Παραλύουν τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου λόγω απεργιών

Παραλύουν τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου λόγω απεργιών

Παραλύουν τα αεροδρόμια Λάρνακας-Πάφου λόγω απεργιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 205 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 10.000 περίπου επιβάτες και 80 πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και από και προς αεροδρόμια άλλων χωρών, αναμένεται να επηρεαστούν από τις εργατικές κινητοποιήσεις, στις οποίες κατέρχονται οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Συνολικά 10.000 περίπου επιβάτες και 80 πτήσεις, από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου και από και προς αεροδρόμια άλλων χωρών, αναμένεται να επηρεαστούν από τις εργατικές κινητοποιήσεις, στις οποίες κατέρχονται οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι οι Αρχές και των δύο διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν την επίσημη ειδοποίηση - ΝΟΤΑΜ σύμφωνα με την οποία οι Πύργοι Ελέγχου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν αεροπορικές κινήσεις λόγω εργατικών κινητοποιήσεων, την Τετάρτη, την ερχόμενη Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 η ώρα το απόγευμα.

Πρόσθεσε ότι «με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, από τις νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αναμένεται να επηρεαστούν μόνο για την Τετάρτη συνολικά 36 πτήσεις και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου, δηλαδή 18 αφίξεις και 18 αναχωρήσεις. Από αυτές, οι 22 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 14 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου» είπε.

«Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Δευτέρας» συνέχισε «αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 24 πτήσεις και στα δυο αεροδρόμια της Κύπρου, 11 αναχωρήσεις και 13 αφίξεις. Από τις πτήσεις αυτές οι 15 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 9 το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου».

Ανέφερε ακόμα ότι από τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης αναμένεται να επηρεαστούν συνολικά 20 πτήσεις και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου, δηλαδή 9 αναχωρήσεις και 11 αφίξεις. Από αυτές οι 14 αφορούν το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και οι υπόλοιπες 6 το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

Ο κ. Ασπρής είπε ακόμα ότι «τόσο οι αερογραμμές όσο και οι αρχές των δυο αεροδρομίων έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προλάβουν να επαναπρογραμματίσουν όλες αυτές τις πτήσεις και να μειώσουν στο ελάχιστο την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού».

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης