Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι  που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Προφυλακίστηκαν δύο Τούρκοι που μετέφεραν 30 μετανάστες με ιστιοφόρο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 471 ΦΟΡΕΣ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν χθες μετά τις απολογίες τους, οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν να μεταφέρουν από τα γειτονικά παράλια με ιστιοφόρο σκάφος, 30 άτομα, στη Λίνδο της Ρόδου.

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 34 και 28 ετών αντίστοιχα, κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τον συνήγορό τους κ. Δημήτρη Βερβέρη, προσήχθησαν διαδοχικά ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και της αρμοδίου Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, τόσο ο 34χρονος όσο και ο 28χρονος, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στις 29 Ιουνίου 2024 λίγο πριν τις δέκα το βράδυ, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίνδου για την ύπαρξη ύποπτου ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους στον όρμο της Λίνδου. Αμέσως τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και με τη συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, εντόπισαν έναν 34χρονο αλλοδαπό να έχει επιβιβαστεί σε βοηθητική βάρκα και να ετοιμάζεται να μεταφέρει άλλα άτομα στη στεριά.

Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Λίνδου όπου διαπιστώθηκε, ότι στο σκάφος επέβαιναν 30 αλλοδαποί (18 άνδρες, 6, γυναίκες και 6 ανήλικοι) καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί, τουρκικής καταγωγής διακινητές τους, ηλικίας 34 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.

Οι δύο Τούρκοι διακινητές προσήχθησαν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου και αφού τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για κλοπή και πλαστογραφία στην Κω

Κινητοποίηση του Λιμενικού για διάσωση 4 Ιρλανδών που το σκάφος τους αναποδογύρισε σε θαλάσσια περιοχή της Ρόδου

Αποτελέσματα αστυνομικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου το διάστημα από 1 έως 7 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη 18χρονος για ληστεία

Κάθειρξη 38,5 ετών σε αλλοδαπό για τη μεταφορά μεταναστών στην Κω

Στο εδώλιο ιδιοκτήτης καταλύματος για τη φιλοξενία 90 μεταναστών

Δικάζεται ιδιοκτήτης ξενοδοχείου για τη διαμονή 84 μεταναστών

Στον ανακριτή 31χρονος αλλοδαπός για απόπειρα ανθρωποκτονίας