Έντονες αντιδράσεις για το υβριδικό πάρκο στη Ρόδο

Έντονες αντιδράσεις για το υβριδικό πάρκο στη Ρόδο

Έντονες αντιδράσεις για το υβριδικό πάρκο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2941 ΦΟΡΕΣ

Αίσθηση προκάλεσε το δημοσίευμα σχετικά με τη δρομολόγηση της υλοποίησης του έργου του Υβριδικού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΥΣΠΗΕ) της EDF Renewables Hellas στη Ρόδο, όπως προκύπτει από πρόσφατη Απόφαση του υπουργείου Ενέργειας.

Ειδικότερα, με Απόφαση του γ.γ. Δασών εγκρίθηκε η μελέτη για «Νέα διάνοιξη οδοποιίας και διαπλάτυνση υφιστάμενης οδοποιίας για τον υβριδικό σταθμό ισχύος 32MW αιολικό – 15MW συσσωρευτές στη θέση «Πελεκάνος», για την εξυπηρέτηση του ΥΣΠΗΕ της εταιρείας Αιολική Λίρα Μ.Α.Ε.

Το θέμα αυτό τέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής από το μέλος της μείζονος κ. Τηλέμαχο Καμπούρη ο οποίος ζήτησε ενημέρωση από τον δήμαρχο, κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και τα υπόλοιπα μέλη της δημοτικής αρχής στην Επιτροπή.

Όπως είπε, το θέμα αυτό έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία και θα πρέπει να ενημερωθούν.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος είπε, ότι θέλουν να έχουν μία πλήρη εικόνα και επίσημη ενημέρωση και διεμήνυσε: «…Και βεβαίως θα είμαστε και πρώτοι εμείς μαζί με τους πολίτες που και θα αντιδράσουμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνει κάτι που μπορεί να δείξει ότι όλο αυτό που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι, ότι υπήρχε μία δεύτερη σκέψη. Ξεκάθαρο αυτό και θα είμαστε εκεί».

Με αφορμή «το κόκκινο τρενάκι»
Κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο δήμαρχος θέλησε πει, ότι είναι σημαντική η συζήτηση που γίνεται και εξέφρασε την ικανοποίησή του για «αυτού του είδους την αντιπολίτευση» αφήνοντας αιχμές για ανάρτηση σχετικά με το κόκκινο τρενάκι που θα λειτουργήσει. Όπως είπε, δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθεί, μιας και κόστισε πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ αλλά και αν μπορεί να κυκλοφορεί από το χάος που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

«Ωραίο το κόκκινο τρενάκι, καλοτάξιδο και καλορίζικο αλλά το πού και με ποιο τρόπο θα λειτουργεί, δεν θα είναι εις βάρος των πολιτών, της κυκλοφορίας, της κίνησης για να πούμε ότι, ως δήμος εισπράξαμε κάποιο έσοδο. Πρέπει να φροντίσουμε λοιπόν την κυκλοφοριακή ρύθμιση, πρέπει να φροντίσουμε να κάνουμε τις σωστές μελέτες, να μελετήσουμε πολύ σωστά το πού θα κινούνται και τα ανοιχτά διώροφα λεωφορεία, πού θα σταματάνε. Το ίδιο ακριβώς πράγμα με το τρενάκι γιατί αρκετά ταλαιπωρείται ο κόσμος…».

Διαβάστε ακόμη

Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων προς τα νησία μας

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Δημοτική Επιτροπή Ρόδου

Συντάξεις Αυγούστου 2024: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Στο φως οι «αθέατοι θησαυροί» από το Αρχαιολογικό της Ρόδου - Από το 500-550 π.Χ.

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις των καταστημάτων στη Ρόδο

Έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Πογιατζής, σύμβουλος Μαθηματικών κατά το παρελθόν στα Δωδεκάνησα

Σύσκεψη στον δήμο με τους φορείς για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Δεν υπάρχει θέμα στα νησιά μας με απλήρωτους λογαριασμούς από ΕΣΠΑ