Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Ελεύθερος με όρους ο Πακιστανός που καλλιεργούσε 28 χασισόδενδρα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 529 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του ο 38χρονος από το Πακιστάν, που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε χωριό της Ρόδου να καλλιεργεί φυτεία με 28 δενδρύλλια κάνναβης.

Η σύλληψη του αλλοδαπού έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή της κατοχής και της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, απείθεια και βία κατά υπαλλήλων.

Χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μάριο Μαραβέλια, ο 38χρονος Πακιστανός προσήχθη ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως είναι χρήστης ναρκωτικών και πως ό,τι θα έβγαινε από τα δενδρύλλια θα τα χρησιμοποιούσε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο αλλοδαπός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Υπενθυμίζεται πως, η υπόθεση εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, στο πλαίσιο εφαρμογής υφιστάμενου σχεδίου ενεργειών για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Έτσι, έπειτα από την αξιολόγηση στοιχείων, εντοπίσθηκε πρόσφατα μέσα σε χωράφι σε χωριό της δυτικής πλευράς του νησιού μας, περίκλειστη περιοχή – κρυψώνα, όπου υπήρχε αναπτυγμένη καλλιέργεια κάνναβης, η οποία τέθηκε άμεσα σε διακριτική επιτήρηση.

Το περασμένο Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, το πρωί, ο 38χρονος αλλοδαπός από το Πακιστάν, μετέβη επανειλημμένα στον χώρο της φυτείας, προβαίνοντας σε καλλιεργητικές εργασίες και αποκόπτοντας φυτά κάνναβης, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση.

Ακολούθησε έρευνα στην κατοικία του, η οποία συνορεύει με το αγρόκτημα, όπου εντοπίσθηκαν επιπλέον δενδρύλλια κάνναβης, μέσα σε γλάστρες.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 28 δενδρύλλια, ύψους έως 1,5 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και ένας θρυμματιστής κάνναβης.

Επίσης, διαπιστώθηκε, ότι ο αλλοδαπός είχε εισέλθει και διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.

Διαβάστε ακόμη

Πρόστιμα 30.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε φορτηγά

16χρονος Ρομά κατηγορείται για 4 κλοπές και διαρρήξεις

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Συλλήψεις στα Δωδεκάνησα για διάφορα αδικήματα

Καταγράφεται μείωση στους παθόντες των τροχαίων ατυχημάτων

Μαροκινός ο δράστης που μαχαίρωσε πέντε φορές τον Παλαιστίνιο στο Πυλί

Συνελήφθησαν δέκα επτά αλλοδαποί που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα μέσω αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου

Ακυρώθηκε η διαδικασία για την καταδίκη 61χρονου