Αλέξανδρος Κολιάδης: "Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό!"

Αλέξανδρος Κολιάδης: "Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό!"

Αλέξανδρος Κολιάδης: "Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό!"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 523 ΦΟΡΕΣ

Με αφορμή την πυρκαγιά στην Κω και την κινητοποίηση από πλευράς αρχών και πολιτών, ο δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης, ανήρτησε σχόλιο στην κοινωνική δικτύωση, βάσει και των όσων έζησε η Ρόδος πέρσι...

Αναλυτικά:

"Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Στις μάχες κατά της πυρκαγιάς, κανένας δεν είναι μόνος. Η φωτιά στην Κω θύμισε σε όλους μας τις εφιαλτικές στιγμές που ζήσαμε στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της ετοιμότητας. Η Κως, δυστυχώς, χρειάστηκε να περάσει τη μεγάλη δοκιμασία που περάσαμε κι εμείς στη Ρόδο έναν χρόνο πριν.

Ευτυχώς, δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές χάρις στις συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κω και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, των τοπικών φορέων αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών που προστάτευσαν τις περιουσίες των συμπολιτών τους.

Η κοινωνία των πολιτών επέδειξε για άλλη μια φορά πως μπροστά στον κίνδυνο μπορεί να αυτοοργανωθεί και να κερδίσει την μάχη με τον χρόνο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα και έσπευσαν να βοηθήσουν στην εκκένωση των ξενοδοχείων και στη φιλοξενία των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού και των κατοίκων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η εικόνα σήμερα το πρωί είναι καλύτερη στη γειτονική Κω, παραμένουμε ωστόσο ως οφείλουμε, σε εγρήγορση. Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ρόδου ήδη απέστειλε στην Κω οχήματα και ανθρώπινο δυναμικό ενώ πολλοί εθελοντές από το νησί μας παραμένουν σε επιφυλακή και αισθάνομαι την ανάγκη να τους ευχαριστήσω που για άλλη μια φορά είναι έτοιμοι να μπουν με αυτοθυσία στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στις φλόγες.

Βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Η κατάσταση δεν επιτρέπει κανέναν εφησυχασμό. Η προετοιμασία και η εγρήγορση αλλά και η αλληλεγγύη, είναι τα «όπλα» μας απέναντι στο δύσκολο καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας."

Διαβάστε ακόμη

Απόφαση για επιστροφή χρημάτων εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Ρόδο

Τροχαίο ατύχημα πριν από λίγο στην περιοχή Τραουνού

Έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Γιώργος Νικητιάδης στη Βουλή : Σταματήστε επιτέλους την ακτοπλοϊκή και εμπορική απομόνωση της Νισύρου

Υπ. Παιδείας: 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης

Σκανδαλίδης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Δεν είναι πασαρέλα το ότι κάποιος θέλει να δώσει λύσεις

Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου: "Η φωτιά στην Κω δεν λύγισε τη βαριά "βιομηχανία" του τόπου"