Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Ροδίτισσα αγιογράφος θα συμμετάσχει σε διεθνή έκθεση στη Νέα Υόρκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2217 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ροδίτισσας αγιογράφου, Γεωργίας Κουρή, στον Διεθνή Διαγωνισμό Τέχνης στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, με τον έργο της με τίτλο «Η Παναγιά Τσαμπίκα της Ρόδου». Η συμμέτοχη της Γεωργίας Κουρή θα είναι σε ψηφιακή μορφή.

Οι πρώτοι 25 καλλιτέχνες που θα διακριθούν στον ανωτέρω διαγωνισμό, θα μπουν στην ομάδα “Top Selection”, που σημειωτέον, είναι ένα πολύ σημαντικό δίκτυο επαγγελματιών της τέχνης. Μάλιστα, θα δημοσιευθούν στη γνωστή εφημερίδα της Νέας Υόρκης “la Repubblica”.

Η Έκθεση
Η καλλιτέχνιδα καλεί τους Ροδίτες της Νέας Υόρκης αλλά και τους Έλληνες στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, να παρευρεθούν στην Έκθεση, που θα γίνει στην Γκαλερί Οne Art Space στη διεύθυνση (23 Warren Street-level-Gallery 1. New York, 10007). Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί το διάστημα από 29 Ιούλιου έως 4 Αύγουστου. Η παρουσία και η στήριξη του κόσμου θα τιμήσει ιδιαίτερα την καλλιτέχνιδα.

Το δημιούργημα της κας Κουρή, με τίτλο «Η Παναγιά Τσαμπίκα της Ρόδου» είναι το πρώτο έργο που έχει φιλοτεχνήσει σε καμβά. Επέλεξε να το εκθέσει, όπως αναφέρει, για να τιμήσει την Παναγιά αλλά και το νησί της, τη Ρόδο.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα
Η αγιογράφος, Γεωργία Κουρή, είναι γεννημένη στη Νέα Υόρκη, από Έλληνες γονείς. Η ίδια, μεγάλωσε και κατοικεί στη Ρόδο από τα δεκατρία της χρόνια. Ξεκίνησε μαθήματα αγιογραφίας για πρώτη φορά το 2008. Έχει πάρει μέρος σε αρκετές εκθέσεις. Έχει διδαχθεί τις αρχές της Κρητικής Σχολής της αγιογραφίας, καθώς και τη Βυζαντινή Παραδοσιακή Τέχνη, με τη χρήση της αυγοτέμπερας. Επίσης, έχει αποκτήσει δύο πιστοποιητικά.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει μαθήματα αγιογραφίας, με την αξιότατη αγιογράφο, Αρχοντία Καρακώστα. Τα έργα της καλλιτέχνιδος υπάρχουν στο Instagram, και συγκεκριμένα στη σελίδα “Georgias handmade iconography”.

Διαβάστε ακόμη

Από το Στρασβούργο στη Ρόδο

Η θεατρική παράσταση "Ψιλό Γαζί" στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

«Της Λύρας η Φωνή» ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι από τον Λαογραφικό Σύλλογο Καλυθιών Ρόδου «Τερψιχόρη»

Η θεατρική παράσταση "Ο Οδυσσέας στο νησί της Καλυψώς" περιοδεύει σ' όλη τη Ρόδο!

Ξεκίνησε χθες το Διεθνές Φόρουμ Πιάνου και το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Οι Χαΐνηδες σήμερα στη Ρόδο

Το Σάββατο 6 Ιουλίου η Γιορτή Γεωργού και Κτηνοτρόφου στη Μονόλιθο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φαρμακευτικό Συνέδριο Νήσων Αιγαίου