Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη

Παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Στις 6 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο πρώην Σανατόριο στην Ελεούσα, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου "Το Χτικιό" της Ίριδας Μαυράκη.

Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία που αναφέρεται στη μνήμη των ανθρώπων που πάλεψαν με τη φυματίωση αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια έκκληση για τη διατήρηση της συλλογικής μνήμης με τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς που καταρρέει.

Η φυματίωση, γνωστή και ως «χτικιό», υπήρξε μια από τις πιο διαδεδομένες και θανατηφόρες ασθένειες του 19ου και αρχών του 20ού αιώνα, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά της στην κοινωνία. Τα σανατόρια, όπως αυτό στην Ελεούσα, αποτέλεσαν καταφύγιο για τους πάσχοντες, αλλά και σύμβολο μιας εποχής αγώνα και απομόνωσης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο συγγραφέας Κώστας Σκανδαλίδης και ο νομικός Χρίστος Μαλιαράκης, πρόεδρος του RICHeS. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Παναγιώτης Τσακίρης.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί μουσικά από την Ίριδα Μαυράκη, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια συνοδευόμενη από τους μουσικούς Γιώργο Πούλο (μπουζούκι), Ιωάννα Καζαντζίδη (βιολοντσέλο) και Χρήστο Ανθούλα (κιθάρα).

Αυτή η εκδήλωση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να θυμηθούμε και να τιμήσουμε εκείνους που αγωνίστηκαν ενάντια στη φυματίωση, καθώς και να αναλογιστούμε τη σημασία της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Διαβάστε ακόμη

«Της Λύρας η Φωνή» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου «Τερψιχόρη»

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Οι Χαΐνηδες σήμερα στη Ρόδο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου

Το 1ο Φεστιβάλ Τακακιού 14 Ιουλίου στην Παστίδα

Εκδήλωση για το εταιρικό δίκαιο στις επιχειρήσεις τουρισμού