Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Πακιστανός για τον εμπρησμό

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Πακιστανός για τον εμπρησμό

Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο Πακιστανός για τον εμπρησμό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1093 ΦΟΡΕΣ

Πλαστό δελτίο ασύλου επέδειξε στους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, όταν πήγαν να τον συλλάβουν, μετά από καταγγελία σε βάρος του, ο 28χρονος Πακιστανός που κρατείται για να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή Ρόδου για απόπειρα εμπρησμού, στην περιοχή των Κολυμπίων.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την αστυνομία και πλέον, ο 28χρονος αλλοδαπός να αντιμετωπίζει και την κατηγορία της πλαστογραφίας.

Συγκεκριμένα, προχθές το μεσημέρι, σχηματίστηκε η δικογραφία σύλληψης του 28χρονου Πακιστανού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, διότι, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας εμπρησμού από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.

Η σύλληψη τού κατηγορούμενου έγινε στις 2 Ιουλίου 2024, από προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος αλλοδαπός, μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, εντοπίστηκε στις 11 το πρωί στις 2 Ιουλίου, σε κεντρικό δρόμο, κοντά στα Κολύμπια, επί της Ρόδου-Λίνδου, να φέρεται να επιχειρεί να βάλει φωτιά.

Άμεσα συνελήφθη, κρατήθηκε και σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, με την οποία προχθές προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα εμπρησμού και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 28χρονος Πακιστανός ζήτησε και πήρε προθεσμία για σήμερα, οπότε και θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Νικήτα Μπόλκα, για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο κατηγορούμενος για απόπειρα εμπρησμού

Σε τρία χρόνια και τρεις μήνες καταδικάστηκε 35χρονος τσαντάκιας

Αθωώθηκε Καλύμνιος για διακίνηση ναρκωτικών