Nintendo: Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα

Nintendo: Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα

Nintendo: Αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 374 ΦΟΡΕΣ

Η ιαπωνική εταιρία Nintendo ανακοίνωσε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο εξάμηνο του οικονομικού της έτους που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που θορύβησε τα υψηλόβαθμα στελέχη της.

Η ιαπωνική εταιρία Nintendo ανακοίνωσε αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο εξάμηνο του οικονομικού της έτους που ολοκληρώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, κάτι που θορύβησε τα υψηλόβαθμα στελέχη της. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα επίσημα στοιχεία, τα καθαρά έσοδα της εταιρίας του Κιότο σημείωσαν έλλειμμα της τάξης των 24.5 εκατομμυρίων, την ώρα που στην περσινή χρήση οι υψηλές πωλήσεις συστημάτων και λογισμικού είχε αποφέρει κέρδη 854.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι πωλήσεις του Nintendo DS έφτασαν στην τελευταία περίοδο τα 6.69 εκατομμύρια τεμάχια (σε σχέση με τα 11.7 του 2009), ενώ και οι αριθμοί του software μειώθηκαν από τα 71.2 στα 54.8 εκατομμύρια αντίτυπα. Αντίστοιχη πτώση σημειώθηκε και στο Wii, το οποίο κατάφερε να πουλήσει 4.97 εκατομμύρια συστήματα (αντί των 5.75 του 2009) και 65.2 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών (αντί των 76.2 εκατομμυρίων της περσινής σεζόν). Η ιαπωνική εταιρία μπορεί να μη βγάζει προς τα έξω την ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλούν αυτοί οι αριθμοί, ωστόσο είναι εμφανές πως βασίζει πάρα πολλά στην κυκλοφορία του νέου φορητού συστήματος Nintendo 3DS.

Διαβάστε ακόμη

Συσκευή «φοριέται» σε φρούτα και λαχανικά και μετράει τα φυτοφάρμακα

Στη Ρόδο το πιο διάσημο Al robot, Sophia - Έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Κυβερνοέγκλημα: Με μειωμένες άμυνες η Ελλάδα – Στo top-10 παγκοσμίως

Euclid: Πρώτες εικόνες του τηλεσκοπίου που θα ερευνήσει το σκοτεινό Σύμπαν

Ασφαλής διάγνωση μέσω τεχνητής νοημοσύνης από τον Δωδεκανήσιο καθηγητή Νίκο Παραγιό

Τρία έργα, τρεις διακρίσεις από το τμήμα Ρομποτικής του Ιδρύματος Σταματίου

ΓΕΡΜΑΝΟΣ “G Click & Collect”: Παραγγέλνεις online και παραλαμβάνεις άμεσα από κατάστημα

Μαθήτριες από τη Χάλκη κέρδισαν τη 2η θέση στον Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone