Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 531 ΦΟΡΕΣ

Αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση η ψηφιακή κάρτα εργασίας να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το υπουργείο Εργασίας, το οποίο επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, το πρωί.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τολμηρή μεταρρύθμιση την ψηφιακή κάρτα εργασίας, επισημαίνοντας ότι σκοπός είναι να καταγράφεται και να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας.

Όπως ανέφερε, παρουσιάζονται κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή, ωστόσο επεσήμανε ότι τα οφέλη για τους εργαζομένους είναι ήδη αισθητά, μέσω της καταγραφής των υπερωριών.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία στον κοινωνικό διάλογο», με στόχο την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων, ενώ σημείωσε ότι τα τελευταία πέντε χρόνια έχει γίνει σημαντική δουλειά στο υπουργείο Εργασίας, κάτι που όπως είπε, αποτυπώνεται στη μείωση της ανεργίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.

Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός

Για τον κατώτατο μισθό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η δέσμευση είναι να φτάσει τα 950 στο τέλος της τετραετίας.

Έκανε επίσης ειδική μνεία στην ανάγκη «να κάνουμε μεγάλες προσπάθειες να βελτιώσουμε τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας γυναικών, νέων, ατόμων με αναπηρία και συνταξιούχων».

Μίλησε, δε, για ανάγκη πρόσθετων εργαλείων σε ό,τι αφορά συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και επεσήμανε ότι δίνεται πολύ μεγάλη σημασία στις ενεργητικές πολιτικές για την απασχόληση.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους από εξωτερικό, είπε ότι είναι λύση ανάγκης, απαραίτητη όμως για συγκεκριμένους κλάδους. Επεσήμανε, δε, ότι πρέπει να διεκπεραιώνεται με ταχύτητα για να μην υπάρχουν κενά στον πρωτογενή τομέα και τις κατασκευές.

Έκτακτη ενίσχυση σε συνταξιούχους

Ως προς την κοινωνική ασφάλιση, είπε ότι έχει λυθεί σε μεγάλο βαθμός το ζήτημα του χρόνου απονομής των συντάξεων.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση των συνταξιούχων που δεν είδαν αύξηση στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς.

Όπως τόνισε, αυτή η έκτακτη ενίσχυση προέρχεται από την έκτακτη φορολόγηση των υψηλών κερδών των διυλιστηρίων. Μίλησε, δε, για μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης, το οποίο στηρίζει την κοινωνική συνοχή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε ακόμη

«Κλείνει το σχολείο»: Κυκλοφορία νέου σινγκλ

Συμβαίνει τώρα - Ρόδος: Εντοπίστηκε οβίδα στην παραλία της Ιαλυσού

Γιώργος Νικητιάδης: «Το λάθος της σοσιαλδημοκρατίας είναι ότι έβαλε πολύ νερό στο κρασί της»

Οι μαθητές του 4ου ΓΕ.Λ. διέπρεψαν και φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρόσληψη νοσηλεύτριας στη Χάλκη

Γιώργος Νικητιάδης : «Γιατί άργησε η Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάινερ;»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι χειροπιαστές οι ενέργειες της κυβέρνησης με στόχο να συγκλίνουν τα νησιά μας προς την αειφορία»

Πρωτόγνωρη η κατάσταση με τη φωτιά αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων Κω