες και το δικαστήριο την έκανε δεκτή.


Η σύλληψη τού 38χρονου είχε γίνει το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 με αφορμή επεισόδιο που είχε σημειωθεί σε βάρος των μικρότερων αδελφών του και για το οποίο η μητέρα του, κάλεσε τους αστυνομικούς ενώ τους παρέδωσε και τα ναρκωτικά χάπια.


Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του συλληφθέντος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και παραπέμφθηκε για τα ναρκωτικά στην ανάκριση (καθώς του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος) και για το επεισόδιο που προκάλεσε στην οικογένειά του, στο αυτόφωρο.

Έτσι στις 24 Αυγούστου 2020 το πρωί, ο 38χρονος συνοδευόμενος από το συνήγορο του κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθεί, όπου και είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε δηλώσει πως τα χάπια τα είχε προμηθευτεί αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση και μάλιστα είχε προσκομίσει και σχετικές ιατρικές συνταγές.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον όρο να εμφανίζεται μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
Σημειώνεται πως για τις λοιπές κατηγορίες που του είχαν ασκηθεί παραπέμφθηκε στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, όπου και δικάστηκε στις 24 Αυγούστου 2020 το μεσημέρι.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε αλλά και τα όσα είχαν ακουστεί κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης, ο 38χρονος το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 πήγε στο σπίτι όπου διέμενε η μητέρα του και τα δύο ανήλικα παιδιά της και εκεί φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον ανήλικο αδελφό του.
Η μητέρα κατήγγειλε το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν τον δράστη, ενώ κατέσχεσαν και τα 800 ναρκωτικά χάπια που είχε ο 38χρονος.


Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο συλληφθείς προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, εξύβριση, ενδοοικογενειακή απειλή και ενδοοικογενειακή βία, κατηγορίες για τις οποίες παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο. Το αυτόφωρο δικαστήριο έκρινε ένοχο για όλες τις πράξεις τον 38χρονο (αν και απολογούμενος, ο ίδιος τις είχε αρνηθεί όπως αυτές του καταλογίζονται) και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 10 ημερών, την οποία ανέστειλε επί τριετία επί τον όρο της μη προσέγγισης στην οικεία που διέμενε η οικογένεια του.

Διαβάστε ακόμη

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε αλλοδαπό για απόπειρα εμπρησμού

Κάθειρξη 50 ετών και πρόστιμο 850.700 ευρώ σε αλλοδαπό διακινητή

Προφυλακίστηκε 28χρονος Ρομά που επιχείρησε να ασελγήσει σε παιδί

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Προφυλακίστηκαν Ουκρανός και Λιβανέζος που προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τους δύο Τούρκους διακινητές

Αστυνομικοί έλεγχοι στα νησιά