Ιδιαίτερα χαμηλές σε ορισμένες Σχολές οι βάσεις εισαγωγής

Ιδιαίτερα χαμηλές σε ορισμένες Σχολές οι βάσεις εισαγωγής

Ιδιαίτερα χαμηλές σε ορισμένες Σχολές οι βάσεις εισαγωγής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 452 ΦΟΡΕΣ

Οι βαθμολογικές βάσεις των Σχολών που ανακοινώθηκαν σήμερα, εκτός από τη μεγάλη πτώση έκρυβαν κι άλλες εκπλήξεις, όπως η ανακοίνωση της εισαγωγής των υποψηφίων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (με αισθητά χαμηλές βαθμολογίες) την ίδια ημέρα με αυτούς που

Οι βαθμολογικές βάσεις των Σχολών που ανακοινώθηκαν σήμερα, εκτός από τη μεγάλη πτώση έκρυβαν κι άλλες εκπλήξεις, όπως η ανακοίνωση της εισαγωγής των υποψηφίων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες (με αισθητά χαμηλές βαθμολογίες) την ίδια ημέρα με αυτούς που εισάγονται με την γενική σειρά και αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων και εισακτέων.

Θυμίζουμε επίσης ότι φέτος δοκιμάζεται το σύστημα κατάργησης των μετεγγραφών.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις χαμηλότερες βαθμολογίες με τις οποίες εισήχθησαν, ακόμη και σε περιζήτητες σχολές όπου οι βάσεις είναι υψηλές, υποψήφιοι που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, τρίτεκνων, πολύτεκνων, κλπ.

Στη Φιλολογία Αθήνας, όπου η βάση στη γενική σειρά ήταν 17,5, στην κατηγορία των πολυτέκνων η βάση είναι 2,04. Στο Μαθηματικό Αθήνας, όπου η βάση της γενικής σειράς είναι 15,8, στην κατηγορία πολυτέκνων είναι 3,1.

Στη σχολή Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Πολυτεχνείου η βάση στη γενική σειρά είναι 18,95 και στους πολυτέκνους 4,6.

Στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού Παντείου, η βάση γενικής σειράς είναι 16,27 ενώ στους πολύτεκνους εισήχθη υποψήφιος με βαθμολογία 2,9. Στο Φυσικό Θεσσαλονίκης η βάση της γενικής σειράς είναι 15,75 και των πολυτέκνων 5,08. Στο Γεωπονικό Θεσσαλονίκης η βάση της γενικής σειράς είναι 14,5 και των πολυτέκνων 2,8.

Στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Ε.Μ.Πολυτεχνείου στη γενική σειρά η βάση είναι 18,4 και στους πολύτεκνους 11,7 και τέλος στους Χημικούς Μηχανικούς ΕΜΠ η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6 και των πολυτέκνων 9,7.

Διαβάστε ακόμη

Σδούκου: Κονδύλια 3,6 δισ. για τα ελληνικά νησιά

Ξεκινά ο επανυπολογισμός των αντικειμενικών αξιών σε 12 Δήμους της χώρας

Γ. Νικητιάδης: «Γιατί άργησε η κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την απάντηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;»

Δ. Παπαστεργίου: Την άλλη εβδομάδα το Προεδρικό Διάταγμα για τον Προσωπικό Αριθμό

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Εργασιακά προβλήματα στον τομέα Επισιτισμού-Τουρισμού

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Επέκταση σε τουρισμό και εστίαση προανήγγειλε η Κεραμέως

Gov.gr: Άδειες γάμου, βάπτισης και πιστοποιητικά διαζυγίου με ένα (ευλογημένο) κλικ

Σε ποιες περιοχές της Δωδεκανήσου βάζει φρένο στα Airbnb το χωροταξικό