Πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών σε Ρόδο και Σύμη

Πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών σε Ρόδο και Σύμη

Πλωτά καραβάνια λαθρομεταναστών σε Ρόδο και Σύμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 854 ΦΟΡΕΣ

Μαζική αποβίβαση παράνομων μεταναστών είχαμε στο νησί της Ρόδου όπου εντοπίστηκαν 57 άτομα στην Κατταβιά και άλλα τρία στην Ιαλυσό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ήταν περίπου στις 9 προχθές το βράδυ όταν κάτοικοι της Κατταβιάς εντόπισαν να κινείται σημαντικός αριθμός παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους. Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία αλλά και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Οι αστυνομικοί άρχισαν να διενεργούν ελέγχους καταφέρνοντας έτσι να εντοπίσουν και να συλλάβουν συνολικά 54 μη νόμιμους μετανάστες και συγκεκριμένα 37 άνδρες εκ των οποίων 30 Σύριοι, 5 Αφγανοί, 1 Πακιστανός και 1 Κούρδος, 7 γυναίκες υπήκοοι Συρίας και 10 ανήλικα παιδιά υπήκοοι Συρίας (8 αγόρια και 2 κορίτσια) για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λαθρομετανάστες, μεταφέρθηκαν στη χώρα μας από τα απέναντι τουρκικά παράλια, με τη βοήθεια του κυκλώματος που επί χρόνια ολόκληρα εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, θησαυρίζοντας στην κυριολεξία.

Όπως οι ίδιοι οι παράνομοι μετανάστες φέρονται να δήλωσαν στους αστυνομικούς το ταξίδι τους ξεκίνησε από τη Σμύρνη με δύο ταχύπλοα σκάφη που χειρίζονταν αλλοδαποί και οι οποίοι μόλις τους αποβίβασαν στην στεριά επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια.

Δύο πλωτά σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου «χτένισαν» την θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό των διακινητών και των σκαφών τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ χθες το πρωί αστυνομικοί εντόπισαν στην περιοχή της Κατταβιάς άλλους τρεις άνδρες από το Αφγανιστάν οι οποίοι είχαν έρθει με τον ίδιο τρόπο στην περιοχή μας.

Τέλος χθες τα ξημερώματα συνελήφθησαν στην Ιαλυσό Ρόδου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού τρεις άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.

Τους παράνομους μετανάστες συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού οι οποίες διενεργούν και τη σχετική προανάκριση.

Άλλοι 20 λαθρομετανάστες σε Σύμη και Κω
Αφίξεις παράνομων μεταναστών όμως είχαμε και στην Σύμη αλλά και στην Κω όπου συνολικά συνελήφθησαν 20 άτομα.

Πιο συγκεκριμένα, προχθές το πρωί ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου μέσω του αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης (112) ότι υπάρχουν αρκετοί λαθρομετανάστες (άγνωστος αριθμός) οι οποίοι και χρειάζονται βοήθεια.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί και ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κω για συνδρομή στην έρευνα. Στο πλαίσιο συντονισμένων αναζητήσεων εντοπίστηκαν στην περιοχή Εμπορείο από αστυνομικούς 5 άντρες υπήκοοι Συρίας προερχόμενοι από τα τουρκικά παράλια και από προσωπικό του Λιμεναρχείου άλλοι 7 υπήκοοι Συρίας (5 άνδρες και 2 γυναίκες) στη μη προσβάσιμη περιοχή Συκάτη, για τους οποίους έλαβε χώρα επιχείρηση διάσωσής και μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου. Από τους λαθρομετανάστες δυο άνδρες διαπιστώθηκε ότι ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο Γ.Ν. Καλύμνου.

Επίσης προχθές το πρωί συνελήφθησαν στη Σύμη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σύμης οκτώ άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια.
Και για τις δύο υποθέσεις διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Μεγαλύτερα υδροφόρα πλοία ζητά από τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος Σύμης

Μονάδα αφαλάτωσης στη Σύμη

10.600 κιλά πλαστικού συλλέχθηκαν από τη θάλασσα της Σύμης

Μάικλ Μόσλεϊ: Το «ευχαριστώ» της γυναίκας του παρουσιαστή που πέθανε στη Σύμη

Η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ Ρουκουνιώτη στη Σύμη, χαρακτηριστικό παράδειγμα οχυρωμένου μοναστηριακού συγκροτήματος της περιόδου της ιπποτοκρατίας

Συνελήφθη ο κυβερνήτης σκάφους που μετέφερε μετανάστες στη Σύμη

Η ανακοίνωση της συζύγου του Μάικλ Μόσλεϊ: "Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους εξαιρετικούς ανθρώπους στη Σύμη"

Προφυλακίστηκε 19χρονος Σύριος για μεταφορά μεταναστών στη Σύμη