Κίνα: Λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω... νέφους

Κίνα: Λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω... νέφους

Κίνα: Λιγότερα πυροτεχνήματα λόγω... νέφους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ

Έκκληση προς τους κατοίκους της πόλης έκαναν οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας να χρησιμοποιήσουν λιγότερα πυροτεχνήματα κατά τον φετινό εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους, καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Έκκληση προς τους κατοίκους της πόλης έκαναν οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας να χρησιμοποιήσουν λιγότερα πυροτεχνήματα κατά τον φετινό εορτασμό του κινεζικού Νέου Έτους, καθώς το Πεκίνο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οι αρχές προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν.

Η ποιότητα του αέρα στο Πεκίνο παραμένει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες σε επίπεδα ανώτερα του "επικίνδυνου" και "πολύ ανθυγιεινού", παρότι οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν σήμερα βελτίωσαν την κατάσταση.

Το Κινεζικό Νέο Έτος, το οποίο ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου, εορτάζεται παραδοσιακά με την ρίψη πυροτεχνημάτων, κάτι που θεωρείται ότι φέρνει καλή τύχη για τον καινούργιο χρόνο. Οι εορτασμοί μετατρέπουν τις πόλεις σχεδόν σε πολεμικές ζώνες και επί ώρες ένας πυκνός μαύρος καπνός καλύπτει τον ουρανό τους.

"Για να βελτιώσετε την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσετε ένα καλό περιβάλλον για εσάς και τα μέλη της οικογένειάς σας, παρακαλείστε να χρησιμοποιήσετε λιγότερα ή καθόλου πυροτεχνήματα, ώστε να μειωθούν οι εκπομπές των ρυπογόνων ουσιών", ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα επικαλούμενο ανώνυμο αξιωματούχο από την Υπηρεσία Πυροτεχνημάτων και Κροτίδων του Πεκίνου.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ο αριθμός των καταστημάτων που έλαβαν άδεια να πουλάνε πυροτεχνήματα μειώθηκε από 1.429 σε 1.337.
var switchTo5x=true; stLight.options({publisher: "a62b7025-1c15-422d-b317-4315738b6bb8"});

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης