Ο «αδιαφανής» ρόλος των hedge funds

Ο «αδιαφανής» ρόλος των hedge funds

Ο «αδιαφανής» ρόλος των hedge funds

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 284 ΦΟΡΕΣ

Στη διακοπή των διαπραγματεύσεων του PSI μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών, οι οποίες αναμένεται να ξαναρχίσουν εντός της εβδομάδας, αναφέρονται δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, όπου υπογραμμίζεται ο «αδιαφανής» ρόλος που διαδραματί

Στη διακοπή των διαπραγματεύσεων του PSI μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών, οι οποίες αναμένεται να ξαναρχίσουν εντός της εβδομάδας, αναφέρονται δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου, όπου υπογραμμίζεται ο «αδιαφανής» ρόλος που διαδραματίζουν τα hedge funds.

«Το χωρίς ρίσκο στοίχημα των hedge funds» τιτλοφορεί το σχετικό άρθρο της η οικονομική «La Tribune», η οποία αναφέρεται στο πόσο επηρεάζονται οι διαπραγματεύσεις από τα κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια.

Υπογραμμίζει ότι στην Ελλάδα η κατάσταση περιπλέκεται, αφού η Αθήνα και οι πιστωτές της δεν καταφέρνουν να συμφωνήσουν.

Με τίτλο «Το χρέος στην καρδιά της ελληνικής εβδομάδας», η εφημερίδα «Liberation» αναφέρει ότι τη στιγμή που οι διαπραγματεύσεις με τον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε νεκρό σημείο, η τρόικα φθάνει στην Αθήνα.

«Τα κερδοσκοπικά κεφάλαια ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως ο χρόνος πιέζει: εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως τα μέσα Φεβρουαρίου, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα ομόλογα αξίας 14,5 δισ. ευρώ τα οποία λήγουν στις 20 Μαρτίου», υπογραμμίζει η «Liberation».

«Μπλοκάρισμα στην Αθήνα σχετικά με τη μείωση του χρέους», τιτλοφορεί το δικό της άρθρο η «La Croix», η οποία μεταφέρει δηλώσεις τραπεζίτη από την Αθήνα ο οποίος εξηγεί τα προβλήματα που προκαλούν τα επενδυτικά κεφάλαια.

«Ορισμένα εξ αυτών», λέει, «κάνουν τα πάντα για να γλιτώσουν το "κούρεμα" που γίνεται σε εθελοντική βάση και να αφήσουν τους άλλους επενδυτές να επωμιστούν τις απώλειες».

Και προσθέτει: «ʼλλοι αγοράζουν ελληνικούς τίτλους στη δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλές τιμές (έως και μόνο στο 20% της ονομαστικής τους αξίας) για να συμμετάσχουν εν συνεχεία στο πρόγραμμα απομείωσης κατά 50% και να εισπράξουν ένα κεφαλαιακό κέρδος. ʼλλοι, τέλος, περιμένουν μία επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα πυροδοτούσε την πληρωμή των ασφαλίστρων κινδύνου, των περίφημων CDS».

Διαβάστε:

"Κούρεμα" για γερά νεύρα Φόβοι για το τέλος του ευρώ "Η Ελλάδα είναι μεγαλύτερος κίνδυνος από τις υποβαθμίσεις" Σόιμπλε: "Να μην κινδυνεύσει το κούρεμα από τα υψηλά επιτόκια" Παρέμβαση Μέρκελ - Σαρκοζί στο PSI προτίθενται να ζητήσουν οι ιδιώτες

Διαβάστε ακόμη

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο-«σκούπα» που έρχεται το φθινόπωρο

Συνταξιούχοι: Νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όσους δεν πήραν αύξηση

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τεράστιο εργαλείο για την πράσινη μετάβαση στα νησιά το Ταμείο Απανθρακοποίησης

Δημογραφικό: «Ταφόπλακα» για την πτώση της ανεργίας κάτω του 10%

Συντάξεις: Διπλά αναδρομικά μέσα στο καλοκαίρι

ΤτΕ:«Σήκωσαν» καταθέσεις 274 εκατ. τα νοικοκυριά τον Μάιο

ΚΕΦΙΜ: Δουλεύουμε σχεδόν τον μισό χρόνο για να πληρώνουμε φόρους και εισφορές

Βουνό τα ληξιπρόθεσμα-«Κοκκίνισαν» 1 εκατ. οφειλέτες σ’ ένα μήνα