Τη Δευτέρα οι βάσεις εισαγωγής

Τη Δευτέρα οι βάσεις εισαγωγής

Τη Δευτέρα οι βάσεις εισαγωγής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 376 ΦΟΡΕΣ

Σε λίγη ώρα πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει θεαματική πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι πολυτεχνικές ή οι ιατρικέ

Στις 8 το πρωί, της Δευτέρας (29/8) πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από τα πρώτα στοιχεία, προκύπτει θεαματική πτώση βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία, ακόμη και σε υψηλόβαθμες σχολές, όπως οι πολυτεχνικές ή οι ιατρικές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν από το πρωί, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου στη διεύθυνση http://results.minedu.gov.gr/, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (επώνυμο - όνομα - πατρώνυμο - μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις διευθύνσεις και τα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Φέτος θα υπάρχουν οι βάσεις εισαγωγής για το μεγαλύτερο μέρος των υποψηφίων , (90%), αλλά και για μία από τις ειδικές κατηγορίες, δηλαδή τέκνα τριτέκνων, πολυτέκνων οικογενειών κλπ. Γι' αυτό οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν "διαβάζουν" τις βάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί συμβουλεύουν να τυπώσουν από το διαδίκτυο το μηχανογραφικό τους, όπως το υπέβαλαν για να είναι πιο εύκολο το "διάβασμα" των βάσεων.

Όλες οι ενδείξεις πάντως, συγκλίνουν στο ότι θα παρατηρηθεί γενική πτώση των βάσεων ακόμη και σε υψηλόβαθμες, περιζήτητες σχολές.

Μία από τις αιτίες είναι ότι φέτος τα θέματα ήταν πολύ δύσκολα , οι επιδόσεις των υποψηφίων χαμηλότερες και ο αριθμός των αριστούχων μικρότερος από άλλες χρονιές. Η φετινή μείωση των αριστούχων (6.178 έναντι 10.571 πέρσι και 10.688 πρόπερσι) συμβάλει στην πτώση των βάσεων, ακόμη και στις ιατρικές σχολές.

Οι αριστούχοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης είναι φέτος 1.009 λιγότεροι από πέρσι, οι αριστούχοι της Θετικής Κατεύθυνσης είναι 1.630 λιγότεροι, και οι αριστούχοι της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης 2 είναι φέτος 1.683 λιγότεροι.

Διαβάστε ακόμη

Σδούκου: Κονδύλια 3,6 δισ. για τα ελληνικά νησιά

Ξεκινά ο επανυπολογισμός των αντικειμενικών αξιών σε 12 Δήμους της χώρας

Γ. Νικητιάδης: «Γιατί άργησε η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Δ. Παπαστεργίου: Την άλλη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εργασιακά προβλήματα στον τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επέκταση σε τουρισμό και εστίαση προανήγγειλε η Κεραμέως

Gov.gr: Άδειες γάμου, βάπτισης και πιστοποιητικά διαζυγίου με ένα (ευλογημένο) κλικ

Σε ποιες περιοχές της Δωδεκανήσου βάζει φρένο στα Airbnb το χωροταξικό